Naša torta za rođendan.
Dakle u nedjelju 19.04. slavili smo naš 1. rođendan. Zgrožena cjenama naruđbenih aditivnih čudesa zvanih "TORTA ZA DJEČJI ROĐENDAN" odlučila sam je sama napraviti.
Ponosna zbog mnogobrojnih pohvala i prazne tacne odlučila sam podjeliti svoj recept sa vama. Torta je bila čisti eksperiment, ali pokazala se odličnom.
PA SLIJEDI:
Domaći puding od vanilije.
8 žumanjaka, 6-7 velikih žlica šećera, 2 vanilin šećera, i 6 velikih žlica brašna umutiti mikserom i skuhati u kipućem mlijeku kao i puding. Mješati dok se ne ohladi da se ne naprave grudice.
Napravite neki biskvit za tortu koji inače radite. Sasvim je svejedno, samo da je neko kolač tjesto. Ja imam neki recept sa integralnim brašnom.
Krema:
0.5 lit. šlaga umutiti dok ne dođe na pola čvrst, ubaciti onaj puding sa početka priče i dodati jedan obični jogurt iz čašice od 1.8 dcl. I mutiti dok ne očvrsne u mazivu kremu.
Mazanje: potreban vam je još jedan jogurt
Razrezati biskvit na 3 ploče i slagati na tacnu, ali tako da stavite sloj
biskvita i žlicom namažete i natopite jogurtom pa onda deblji sloj kreme, pa i prije neko poklopite taj prvi kat i gornji dio iznad kreme natopite jogurtom. (ja sam mazala velikom jušnom žlicom). To ponovite i namažete i najgornji dio torte (poklopac) jogurtom i ne fasadiranu je stavite noću da odleži u frižider. Ujutro istučete 2 dcl šlaga i lijepo oblikujete svoju fasadicu na svojoj tortici. Pospete nekakvim šarenim mrvicama, ili ne pospete, napičite svijećicu i raketu i HAPPY BIRTHDAY.