Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: postoji li jos prirodno voće i povrće?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno postoji li jos prirodno voće i povrće?

Odem jucer na trznicu, zena vice "neprskane, prirodne jabuke". To me izazove i kupim kilogram. Naravno one onak, lijepe crvene a preko toga crne mrljice. Dodjem doma, prerezem jabuku i ostavim. Navecer pogledam a ona bijela, bijela, niti trunke pocrnila. Sad se mislim - ne samo da mi je skupo prodala jabuke, vec mi valjda prodala i neke spricane a jos plus bolesne :/ ... ... :/ ...pa mislim :shock: - jesam li u pravu ili ne? Jel vi znate neke "vase" pouzdane prodavace na trznicama, da imaju zbilja prirodno voce i povrce, da nije spricano i da ne raste negdje kraj ceste?? Vasa iskustva molim, te preporuke, ak imate nekog pouzdanog na tržnici u Utrinama i na Dolcu. Fala :D :D !

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imaš Severa i njegovo voće i povrće,imaju i dostavu.
    Ne znam dal smijem stavljati link,ali proguglaj si malo.
    Ima svoj štand na trešnjevi i dolcu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A kak, jel pise Sever na standu ili kako? Da ne odem tamo pa se krenem raspitivat od drugih, tko zna jel bi oni bas rekli, buduci da im je konkurencija? Utrine me bas isto uanimaju, jer sad zivim tamo...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi na Utrinama kupujemo jabuke, flekave i pjegave
    sad su pomalo i uvele
    ali, pocrne kad ih ostaviš

sredina desno, kad gledaš od juga prema sjeveru
    vidjet ćeš

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mamkanica prvotno napisa
    A kak, jel pise Sever na standu ili kako? Da ne odem tamo pa se krenem raspitivat od drugih, tko zna jel bi oni bas rekli, buduci da im je konkurencija? Utrine me bas isto uanimaju, jer sad zivim tamo...
    Iskreno,ne znam jer sam neki dan saznala,samo sam gledala na stranicu njihovu i vidjela da imaju dostavu mislim određeni dan u tjednu za određeni dio grada

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam za tu tetu i mislim da je jako teško vjerovati teta prodavačicama, ali znam da u Baranji imaju drveća jabuka koja su ista kao što opisuješ.
    Meso im je sniježno bijelo i ne crne odmah kada se prerežu. Jednostavno su održive.... neprskane, prirodne - šta izraste izraste.
    Okus...mmmm...mirišljave... čvrsto meso.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni su jabuke jaako sumnjive...sezona im je davno prošla.
    A postoji li neprskano voće na tržištu-sve više sumnjam u to.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa onda je valjda stvarno istina...mislim, 10 kn 1 kg, valjda ne bi muljali...a ovo s bijelim mesom miu stvarno nije jasno...stajala je tako cca 10 h, no ok...
    apricot, jel su te 6 kn 1 kg? Sad kad ih spominjes kao da se sjecam da mi je od njih pita bila izvrsna, samo kao da sam zaboravila na njih, ne kuzim...ali one su zuta kora, jel da?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na trešnjevačkom placu se još mogu naći dobre jabuke. iako sve manje. rekla mi je žena za koju provjereno znam da ima staru jabuku (staro drvo) da im je ove godine kiša i tuča sredila sve i istrunule su joj još prije nekih mjesec dana kada je imala zadnje

mene recimo zanima da li je netko zadnjih godina jeo prave paradajze?ali one zbilja pravog okusa kakvog smo jeli kad smo bili djeca. ja mislim da takav nisam probala već bar 10 godina. i ove koje moja sveki sadi na moru, fini su, ali to nije to, jer mislim da već i flance prodaju izmodificirane

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja baš ne vjerujem puno teticama kad kažu da je nešto neprskano.
    Jednu tetica kod nas prodaje " zdravo povrće", ne prska ga , ali u red prije sijanja mrkve i ostalog sipa otrov protiv mrmaka, krompir ne prska protiv zlatica već nekog jada umače taj krompir prije sadnje opet u neki otrov pa zlatice niti ne dolaze
    Moš mislit što je to zdravo i koliko je otrova završilo u korjenu i gomolju.
    Neki naprosto nisu svjesni što rade.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ivy-ja sam jela, ja :D :D :D !!! Doduse, ne u Zgrebu, vec u svom rodnom gradu..a tu u Zagrebu zadnjih godina sacekam da oni minijaturni paradajzici sazriju pa mi oni imaju, ha reeeecimo priblizni okus kao ti NASI paradajzici iz djetinjstva...sad, to sto su preskupi i vjerovatno uzgojeni u plastenicama, sto sad mogu :/ ....ak me varaju, nek cine to barem sto uspjesnije

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ivy-ja sam jela, ja :D :D :D !!! Doduse, ne u Zgrebu, vec u svom rodnom gradu..a tu u Zagrebu zadnjih godina sacekam da oni minijaturni paradajzici sazriju pa mi oni imaju, ha reeeecimo priblizni okus kao ti NASI paradajzici iz djetinjstva...sad, to sto su preskupi i vjerovatno uzgojeni u plastenicama, sto sad mogu :/ ....ak me varaju, nek cine to barem sto uspjesnije

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da "crnjenje" jabuka nije neko mjerilo. ja tu u americi znam kupit onaj najgori uzas od jabuka u supermarketu pa svejedno pocrne kad ih prerezes.
    na placu u zg ne vjerujem vise nikome. zena koja mi je cuvala dijete je radila jedno vrijeme na placu i to sto mi je ona pricala sa cim sve spricaju ne zelim niti prepricavati.
    premda gotovo 100% kupujem organsko ili domace vise nikom ne vjerujem. osim koprivi i pokojoj vocki iz vrta s vikendice. na zalost nedovoljno za prehranit se.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koji crnjak, znam da je priblizno tako :/ , ali odbijam to prihvatit...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

....ak me varaju, nek cine to barem sto uspjesnije

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    ....ak me varaju, nek cine to barem sto uspjesnije
    8)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..zato sad na proljeće ima za kupit mišance (divljeg zelja), koprive (može se i nabrat), medvjeđeg luka, šparoga. Nažalost se više ničeg divljeg ne mogu sjetit.
    Rajčice nema šanse da kupujem sad na placu, ni krastavce, ni patlidžane, ni tikvice. :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dijana, kako izgleda to mišance (divlje zelje), kak ga razlikovat od običnog zelja= A jel kupuješ sad kelj i brokulu, šinat i blitvu? Ka ne uzgajam, ne znam kad je točno tome sezona...evo mi i nove teme

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mišanca ima : kostriš, divlji luk, divlji komorač, maslačak, i još biljaka koje poznajem izgledom, al sam zaboravila naziv

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    na trešnjevačkom placu se još mogu naći dobre jabuke. iako sve manje. rekla mi je žena za koju provjereno znam da ima staru jabuku (staro drvo) da im je ove godine kiša i tuča sredila sve i istrunule su joj još prije nekih mjesec dana kada je imala zadnje

mene recimo zanima da li je netko zadnjih godina jeo prave paradajze?ali one zbilja pravog okusa kakvog smo jeli kad smo bili djeca. ja mislim da takav nisam probala već bar 10 godina. i ove koje moja sveki sadi na moru, fini su, ali to nije to, jer mislim da već i flance prodaju izmodificirane
    Joooj, paradajz. Nema toga vise, osim tu i tamo kad mi netko da iz nekog vrta. Ali ni taj nije ono sto je bio. Najblize paradjzu kojeg se sjecam iz djetinjstva su ovi mali cherry prduljci. Ne zelim ni razmisljati tko ih je uzgojio, i gdje.

Dijana, sto se medvjedjeg luka tice, gdje da ga nadjem i kako on, zapravo, izgleda? Na danima hrvatskog sela na Bundeku smo kupili namaz od medvjedjeg luka (mijesa se nekoliko zlicica s kravljim sirom, njam) i pomalo nam nestaju zalihe...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Medvjeđi luk ili srijemuš ima listove slične đurđicama, pa treba paziti da se ne zamijene jer su đurđice otrovne. No, srijemuš ima jak miris po bijelom luku, pa je to stvarno teško zamijeniti. Za točan izgled proguglaj, ima na netu dosta o tome. Ja ga uvijek nasjeckam i smažemo ga sa kiselim vrhnjem, mljac.
    Ja sam kupovala na Dolcu, ali sam našla samo na dva štanda, tamo kod kumica. Kupila sam kod tete koja ima još svašta zanimljivo, imala je koprive, cikorije, svježeg matičnjaka, stolisnika..

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što vi točno smatrate pod prirodnim?
    Mislim, jedno je iz plastenika ali sve te babe od kojih kupujete isto prskaju jer ako žive od toga, a ne žive za vašu dobrobit isključivo...onda, nažalost, koliko ja vidim-prskaju i viču-prirodno....

Paradajz ili pome jedem stalno iz svog vrta i stvarno svi kažu da se ne mogu usporediti s kupovnim (koje su meni kao plastika)-a sad, što je prirodno-sadnice kupujemo, mislim da ih i sumporajemo (kvaliteta vode s kojom zalijevamo je upitna)-pa opet-u usporedbi s plastenikom ili uvoznima-djeluju potpuno prirodno i iste od kad ja pamtim

Od 100 posto organskoga jedino vjerujem šparogama i mišanci koju sama uberem u divljini-ovo što se prodaje ubrano uz cestu-to garant ima otrova više nego u plasteniku :/

Nemam jabuku, nažalost, moram je posaditi-jer mi kupovne izgledaju sve gore i gore, pa ih ni jedem više

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Medvjeđi luk ili srijemuš ima listove slične đurđicama, pa treba paziti da se ne zamijene jer su đurđice otrovne. No, srijemuš ima jak miris po bijelom luku, pa je to stvarno teško zamijeniti. Za točan izgled proguglaj, ima na netu dosta o tome. Ja ga uvijek nasjeckam i smažemo ga sa kiselim vrhnjem, mljac.
    Ja sam kupovala na Dolcu, ali sam našla samo na dva štanda, tamo kod kumica. Kupila sam kod tete koja ima još svašta zanimljivo, imala je koprive, cikorije, svježeg matičnjaka, stolisnika..
    Hvala na informacijama, tek sam sad vidjela post! Prokopat cu malo Dolac kad mi zaliha iscuri do kraja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •