Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: u cemu spavaju u vrticu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno u cemu spavaju u vrticu

u cemu spavaju vasa djeca u jaslicama/vrticu?

kad je bila zima skidali bi hlace i spavali u stramplama i majici.
    sada, kako vise ne nosi stramplice, poslala sam donji dio pidjame al su nam rekle tete kako je on nepotreban jer su jos mali i da spavaju u gacicama.
    ja sam, mogu reci, fest iznenadjena, jer tako ne spava ni doma, a ni po ljeti i mislim da je prehladno.

iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja je danas odnijela majicu kratkih rukava, spava u tome i u gaćama. Tete su rekle da je prevruće u pidžami. Vjerujem da je, ipak njih dvadesetak dobro zagrije sobu.

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj A spava u dvodjelnoj pidžamici.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas se tako spava od prvog dana, bez pidžame. Čak kad sam ju u vrtić slala u štramplicama, spavala bi bez njih. Sad, mojoj J je uvijek, ali baš uvijek vruće pa se ne bunim. Vjerujem da je njima tamo dosta toplo.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

za sada još u tankoj piđamici, a kad još malo zatopli onda u nekom "kompletiću" kratkih rukava i nogavica - ako je prevruće onda im odgajateljice kažu da je dovoljna kanotjerica i gaćice...

i obavezno nosimo jastučnicu - bilo je konjuktivitisa i uši, pa su nas zamolili da im stavimo sa piđamicama (meni je ok ta zamisao)!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi u vrtić ne nosimo pidžamu, spava u majici u kojoj je došla, kratkih ili dugih rukava ovisno o godišnjem dobu, dolje golih nogu jer skinu hlače i čarape. Tako je i Patrik dok je spavao poslije podne.

Ni za dnevno spavanje doma nikad nismo imali naviku presvlačenja u pidžamu, spavao je tko se kako i u čemu zatekao.
    Po mom iskustvu, u vrtiću je i ljeti i zimi prilično vruće, stvarno nema potrebe previše ih oblačiti. Moji recimo u vrtić nikad ne nose štrample, ni po najcrnjoj zimi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Po mom iskustvu, u vrtiću je i ljeti i zimi prilično vruće, stvarno nema potrebe previše ih oblačiti. Moji recimo u vrtić nikad ne nose štrample, ni po najcrnjoj zimi.
    Ni ja M. ne oblačim štrample za vrtić ni kad pingvini padaju. Tamo je toliko vruće da bi mogla ići kratkih rukava u sred zime.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Ni ja M. ne oblačim štrample za vrtić ni kad pingvini padaju. Tamo je toliko vruće da bi mogla ići kratkih rukava u sred zime.
    X .

Vrtić ima gradsko grijanje i uvijek je jako toplo.

Tanka piđamica.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Treba doći do vrtića.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Treba doći do vrtića.
    Ma ne maltretiram ja dijete, samo sebe . Obučem ju u hlače i skafander ili u hlače i štrample, pa skidamo viškove u vrtiću.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ema spava u tankoj piđami. Moram priznati da mi se spavanje u štramplicama čini nekak neudobno. Ali to su neke moje predrasude.

mali magarac avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u piđamici

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

preko zime u štramplama i gornjem djelu pidžame, sada u majici kratkih rukava, malo dužoj pa joj je kao spavaćica i gaćicama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moram priznat da sam iznenađena ovim podacima da djeca uglavnom spavaju u štramplicama ili odjeći u kojoj su tijekom dana i nimalo mi se to ne sviđa iz prvenstveno higijenskih razloga... djeci se noge jako oznoje u štramplicama i papučama i onda umjesto da se to skine kako bi im se noge za vrijeme spavanja malo prozračile, čarape ili štramplice posušile, ostavlja ih se u tome cijeli dan :/ ...a da ne pričam o spavanju u majičicima (ili kompletnoj odjeći) koje zaprljaju tijekom dana i onda u tom prljavom idu u krevetiće...
    ono što smatram najboljim i što znam da provode neki vrtići - kompletno skidanje odjeće i presvlačenje u čiste pidžamice (kad je vruće u pidžamice ili spavaćice kratkih rukava, a po najvećim vrućinama gaćice i potkošulje), ta da svako dijete ima svoju jastučnicu i kompletnu posteljinu sa znakićem... pidžamice se nose svaki petak doma na pranje, a posteljina se mijenja 2 puta mjesečno

i još nešto...u vrtićima je doista toplo tijekom zime, ali ipak im je dobro obući štramplice da im ne bude hladno kad ih tete svakodnevno vode van

