Eto, to su moja pitanja, jer...od puno ranije brijem na smedji šećer...al ne znam, nekako sam u zadnje vrijeme u teskoj dilemi: u trgovinama je bar 10 vrsta smedjeg secera, dosta od toga iz Kolumbije, hm...kako znat da to nije običan bijeli, pa pofarban u smedje (jer takve sam stvari cula) i zasto bih onda kupovala pofarbani bijeli secer, za pet puta skuplje, nego zvanicni bijeli...mislim, obje su mi bake koristile bijeli secer, jedna dozivjela 83, druga jos ziva, 86 god...pa valjda se i bijeli dobiva iz secerne repe, a to je biljka, nije? Taj dio ne znam bas, priznajem (rafinirano, nerafinirano, bla, bla), tko to znanje ima u malom prstu nek me/nas prosvijetli, please!!! Stvarno sam tudum ovdje a voljela bih konacno znati PRAVUUU ISTINU
. Da ne velim javovor sirup, jecmeni slad i sl...naravno, i to me sve izuzetno zanima - dakle, zasto da, zasto ne, i koje je najbolje i najprirodnije sladilo !!! Ajmo curke pametnice, dajte me naucite
![]()