Ma radi se o nalaženju ravnoteže.

Neće nam život početi kad opeglamo zadnju košulju s hrpe i pobrišemo zadnje zrnce prašine ili kad nam vrt bude za slikanje za časopis.

To NE znači da stalno mora biti kaos. Eh, sad, to je individualno.... netko naprosto uživa u neorganiziranom vremenu i tako se snalazi, drugima je bolje (meni) ako su stvari više-manje predvidive, čak i ako ne stignemo sve obaviti.

Treba spoznati kolike su nam vlastite granice tj. ne pokušavati uprtiti više nego što možemo nositi jer to nas slomi, pa gdje smo onda???

Daklem, pamet u glavu i sve s mjerom.

Ifigenija, proći će možda puno vremena dok vrt ne bude za slikanje, ali IMAŠ VRT (mnogi ga nemaju). Dok se ne nađe vremena da sve bude uredno i kako treba, uživaj u (recimo) jednoj krasnoj ruži ili nekom drugom detalju. Ako ništa drugo, uživaj u svojoj njegovanoj djeci. I nemoj se osjećati krivom ako ne stigneš... Trebamo i odmor i opuštanje.

Ugodan život prava je ravnoteža između idealnog reda i kaosa, preopterećenja i nedostatka bilo kakvih obaveza. To je individualno. Sjećam se vremena kad nisam mogla spavati ako bi na stolu ostala čaša od vode... morala sam je oprati i spremiti. Tko li je bila ta osoba? Kao da je netko drugi živio.... Isto tako, poznam ljude koji su bili neorganizirani i (recimo) neuredni dok nisu kupili svoj stan i/ili dobili dijete... Jednostavno, organizirali su se drugačije.

Mi planiramo samo velike stvari (preuređenje kupaone, kupovina garaže i sl.) a dnevnu rutinu vozimo pomoću "autopilota" . Nadam se, zapravo sigurna sam, da tako neću živjeti za sva vremena, ali počela sam nalaziti vremena za sebe i svoje potrebe VEĆ SADA. I mogu vam reći da mi je super, čak i ako je suđe ostalo u sudoperu.