Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Dugi godišnji tete čuvalice

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Dugi godišnji tete čuvalice

Drage moje, trebam savjet

Elem, imamo tetu čuvalicu s kojom smo jako zadovoljni.

Md ima ljetni godišnji od 2,5 mjeseca i tad nam, jasno, neće trebati čuvalica.

Sad razmišljamo na koji način da se dogovorimo s njom vezano za njenu plaću za to vrijeme. Čini mi se da je uobičajeno da tete imaju plaćeni godišnji od 2-3 tjedna ali što ako se radi o 2,5 mjeseca?
    a opet, to nije GO po njenom izboru već više kao prisilni pa ga na taj način moramo i tretirati. A opet, platiti nekome da ne radi tako dugo nam je too much. :/

Je li imao netko sličnu situaciju?

Ajde da čujem vaša mišljenja

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nedavno sam razmišljala o istom, ali vezano za tetu koja nam pegla....
    Predložit ću joj pola paušalne cijene koju sam do sada plačala u prosjeku mjesečno (inače je plaćamo po satu, vodimo evidenciju i plaćamo krajem mjeseca). Mislim da je to OK, pogotovo ako ste zadovoljni i računate u budućnosti na nju, a i najavite to dosta ranije. Možete platiti taj dio GO punu cijenu, a ostatak pola.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako ste zadovoljni s njom i računate na nju, a možete si priuštiti onda bi joj trebali platiti barem dio plaće. Jer gledaj s njenog stajališta - zašto teta ne bi u ta dva mjeseca našla novi (plaćeni) posao?

No, s druge strane - uzeći u obzir da većina nema novca na bacanje...malo je besmisleno plaćati nekoga bez razloga (jer se teoretski svede na to - dva mjeseca ćete imati trošak bez protučinidbe).

teška odluka...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako ste zadovoljni s njom i računate na nju, a možete si priuštiti onda bi joj trebali platiti barem dio plaće. Jer gledaj s njenog stajališta - zašto teta ne bi u ta dva mjeseca našla novi (plaćeni) posao?

No, s druge strane - uzeći u obzir da većina nema novca na bacanje...malo je besmisleno plaćati nekoga bez razloga (jer se teoretski svede na to - dva mjeseca ćete imati trošak bez protučinidbe).

teška odluka...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma da, baš nezgodno sve skupa jer ćemo predati papire za jaslice i mali će možda od jeseni krenuti u njih. Tu još nisam skroz na čisto.
    Rado bi da ga ona čuva i dalje ali ona završava fax i možda će za par mjeseci naći stalan posao i otići enivej a s druge strane M. je jako druželjubiv i možda bi mu bilo lijepo u jaslicama. S treće strane nam je financijski teško izdržati ovakav tempo i puno bi nam olakšalo kad bi išao u jaslice ali opet, nisam na čisto jer ne znam da li će on to dobro prihvatiti ili ne :/ Pa sve nekako mislim da ćemo gurati ovako koliko ide..

Uh, koliko za misliti a sve bi nekako trebalo odlučiti uskoro...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    ma da, baš nezgodno sve skupa jer ćemo predati papire za jaslice i mali će možda od jeseni krenuti u njih. Tu još nisam skroz na čisto.
    Rado bi da ga ona čuva i dalje ali ona završava fax i možda će za par mjeseci naći stalan posao i otići enivej a s druge strane M. je jako druželjubiv i možda bi mu bilo lijepo u jaslicama. S treće strane nam je financijski teško izdržati ovakav tempo i puno bi nam olakšalo kad bi išao u jaslice ali opet, nisam na čisto jer ne znam da li će on to dobro prihvatiti ili ne :/ Pa sve nekako mislim da ćemo gurati ovako koliko ide..