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kolko ja znam spavaju u pidzamicama, eventualno samo u bodiju i donjem djelu pidzame ako je toplije. Bez carapica, stramplica ili iceg drugog na nogama.
    Doma nemamo tu naviku, pidzamicu oblacimo samo navecer ali ne primjecujem da to njega nesto zbunjuje, vrtic ima svoja a mi doma svoja pravila.
    Cistu pidzamu nosimo svaki drugi petak, tako im se i mjenja posteljina, Vrticka posteljina, nisu nas trazili nasu i ako bi ja rade da jesu jer ne spava svatko u istom kreveticu svaki dan.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nose pidžamice. Obično mu kupujem tanke pamučne, a ljeti s kratkim rukavima i hlačicama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bila uvjerenja kao i bubicka, pa sam eto, ostala, iznenadjena. a jos vise da je to praksa u skoro svim vrticima,

nije mene frka pravila, oce li skuziti kao je doma a kako u vrticu, vec sto ne mislim da u istoj prostoriji u kojoj teta ima duge rukave i kutu, moze biti ugodno i djetetu samo u gacicama....
    ok da je u gacicama kad vani bude +30, ali sada, kad varira izmedju 10 i 20....otvoreno mogu reci da mi se ne svidja.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

koksy, ovaj vrtić o kojem ja pišem daje djeci vrtićku posteljinu ali na način da svako dijete ima na svojoj jastučnici svoj znakić i nema nikakvog mijenjanja posteljine i mislim da se takvim načinom postižu najbolji higijenski uvjeti, a i djeci je udobnije u čistim pidžamicama, bez vlažnih štramplica
    i kao što sam već rekla, posteljina se pere svaka 2 tjedna...a u slučaju pojave ušiju, kompletna posteljina svih u grupi ide u pranje isti dan

i da...slažem se da bi im ovih dana dok su promjene temperatura moglo biti hladno samo u gaćicama, ali isto tako i ne mora nužno biti... ovisno o posteljini kakvu ima vrtić...

u ovom vrtiću se tijekom zime i proljeća stavlja deblja deka unutar pamučne navlake, a kad dođu vrućine djeci se stavljaju samo pamučne navlake za pokrivanje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Spavaju u donjem dijelu pidžame i majici kratkih rukava ili dugih (ali u onoj u kojoj su došli u vrtić :/ ). Ako je jako vruće onda u gaćama i majici kratkih rukava.
    Svako dijete ima svoj kretević označen znakom i uvijek spavaju u "svom" krevetiću.
    Pidžamice nosimo u vrtić u označenoj jastučnici i stoje na krevetićima.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Spava u onome u čemu je taj dan došla u vrtić. Na jednoj slici sam je vidjela da spava u debelom dzemperu i trapericama

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Spavaju u pidžamicama koje svaki petak nosimo kući na pranje, a ljeti u u ljetnim pidžamicama (kraki rukavi i kratke hlačice). Ima svoju vrtićku jastučnicu na kojoj sa izvezla njegov vrtićki znakić. To mi je baš ok.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od 09/08 nosimo pidzamu, dvodijelnu, iako sam saznala da ponekad spavaju u stramplicama (mi smo ih redovno nosili cijelu zimu-ja sam zimogrozna, i ne mogu si pomoci). Za sad nije bilo jos naznaka da im je prevruce...bas cu danas pitati/provjeriti da li spavaju u donjem dijelu pidzame ili samo u gacicama

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj spava u pidjami koju mijenjamo svaki drugi petak (osim ako nesto ne procuri ranije ). pretpostavljam da cemo kad zatopli poceti nositi majice kratkih rukava (i eventualno kratke hlace, iako je moj sin na MM topolokrvna zivotinja tako da po ljeti moze i samo u peleni spavati). ali nam to jos nitko nije rekao - dobar topic za sve nas koji ne razmisljamo o takvim stvarima, da se sjetimo pitati tete u vrticu sto da donesemo. hvala na podsjetniku!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma vjerojatno ovisi od vrtića do vrtića, u našem je zaista jako, jako vruće. Mislim da je vrtić na svojoj kotlovnici a ne na gradskom centralnom i to je vjerojatno razlog. Kada imamo roditeljske sastanke ja umirem od vrućine, tete su i po zimi u kratkim rukavima.
    Upravo zbog toga djeci nisam nikada oblačila štrample, kad je najjača zima ionako nisu vani predugo i mogu i bez njih a unutra bi se doslovno skuhali. Zbog toga i po zimi spavaju samo u bodiju i bosi, nikad u štramplama, ljeti samo u potkošulji ili majici kratkih rukava. Svatko ima svoju posteljinu (vrtićku ali zna se koja je čija)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene doma je i po danu puno hladnije nego u vrtiću, a o noci da i ne govorim.
    a moje cure doma vec mjesec ili dva po noci spavaju u kratkim spavacicama bez rukava, ili samo u gornjem dijelu pidjame i gacicama.
    nepokrivene.
    kazu da im je vruce

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja u vrtiću spava u dugoj tankoj piđamici, samo pelena je ispod. U zadnje vrijeme im u onu platnenu vreću stavim i dugu i kratku piđamicu jer je u sobi stvarno vruće. Štrampice joj ne stavljam več 2 mjeseca ili ako u njima dođe joj skinem prije nego uđe u sobu.
    I moja je kao mali termofor i doma neće da bude pokrivena kao ni u vrtiću tako da joj ja doma stavim još uvijek jednodjelnu piđamicu sa stopalima pa ne moram cijelu noć trčat za njom po krevetu s pokrivačem.
    MM i ja ispod dvije deke a ona otkrivena, brrr... Ali kad je otkrivena najbolje spava.
    Što se tiče spavanja u robi u kojoj je po cijeli dan...ja joj doma za dnevno spavanje skinem najgornji sloj (recimo sada mi ostane u bodiću ili ako je malo hladnije ostavim joj i donji dio trenerke).
    U vrtiću imaju svatko svoj krevetić označen sa nekim znakićem, donja plahta je onako navučena na njega pa se mislim ni ne skida a pokrivač je pamučni (kao navlaka za poplon samo prazan) i ne znam da li je i on označen (ali nema veze, moja se i tako ne pokriva )

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja još uvijek ide u vrtić u štramplicama , a ne bi išla u njima da oblače pidžamice, odnosno bila bi u štramplama samo kad ima suknju ili haljinu.
    Oni samo skinu hlače/suknju/haljinu i spavaju u majici u kojoj su došli. Takva je praksa u našem vrtiću.
    Mislim da bi joj bilo hladno da spava golih nogu :/ , sad je ovo prijelazno doba.
    Doma, istina spava, u spavaćici kratkih rukava, ali ja je ipak bolje pokrijem noću.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još uvijek u štraplicama :/
    I kod nas se spava golih nogu, nije baš neka fora.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi smo bez pidžame...
    po zimi je bio u štramplicama, sad samo u gaćicam i bodiju i majici...
    meni je tamo stvarno vruće, tete ih pokrivaju ako se otkriju pa mi nije bed...
    i doma spava već tako bez ičega dolje a ne grijemo već 3-4 tjedna...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U pidžamicama.

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure vjerujte da je u vrtićima (barem državnim) užasno vruće!!!! Kod nas klinci zimi spavaju u piđamama,a kad je toplo u bodićima,odnosno gaćicama i kratkim majicama.

nisu nas trazili nasu i ako bi ja rade da jesu jer ne spava svatko u istom kreveticu svaki dan.

To mi se baš i ne sviđa!!! :/

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Krivo sam napisala ali znate kako je trebalo izgledati...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa
    Ema spava u tankoj piđami. Moram priznati da mi se spavanje u štramplicama čini nekak neudobno. Ali to su neke moje predrasude.
    I meni se to čini neudobno

Mi uglavnom ne oblačimo štrample.

A u vrtiću i u jaslicama kad je bio spavao je u piđami i sad spava.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U vrtićima gdje se spava u pidžamama... tko im oblači pidžame?
    Sami ili im tete pomažu?
    Kod nas je pidžama optional. Moja nosi spavaćicu
    Mala je u jaslicama, oni spavaju u majici i gaćicama.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni se uopce ne svida ideja da se spava u onome u cemu dodu u vrtic. i slazem se da je bolje skinut carape/strample da se noga odmori. ja sam za pidzame. tko zna - obuce sam, tko ne - teta pomogne.golih nogu u ovo doba? ne znam...ja ne bi voljela da moje dijete tak. toplo je u vrticu, al kad spavas nije isto..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •