Otvaram komplikacije i planiram se vratiti na posao pa me zanima da li mi to može umanjiti porodiljnu naknadu?
Otvaram komplikacije i planiram se vratiti na posao pa me zanima da li mi to može umanjiti porodiljnu naknadu?
Nisi napisala koliko si trudna i kad bi ti to otprilike prekidala komplikacije.
Komplikacioje ćeš dobivati prosjek plaće u zadnjih 6 mj limitirano na 4260,00. Znači ako imaš više od toga dobit ćeš do 4260,00.
Rodiljni ćeš dobivati prosjek zadnjih 6 plaća(za prvih 6 mj,a za drugih 6 2660,00). Komplikacije ne ulaze u rodiljni
s obzirom na ticker - sve je moguće
ono što ti može umanjiti rodiljnu naknadu je prekid bolovanja duži od 30 dana i nemogućnost izračuna novog prosjeka nakon toga zbog nepostojanja dovoljnog broja isplata.
Nisam vidjela odmah tickervesna72 prvotno napisa
![]()
Ti sad u 3. mjesecu trudnoće otvaraš komplikacije. Sve je stvar koliko dugo ćeš biti na komplikacijama (što naravno ne može se predvidjeti). Kad otvaraš rodiljni nosiš novu potvrdu za plaću i to od plaće isplaćene u mjesecu prije otvaranja rodiljnog.
Ugrubo tebi bi rodiljni počinjao negdje u 10. mjesecu što znači da moraš imati potvrdu za plaće od 8., 7.,6.,5.,4. i 3. mjeseca i u tih 6 mjeseci moraš imati minimalno 2 isplaćene plaće - pune da ti se može izračunati prosjek tvoje plaće tj. da si ne srušiš prosjek. Pazi da se ne zezneš.