Uh, koliko za misliti a sve bi nekako trebalo odlučiti uskoro...
    mislim da je ovo ključno...čini mi se da si napola donijela odluku

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam prije nego sam ostala trudna cuvala klince ..razlika je sto su mene moji vodili sa sobom na more,jer su si to mogli priustit ALI sam imala opciju da dok su na moru dobim simbolican iznos ili da idem s njima samo na par dana pa da imam dnevnicu tj dok je gospodin bio na godisnjem ja bi dolazila po potrebi 2 do 3 sata pa bi imala neku satnicu...u 9 mjesecu je stariji sin trebao krenut u jaslice pa sam ja bila na satnici dok je on isao na privikavanje....neznam jel to sta pomoglo ja mogu iz svog iskustva rec da mi je opcija da dolazim po par sati bila ok jer sam nesto zaradila a opet sam imala vremena da se posvetim i faksu i pronalazenju novog posla za jesen...no kak sam u 10mj ostala trudna tak ce taj poso pricekat :D

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

majuška nadam se da se nećeš naljutiti što ću ti malo uzurpirati temu,
    ali došla mi je kao naručena.

ja imam pitanje s druge strane, tj iz perspektive tete čuvalice

na ljeto ću isto imati oko tri tjedna slobodnog, i ne znam kako da se postavim što se tiče plaćanja (trenutno čekam kraj travnja da vidim hoću li dobiti novce za ovaj tjedan iza uskrsa što sam bila na "prisilnim" praznicima pa će onda vjerojatno sve biti i jasnije )

radim za obitelj koja je i više nego dobrostojeća, plaća mi je odlična.
    nisam na nikakvom ugovoru (smijem li ovo napisati?), ali odmah na prvom razgovoru je mama rekla da bi me uzeli na dulje vrijeme, tako da sam i na jesen kod njih.

uglavnom, ni u najluđim snovima ne očekujem da ću dobiti punu plaću za ta tri tjedna godišnjeg, ali opet, malo bi bilo glupo da ne dobijem baš ništa, pogotovo što ću do tad već diplomirati, i što je netko rekao, mogu si pronaći drugi posao za to vrijeme, a i ako je njima cilj mene zadržati ..

što da radim?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Majuska, uzmi u obzir da jaslice obicno idu tempom: tjedan dana jaslica, viroza, dva tjedna doma.
    Pa ako je tebi ili tm nezgodno uzimati bolovanje, zadrzite cuvalicu neovisno o jaslicama.

Sto se tice placanja... kad je tjedan dana u pitanju (dodje nam baka ponekad), ja svojoj platim uobicajenu mjesecnu cifru.
    Da imam tako dug godisnji, onaj mjesec kad radi 15 dana bih joj platila punu, a 2 mjeseca pola cifre.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Blazena, tx, mislim da ćemo se tako i dogovoriti

Koliko u praksi čuvalice imaju plaćenog godišnjeg? Dva tjedna? Tri tjedna?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    uglavnom, ni u najluđim snovima ne očekujem da ću dobiti punu plaću za ta tri tjedna godišnjeg, što da radim?
    Mislim da TREBAŠ očekivati, tj. da bi bilo u redu da ti g.o. bude plaćen.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    uglavnom, ni u najluđim snovima ne očekujem da ću dobiti punu plaću za ta tri tjedna godišnjeg, ali opet, malo bi bilo glupo da ne dobijem baš ništa
    zašto tako misliš?
    Ja sam svoju tetu plaćala normalno kao da radi ,i moj godišnji je plaćen :/

Radilo se o dva tjedna zimi i ljeti 4-5 tjedana

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

možda zato što radim kako već radim, nismo vezani nikakvim ugovorom pa mi je to u glavi ostalo kao nešto honorarno ..

hvala vam cure

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Radilo se o dva tjedna zimi i ljeti 4-5 tjedana
    mogu ja doć radit za tebe?

Šalu na stranu, evo, nismo se još dogovorili ali sigurno će joj jedan mjesec biti plaćen ful a drugi pola.

hvala cure

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Može kad (ako ) rodim treće

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

M će isto biti na moru od 8.6. do kraja 9.mjeseca. 6 mjesec ću joj platiti cijeli, 7 i 8 pola iznosa. Tako smo se dogovorile. Od kraja 8. će biti ona sa M na moru pa će naravno dobiti plaću plus 1000kn jer je s njom 24h i još ću joj dati za hranu. Nadam se da je to ok. Kad god me pitala za poneki dan, ja sam joj rekla da može, nije radila 10 dana oko Božića (bila je plaćena). Znači mi puno ali stvarno nemam toliko love da joj plaćam puna 3 mjeseca koja ne radi. Mislim da i njoj to paše jer ima 3 unuka pa će biti s njima na moru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •