Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: O isplati plaće za bolovanje na dijete do 3 god.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno O isplati plaće za bolovanje na dijete do 3 god.

Opet ova tema - to je meni nuklearna fizika i molim da mi se pametni jave jer ja više ne znam ni kak se zovem.
    Idemo redom.
    Bila sam na porodiljnom 1 god, prvih 6 mj sam dobivala 4.500 čini mi se ili nešto sitno manje (plaća mi je 4.500,00), drugih 6 mj. sam dobivala 2.400,00 čini mi se.
    Kad je bebač napunio 1 god krenula sam raditi i naravno radila par dana (2-3) i krenula na bolovanje (bebač je u jaslicama i ispočetka svako malo viroze i temperature....),
    tada sam dobivala oko 4.300,00 kn plaće.
    Sad radim već 7 mjeseci - sad su mi javili da su oni meni krivo obračunavali - da se obračunava prosjek koliko sam dobivala zadnjih 3 mjeseca ( a to je 2.400,00).
    Po tome svemu ja sam dužna poprilično njima?
    Pošto im baš ne vjerujem jer nisu prestručni što se Zakona i poslovanja tiče - pitam ja vas - molinm vas - ako može s natuknicama iz NN -
    koliko sam im dužna i da li sam im dužna.......
    HELP

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa zar nitko ne zna?
    Pa vjerujem da ima puno mama koje su s porodiljnog u trajanju 1 god išle na bolovanje - pa koliko su dobivale plaću?
    Bojim se da će mi sad uzeti na plaći jer sam kao dužna a zapravo uopće nisam.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam nakon porodiljnog koristila stari godišnji (cca 3 tjedna) pa sam radila kojih 2-3 tjedna i onda sam išla na bolovanje radi djeteta.

Dobila sam punu plaću (plaća mi je oko 4000kn).
    Ne znam jel ima veze to što sam prvu plaću nakon porodiljnog odradila bez bolovanja.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da - i ja sam prvo išla na stari GO
    Plaća mi je 4.500,00
    Porodiljni:
    1-6 mj 4.500
    6-12 mj 2.500

GO 3 tjedna - plaća 4.000,00 i nešto sitno

Bolovanje - plaća 4.000,00 i nešto sitno.
    I sad nakon 7 mjeseci su se sjetili da su mi previše dali jer im HZZO ne refundira ono od prije kad sam išla na bolovanje.
    Doznake i sve u vezi bolovanja na dijete je uredno. S moje i dr. strane.

Nisam pametna. Ali vidim da su oni još gluplji - njima bi takve stvari trebale biti poznatije.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=68992

evo našla sam tu ajmo reći odgovor ako nekoga još bude zanimala ta problematika.
    Koliko sam shvatila bolovanje za dijete do 3 god ie na teret HZZO i gleda se prosjek zadnja 3 mjeseca.
    Zaista je komplicirano.....
    politika za natalitet- pardon propalitet.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da - moram i vratiti novce, uzet će na slijedećoj plaći.
    Bolovanje za dijete do 3 god starosti - plaća se isplaćuje u 100% iznosu , jedino ako: 1. .....
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    Neću vrijeđati političare ali skidam i kapu, na inteligenciji, domišljatosti, komunikaciji, sakrivanju istine i detalja, i naravno bezobraznosti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja sam tako isla na bolovanje nakon porodiljskog i bila sam u šoku, meni su naime tocno izracunali. al nisam sigurna dal im ti to moras vracat, mislim to je samo zakonski minimum, al oni ti mogu i isplatit vise. oni su se zeznuli i po meni je to njihov problem. ne znam po kojoj ti osnovi to mogu skinut s place ako te placaju preko racuna a ne na crno...pa imas isplatnu listu, broj sati...ja bi se posavjetovala s odvjetnikom...sretno

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma hoću se posavjetovat...... nek idu spat.
    njihova je greška, ispričali se nisu, kulturni su nema šta, skinut će mi s plaće ne znam koliko, vidjet ću kad je dobim ako je dobim.
    ne da mi se svađati, važno mi je da mi ne uzimaju bespravno a opet ne mislim da su baš tak zloće da to rade, uostalom taj koji radi obračun plaća - zaposlen je ko i ja, njemu ne ide ni u đep ni iz đepa, no trebao je to prije znat ali nek ide spat ko što sam rekla.
    više sam ljuta na državu i njene zakone a tu ne mogu niš promijeniti - čak niti izlaskom na izbore jer možeš izabrati veće ili manje zlo.
    Danas sam baš pozitivna, sve se praši.......
    100% plaćeno bolovanje za dijete do 3 od
    krepat ću od smijeha.
    Al kako to oni fino izvrnu, smotaju, upakiraju pa na pakovanju sitnim slovima "samo kao,.... samo kada.... od tada.....".... svaka im čast.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

očito imaš malo jače stručnjake u firmi

poslodavac ti može isplatiti što god hoće, hzzo određuje dio koji oni vraćaju. a tvoji su očito sad skužili koliko im hzzo refundira i da su na gubitku. malo im je duže trebalo...

ja bih na tvom mjestu otpisala firmi kako sam bila uvjerena da je riječ o njihovoj dobroj volji, a ne o nepoznavanju temeljnih propisa

p.s. zanima me koliko će im trebati da skuže da se ne obračunava ni po 2.400 budući da naknade ne ulaze u prosjek plaće...

ovo nije greška hzzo, ni političara - greška je isplatitelja, odnosno tvog poslodavca.
    i ako misli nakon xy mjeseci mijenjati to kaj ti je isplatio - treba mijenjati i osnovicu za doprinose, i nositi ispravke u regos, tažiti povrat više uplaćenih doprinosa itd... a tebi dati novi obračun za navedeni mjesec.
    i obrazložiti zašto to rade.
    kaj budu napisali: "nismo znali"? 8)

nekak sumnjam da budu to sve napravili

a kaj se tiče 100%tnog bolovanja - da, bolovanje iznosi 100% od osnovice za naknadu, za koju se pretpostavlja da isplatitelj zna kako se računa, te pod uvjetom da ne prelazi proračunsku osnovicu uvećanu za 28%

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svaka čast na znanju i - hvala.
    u mojoj su firmi tak bezobrazni - da mi se ispričaju i objasne o čemu se radi pala bi u nesvijest i bila bi u dubokom šoku - nek oni i dalje budu neznalice i bezobraznici jer to jedino znaju, jadnici su zaista. nemaju pojam ni o čemu a samo traže greške u drugima no to je već druga priča, u vezi ovog ću im natuknuti ovo što si rekla.....
    no to je njima nuklearna fizika - i meni je ali zato takav posao i ne radim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

obračun se radi na 6-mjesečnom prosjeku, s time da ima najmanje 2 plače isplačene, ako je isplačena 1 ili nijedna plača prosjek za te dane pada na 1600 i nekaj sitno, koji se dijeli s danom u mjesecu i množi s tvojim bolovanje ( danima).

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osiguraniku, koji ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja, ili mu se osnovica za naknadu plaće ne može izračunati, pripada naknada plaće, za sve vrijeme trajanja bolovanja, u iznosu od 25% od proračunske osnovice.
    u prijevodu, to je 831,50 kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •