Iz perspektive doba dok su nam djeca bila u vrtiću mogu na ovo staviti potpis. Rutina i samo rutina omogućila nam je veću slobodu (obaviš što treba, a onda ili padneš mrtav umoran ili imaš vremena za luftanje...).icyoh prvotno napisa
Danas ne trebamo popis (osim na kalendaru, gdje mi pišu termini dijagnostike i različitih pregleda za sineka) jer su djeca naviknuta na čvrstu strukturu i obrazac po kojem funkcioniramo.
Ono što mi kvari rutinu i što izrazito ne volim su kilometarska čekanja kod doktora raznih, nepredviđene aktivnosti (npr. kad se auto pokvari - nedavno smo imali cirkus, ne sa svojim nego s dedinim, ali opet...)
No, ne mogu zamisliti život U TJEDNU bez rutine. Vikendi su drugo... iako i oni podliježu nekim okvirima (bake, vikendica, plac, nabavke...).
Ono što mi uljepša život je slijedeće:
Danas je petak, moji dječaci će donijeti torbe iz škole i BEZ IKAKVIH NAŠIH NAPOMENA sjest će i napraviti zadaću, urediti torbe za ponedjeljak i to je to.
Nakon 9 sati navečer mm i ja smo slobodni jer se djeca svakodnevno poberu spat, a nama ostane komad večeri za nas (jest da tu uleti i peglanje i popravak usisavača po potrebi, ali možemo to raditi BEZ djece kojoj smo posvećeni do spavanja) itd. Dobro je!

Odgovori s citatom