Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Kako do samodiscipline?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, skroz te kužim.
    Ali znaš kaj ću ti reći.
    Više imam samodiscipline sada kada sam uz sve još i 8 h dnevno na poslu, nego kada sam bila s njih dvoje doma po cijele dane.
    jer znam da nemam vremena i da moram sve stići i onda se primim posla.
    A čim sam doma mislim kako imam vremena i onda sve nekako u zadnji čas.
    Nekada mni se dogodi kada radim popodne da visim na netu dok ne moram krenuti i onda u zadnji čas drž-nedaj, ali to je rijetko.

Uglavnom ustanemo rano kad MM ide na posao, znači oko 7, nekada i ranije.
    Obavim neke poslove koje mi se nije dalo navečer, operem suđa kaj je ostalo od večere i slčine sitnice, pokupim stvari kaj su klinci poostavljali i sl. Onda furam malene u vrtić i kada se vratim doma prvo obavim sve kaj moram.
    Ručak, ak imam kaj veša, malo posisam i sl.
    I onda kad mi ostane vremena radim nekaj kaj mi je srcu milo...
    A najviše se mrzim i budem nervozna kada mi se neda nešto napraviti i kada se nikako ne mogu prisiliti da to nešto napravim!

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Više imam samodiscipline sada kada sam uz sve još i 8 h dnevno na poslu, nego kada sam bila s njih dvoje doma po cijele dane.
    jer znam da nemam vremena i da moram sve stići i onda se primim posla.
    A čim sam doma mislim kako imam vremena i onda sve nekako u zadnji čas.
    Nekada mni se dogodi kada radim popodne da visim na netu dok ne moram krenuti i onda u zadnji čas drž-nedaj, ali to je rijetko.

Uglavnom ustanemo rano kad MM ide na posao, znači oko 7, nekada i ranije.
    Obavim neke poslove koje mi se nije dalo navečer, operem suđa kaj je ostalo od večere i slčine sitnice, pokupim stvari kaj su klinci poostavljali i sl. Onda furam malene u vrtić i kada se vratim doma prvo obavim sve kaj moram.
    Ručak, ak imam kaj veša, malo posisam i sl.
    I onda kad mi ostane vremena radim nekaj kaj mi je srcu milo...
    A najviše se mrzim i budem nervozna kada mi se neda nešto napraviti i kada se nikako ne mogu prisiliti da to nešto napravim!

Evo, ovako nešto slično je kod mene.
    Ipak, daleko sam od organiziranosti i discipline - sve stignem, ali ima i onoga "5 do 12", adrenalina, "drž'-ne daj" situacija, osjećaja Scarlett O'Hare, koja je spomenuta, sasvim zgodno!

Čitala sam neke knjige na ovu temu, mogu preporučiti neki naslov ako ima zainteresiranih.
    Stvari su poznate, ali repetitio est mater studiorum.
    Jednostavno kažeš sam sebi, trebam se pokrenuti, mijenjati sustav koji ne šljaka i treba naprijed da stvari štimaju.
    Jer sve shvaćamo da više nismo školarke, studentice, djevojke koje imaju svo vrijeme svijeta samo za sebe, a obitelj traži svoje - vrijeme, ljubav, posvećenost ... cijelo naše biće, koje je daleko od savršenstva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •