Citiraj Loli prvotno napisa
Citiraj puros prvotno napisa
evo me sad s jednim pitanjem što me stvarno muči. bembo ima 8 i pol mjeseci ... dok recimo bembo priča sve u šesnaestne standardne riječi i još neke kao npr: abuka, dido, ajde (najdraža koju ponovi bar 50 puta na dan), daj i sl. ....
????

Beba od 8 i pol mjeseci ima takav fond riječi?????
Fran je progovorio s dvije godine i par mjeseci, a mi se ništa nismo brinuli (i sad je sve ok); ne mogu vjerovati da djete od 9 mjeseci zna reći abuka. :shock:
ženo moja draga, nemam pojma da je to nešto veliko. on ne govori smišljeno te riječi niti zna što koja znači (naravno da ne), ali govori i abuka i daj, ajme, dido, ajde....govori i zajedno ajde daj. to mi je najslađe. onda ga ja pitam što ću ti dat mišu, a on se nakesi sa svojim krezubzubićima da se rastopim.bembo se igra sa slovima koliko god to neobično zvučalo i sam sastavlja riječi pa je tako složio i ajde daj. ima on još nekih bisera. naprimjer: ne znam je li to zaista tako, ali kad god ja kažem: ajde ljubi svoju mamu, on glavicu na moj obraz pa me ugrize. valjda mu taj ton koji uporebljavam kad samo to govorim kaže da se tako treba postaviti. a to ne radi kad nešto drugo kažem. pišmiš moj.