..jel ovo itko vidio u nas...itko koristio ..??
Ima ideju gdje bi se moglo nabaviti..?
..jel ovo itko vidio u nas...itko koristio ..??
Ima ideju gdje bi se moglo nabaviti..?
probudite seeeee![]()
to je ona nova friteza koja prži samo s jednom žlicom ulja..jel vam sada poznato ???
Neeeeeee....ali proguglah i možeš to nabaviti u Konikomu u HR
Actifry friteza
Pojma nemam kakva je...ali eto, možeš kod njih pročitati hvalospjeve...
1 žlica za 1kg kropmira... joj, to mi posuho nešto!![]()
Ma znaaam linkove ali u st je nema...a ja htjela iskustva iz prve ruke..
Eee...suho suho...ali "zdravije"![]()
E ne znam, ali ja ću ti staviti još jedan linkProdajna mjesta u Splitu pa možda nađeš u jednoj od ovih trgovina?
Jesi li baš sve obišla?![]()
Ako ti se svidi i poželiš kupiti sigurna sam da ćeš moći naručiti fritezu u jednoj od trgovina.
E a iskustva... pa vidiš da ne znamo ni šta je...![]()
![]()
Javit će se neko, sigurno...
Evo jedno iskustvo: tefal actifry
Ooo zar si mislila da me tamo nema![]()
Oho! Koji nick? Ja samo lurkamKrampus prvotno napisa
Tako mi nedostaje a70v da se buni oko velicne slova![]()
Hm....bila sam u Peveca nekidan, možda nisam dobro pogledala..
nick na newsima je pimpinell@![]()
mogu li ja umjesto nje?Balarosa prvotno napisa
probala! cura je unutra pohala piletinu i pekla pomfrit, stavila je samo pola žlie ulja..đizs kak je to bilo fino!!!!!vrijedi svake lipe za takav okus, nemast, nema ne znam koliko sprlajnog suđa, pere se u suđerici, ma :D nemrem vjerovat da pali!
Nisam probala ali sam čula samo i jedino hvalospjeve od ljudi koji jesu.
A kolko to košta?
Košta red veličine 1000kn, možda malo više...
1500 otprilike, koliko sam vidjela...
Ja bi to jaaaako htjela posto smo MD i ja obozavatelji pomfrija i svih tih slicnih stvarcica! Ali mi je trenutno to malo preskupo![]()
jel kupio itko? kakva je? šta se sve može spremat u njoj?
istovremeno piletina i pomfrit ili?marka99 prvotno napisa
nije istovremeno, jedno poslije drugog, iako da se peče manja porcija, tipa za dvoje, moglo bi se istovremeno bez problema.
nisam kupila JOŠ ali budem zasigurno, vidjela sam kuharicu, može se napraviti čuda, deserti, krumpiri, mesa, umaci....ma mrak!
Moze li u nju maslinovo ulje? Ne znam odakle mom buducem informacija da kategoricki ne moze......
iako friteza radi BEZ ulja, može se staviti za okus bilo kakvo ulje, i maslinovo i suncokretevo, i sojino...ma vidjela sam u kuharicu valjda 10 vrsta ulja za koje nisam ni znala da su za kuhanje a mogu se staviti, u stvari sve je na vlastitom izboru, ko kaj voli stai
danas sam vidjela u Robota,Split 3,cijena prava sitnica 1499knKrampus prvotno napisa
imaju i na takav đir za kuhanje na pari
mislim super mi izgleda,ali cijena too much
prodavačica mi je rekla da se pomfrit peče 40 min,pari mi se isto previše
hm...cijena da..
e pa ovako
3 litre palminog ulja je 45 kuna...za jedva dva punjenja friteze i cca 20 sve skupa pečenja
pretpostavimo da se peče samo pomfrit i to dva puta tjedno nakon 3 mjeseca max.ide nova kanta ulja..
10 kanti ulja je 450 kuna,20 kanti je 900 kuna..dvadeset kanti je 40 punjenja svako punjenje cca 10 pečenja..
malo sam zbrkala ali ....
ovdje ide žlica
o korisnosti ne korištenja ulja u prehrani ne treba ni pričati
odnosno kancerogenosti ulja na kojem pravimo te slatke pomfritiće..
e sada,kad tako gledaš na stvari,onda je cijena zapravo prava sitnica u odnosu na recimo zepter tavu ili lonac...
Vidjela u Njmeackoj prosle godine kad sma bila, bila je oko 110 eura ( ili oko 150 eura, ne mogu se sjetit ) i bas mise svidjelo to strava, ali ovaj moj nije dijelio to odusevljenje, ali bit ce moja kad tad.........![]()
ma i meni je ludilo iako nisam neki fan pomfrita i pohanog mesa (ali muž je)
ali da li ste vidjeli onaj novi mikser-multipraktik crvene boje, mislim da je od Electroluxa s posudom od inoxa i predivnom metlicom i mnoštvom nastavaka za praviti kojekakva tijesta (kao pekač) : e tu sam se ja ludo zaljubila
i ja
ali košta 2700 kuna
hoćemo li po pola?apricot prvotno napisa
a je li Electrolux ili neki drugi?htjela bih ga naći na netu pa da ga zaljubljeno gledam...
nije elektrolux, neka firma za koju ja nisam čula, ali muž kaže da je super
ima u Merkuru
u toj kolekciji ima i toster i sokovnik... a ne zna se što je od čega ljepše![]()
nemamo mi Merkur![]()
(koje ti je bio boje')
ja ga vidjela u Tehnomax,ali toliko me očaralo da mi ime nije bilo bitno
![]()
![]()
hoćemo li prvih 6 mjeseci moj,a drugih 6 tvoj?
apricot prvotno napisa
yes,yes to je taj
bio metalik crveni, predivan.
onako retro.
ali, cijena me odbila i prije negoli sam rekla "bu"!
nisam ja toliko u kuhinji da bi mi se to isplatilo.
moj mikser je koštao nekih 20 DM i drljam ga već desetak godina.
dobar je skroz.
ma sve to je,ali...
jesi li ti vidjela onu metlicu za raditi kreme kako zanosno izgleda?
ja se zamišljam da (kao Ana Ungarković,mislim da i ona ima nešto slično),stavim neku perverziju od kreme da se miksa (ono kao treba 45 min za tu kremu da bude lezi), a ja za to vrijeme npr. lakiram nokte
a gosti kažu: a jesi ludilo kuharica!(a i jesam)
i da "moja"je metalik crvena
a prošli tjedan mi je riknula metlica od miksera,a tek mu je godina bila (taman da istekne garancija) i koštao je više od 20 eura,šmrc,zato je moja žudnja još veća
taj actifry ja uopće ne mislim da je preskup, pa zbilja ne trebaš rabiti nikakve masnoće pa čak ni za lignje ili pohanu piletinu :D mom veselju nema kraja!!!a i tijelo će mi valjda biti zahvalno na učinjenom trudu
našla sam gaprincess puffy prvotno napisa
ajaj, i ja patim za takvim mixer-multipraktikomprincess puffy prvotno napisa
btw, osvanuo u novom merkurovom katalogu
160 kuna jeftinije![]()
http://www.merkur.eu/fileadmin/datot...enti/BT_09.htm
odmah na prvoj strani
mi nemamo Merkur u St (ništa od uštede)
i vidjela sam ga samo u jednom dućanu
i stalno oblijećem oko njega...
nekako se nadam nagradi tipa: "što više oblijećeš oko njega veće su ti šanse da ga dobiješ!"
pa se ja nadam..
kupio kaj? ja jesam actifry :D
samo da se pohvalim s nekoliko recepata za fritezicu
:D
Pileći bataci s krumpirima
Sastojci:
• 0,5 kg pilećih bataka
• 60 dag krumpira
• 10 dag crvenog luka
• 1,5 dag soli
• 5 dag slanine
• vegeta i papar po želji
• 1,5 ActiFry žlice biljnog ulja
- Pileće batke operite i obrišite te ih posolite. Krumpir ogulite i operite te narežite na četvrtine. Crveni luk očistite i prerežite u četiri dijela, a slaninu izrežite na ploške. Krumpir i crveni luk po želji posolite i popaprite te posipajte vegetom.
- posložite u fritezu i oko njih poslažite krumpire, crveni luk i slaninu. Zalijte biljnim uljem. Pečemo 50 min.
![]()
Hobotnica s krumpirima
Sastojci:
• 1,5 kg hobotnice
• 0,5 kg krumpira
• 1 glavica crvenog luka
• pola žlice peršina
• 3 češnja češnjaka
• sol i papar po želji
• grančica ružmarina
• žlica maslinova ulja
• 1 ActiFry žlice biljnog ulja
Hobotnicu očistimo i operemo pod mlazom hladne vode. Potom je stavimo 15-ak min u kipuću vodu. U međuvremenu očistimo krumpire i narežemo ih na četvrtine, očistimo crveni luk i češnjak te ih izrežemo na četiri dijela. Kada hobotnicu izvadimo iz vode krakove odvojimo od tijela.
Hobotnicu poslažemo u fritezu na nju stavimo krumpire, luk, češnjak, ružmarin, peršin, sol , papar. Sve to ravnomjerno razmjestimo i zalijemo biljnim uljem. Pečemo 40 min.
Pečeni sadržaj zalijemo 1 žlicom maslinova ulja i zadušimo 5 min i tek onda poslužimo.![]()
Kajgana od šampinjona
Sastojci:
• 8 jaja
• 25 dag svježih šampinjona
• 5 dag maslaca
• 1 glavica crvenog luka
• sol i papar po želji
Šampinjone operemo i narežemo na ploške. Posolimo ih i popaprimo. Jaja umutimo i posolimo.
U Actifry fritezi prvo rastopimo maslac a potom dodamo šampinjone koje pečemo 12-15 min. Kad su šampinjoni gotovi dodajte im umućena jaja i pečemo još 7 min.
juhuu, nije samo dobra za pomfrit!
crno crna, thanks! Vec dugo je skicam, a kao skupa mi... Znala sam da se moze koristiti i za pohanje mesa i povrca, ali sad mi stvarno rastu zazubice. Nema mi druge nego se isprsiti
.
princess puffy prvotno napisa
dovoljno sam dugo oblijetala (je li se tako kaže?) oko njega
i eno mi ga na mom stolu
juuupi :D :D :D
ipak, a?![]()
ajme,mjesecima kao mačkica oko vruće kaše...
sritna sam za poluditi...
odmah kad se opere zdjela u mašini idem u isprobavanje
(nije ništa pojeftinila,ali na osamstošesdesetipet rata)
Teleći kotleti
Porcije: 4
Priprema: 40 min
Kuhanje: 45 min
Sastojci:
• 1 kg telećih kotleta
• 40 dag krumpira
• 10 dag crvenog luka
• 2 žlice vegete
• 1 grančica ružmarina
• soli po želji
• 1 mala žlica mažurana
• 1 dl biljnog ulja
• 1
Jel jako velika razlika okusa pohanog mesa iz te Tefal i obične tave puuune finog masnog ulja? Nekako mi zvuči kao da se skuha unutra? Ilise varam...
nema, samo nemaš okusa masnoće a to je glavno u pohanju slažem se, ali je ovo ukusno i zdravo...taj sloj od mrvica, jaja i brašna ti se lijepo speče, dakle ne bude mljecav ako se toga bojiš
Eto da se i ja pohvalim na vašoj stranici za fritezu actyfry,kupljena u konzumu,radila oko 9 mjeseci zatim napukao poklopac i za nekoliko dana pukla lopatica za mješanje,poslana na servis i onda kažu da je taj napuknuti poklopac i lopatica potrošni materijal ,zatim mješalicu zamjene a poklopac ne izgovarajući se da je to od lošeg održavanja i da tu oni ništa ne mogu(jadno za jednu takvu firmu).ovo pišem ovdje a napisati ću i po forumima pa neka ljudi znaju šta ih očekuje kada iskeširaju cca. 1500 kn za jedan ovakav uređaj koji ima garanciju 2 godine.zanimljivo je da na internetu piše po stranim forumima kako su ljudima isto pucali poklopci i mješalice te friteze te ih je tefal uredno zamjenjivao,pa se ja pitam dali mi živimo u europi i dali za nas sve važe pravila kao i za ostale europljane(očito ne).Eto toliko od mene .Poz...