Potrebno-6 jajeta
200 g cokolade
200 g secera
200g mlevenih oraha ili lesnika ili kikirikija
2 krem slaga
Odvojiti belance od zutanjka, belanac umutiti i ostaviti na stranu.
U 3 male soljice za kafu odmeriti vodu , staviti u neku manju serpicu, dodati 200 g cokolade i zagrevati dok se cokolada ne otopi skroz. Tu cokoladnu vodu ostaviti sa strane. Umutiti zutanjke sa secerom, usuti onu vodu sa cokoladom, mutiti i dodati mlevene orahe. Na kraju umutiti one belance.
Pleh ili serpu precnika oko 24 obloziti pek-papirom, usuti smesu koju ste umutili i staviti u HLADNU rernu. Ukljuciti na 200, 30-40 minuta, . Kad se ispece prevrnuti i kad se ohladi bogato isfilovati krem-slagom.
Ostaviti u frizider preko noci
Torta upije vlagu od krem-slaga, bude tako divna kremasta a ipak cvrsta.
Ubuduce, ova torta je moj izbor.