Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Kako do samodiscipline?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

al evo još samo jedna pametna

spooklica, ne znam radi li se kod tebe zbilja o hrpi obaveza,
    ili samo o razumnom, štoviše, malom broju obaveza koje postanu ogromni zauzimači vremena jer ih se ostavlja i nagura u zadnji tren,
    ali iz vlastitog iskustva - što više slobodnog vremena imaš, to ćeš manje stvari obaviti.

čini mi se da ti je tempo života dosta laganini, što je meni osobno nebrojeno puta upravo zamka. kao ide vikend (još k tome dugi!), joj sad ću fino imati vremena za učenje, jupii, sve stignem.
    i onda klasika. sjedi, puši, sjedi, puši - dan prođe pa bi moj recept bio - ako imaš vremena po defaultu sjesti pred tv ili laptop, imaš veliki višak slobodnog vremena i popuni ga nečim korisnijim jer ovako između surfanja gledaš kako ćeš naći vremena da napraviš ručak ili nešto po kući, a trebalo bi biti obrnuto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku

ili samo o razumnom, štoviše, malom broju obaveza koje postanu ogromni zauzimači vremena jer ih se ostavlja i nagura u zadnji tren,
    ali iz vlastitog iskustva - što više slobodnog vremena imaš, to ćeš manje stvari obaviti.

čini mi se da ti je tempo života dosta laganini, što je meni osobno nebrojeno puta upravo zamka.
    Potpisujem. Kad sam u najvećoj frci: posao, dodatne radionice, klijenti, djeca, kuća - tad sve radim ko po špranci - jednostavno jer znam da ako zeznem nema popravnog, sve se uruši, nemam za kad odgoditi. A na godišnjem (još par dana - odgađam non stop, trenutno na moru, imam veš mašinu i perem tek sad jer više nitko od nas nema ništa čisto.
    Uglavnom, ne bih rekla da je tvoj problem odgađanje nego to što znaš da imaš lufta.
    A znaš što - što bi ustajala u 7 ako ti nije nužda. Spavaj, kuhaj kad moraš etc.
    Ako osjećaš nezadovoljstvo - ili misliš da moraš pa te to pere (osjećaj da bi to moralo biti drugačije - a ne mora) ili ne radiš ništa što te ispunjava (a onda je stvar da nađeš što Ti želiš raditi u životu).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

melange prvotno napisa

čini mi se da ti je tempo života dosta laganini, što je meni osobno nebrojeno puta upravo zamka.

Potpisujem. Kad sam u najvećoj frci: posao, dodatne radionice, klijenti, djeca, kuća - tad sve radim ko po špranci - jednostavno jer znam da ako zeznem nema popravnog, sve se uruši, nemam za kad odgoditi. A na godišnjem (još par dana - odgađam non stop, trenutno na moru, imam veš mašinu i perem tek sad jer više nitko od nas nema ništa čisto.
    Uglavnom, ne bih rekla da je tvoj problem odgađanje nego to što znaš da imaš lufta.
    A znaš što - što bi ustajala u 7 ako ti nije nužda. Spavaj, kuhaj kad moraš etc.
    Ako osjećaš nezadovoljstvo - ili misliš da moraš pa te to pere (osjećaj da bi to moralo biti drugačije - a ne mora) ili ne radiš ništa što te ispunjava (a onda je stvar da nađeš što Ti želiš raditi u životu).
    Ovo sve potpisujem i dodajem, rad, rad i samo rad je jedini lijek za sve.
    I ja jedva čekam dan kad ću ponovno na posao, doma sam sa djecom tako da jako dobro znam što govoriš.
    To su sve zamke pre jednostavnog života i današnjih kradiljivaca vremena internet, tv...

Kad ne radim na komp. tj kad mi nije potreban internet ja osobno iskopačvam kabel i odnosim ga daleko od stana,
    u to doba kad nemam interneta imam neopisivo monogo vremena za rad, djecu i sve ostale blagodati ovakvog života.
    Navečer muž donese svoj laptop sa kojega na par minuta prosurfam na brzinu i to je sve.
    Dok sam doma sa djecom ovo mi je jedina opcija, jednostavno iskopčam i to je to, jednostavnije mi je tako koliko god smiješno zvučalo.

I moram reći da je život sto puta ljepši i kvalitetniji, a ja zadovoljnija jer mi je sve tip top, od stana do djece, do muža ...ma divota.

Tako da je moj savjet NE internetu ili striktno ograničen pristup internetu, naravno samo u slučaju ako samokontrola šteka.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku

I moram reći da je život sto puta ljepši i kvalitetniji, a ja zadovoljnija jer mi je sve tip top, od stana do djece, do muža ...ma divota.

Tako da je moj savjet NE internetu ili striktno ograničen pristup internetu, naravno samo u slučaju ako samokontrola šteka.
    Od kako noćima ne palim komp nego se hvatam pegle i neobavljenih poslova preko dana, smanjila mi se hrpa veša, sredila sam zimnicu... ma, hrpu stvari.
    Internet, odnosno u mom slučaju FB i ovaj forum su stvarno kradljivci vremena.
    Dobro, nekada si i to moramo priuštiti, ali treba razjasniti sam sa sobom. MM mi već mjesecima tupi da se kanim te ovisnosti od koje je i sam bolovao i eto, nazire se kraj
    Sad sam postala ovisna o peglanju jer za to vrijeme gledam kriminalističke serije na FOX-u
    I da, meni popis puno znači. Stavim sve na njega. Nekada i tjedan dana unaprijed, barem da okvirno znam što kada mogu.
    MM je puno opušteniji, čak mu taj popis ide na živce, ali ja bez njega ne bih mogla funkcionirati.
    On ima svoje zadatke - radi, priprema se često za posao kod kuće, nekada mi pomogne oko sitnih kućanskih poslova ili bašče, a što mi je najvažnije je to što kvalitetno provodi vrijeme s djetetom kad dođe kući (dok ja za to vrijeme kuham ili radim nešto drugo) ili ga zajedno provodimo.
    Zapravo mi je to zajedničko vrijeme nešto najdragocjenije u mom životu, kad poslije večere pustimo mjuzu i onda zajedno čagamo!

http://www.youtube.com/watch?v=-sVD4...eature=related

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •