Citiraj puros prvotno napisa
evo me sad s jednim pitanjem što me stvarno muči. bembo ima 8 i pol mjeseci i sve što on može napraviti jest slijedeće:
a) sjedati samostalno i pola sata a da ne padne
b) iz ležećeg položaja uz pomoć kušina podići se se u sjedeći
c) daje naznake puzanja
d) rola se po krevetu sve u šesnaest
e) uz moju pomoć stoji na nogicama u ogradici i drži se za rukohvat

e sad.......kad čujem da malci od 8 mjeseci već hodaju ili se samostalno dižu na noge i stoje u ogradici. sad sam pročitala na forumu da momak od 9 mjeseci fino silazi s kreveta i ostala sam paf! ja sam do sad bila ok u vezi ovog razvoja bemba jer u njega sve to ide nekako sistematski i bez preskakanja. valjda bembo hoće dobro utvrditi sve faze, ali sve više i više dolazim u kontakt s ljudima čija djeca vršnjaci rade puuuuuno jače stvari od bemba. ja sam pročitala dosta literature i znam što mogu očekivati u ovoj dobi (manje više to je to kod bemba-rekla dr da je bembo školski primjer bebe), ali sve ostale bebe osim bemba su se pomakle malo dalje. dok recimo bembo priča sve u šesnaestne standardne riječi i još neke kao npr: abuka, dido, ajde (najdraža koju ponovi bar 50 puta na dan), daj i sl.

molim mame svih bebača vršnjaka da mi kažu što njihova djeca mogu kako bih se uvjerila....
Moj vlastiti primjer,prohodala sam s dvije i pol godine,a s zdravljem je bilo sve ok.Prošli su sa mnom sve moguće pretrage dok nisu naišli na nekog starog dr koji je mojoj mamai reko da ne paničari,te da će sve doći na svoje.Kao bila sam lijena beba.Propričala s tri godine pa su me vodili logopedu koji je reko isto da je sa mnom sve u redu .Jednog dana smo bili kod bake i ja sam sama protrčala oko auta.Moja mama se od sreče rasplakala.Nedugo nakon toga sam pričala ko navijena.Ništa se ne brini,nisu sva dijeca ista.Moja šogorica je siliom htjela da mala prohoda prije prvog rođendana pa sad stalno pada.Spotakne se na ravnom.A dok ti dr kaže da je sve u redu,ne brini.Sve će doći na svoje.pusa.