Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Radila sam sama tortu!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Radila sam sama tortu!

Naša torta za rođendan.

Dakle u nedjelju 19.04. slavili smo naš 1. rođendan. Zgrožena cjenama naruđbenih aditivnih čudesa zvanih "TORTA ZA DJEČJI ROĐENDAN" odlučila sam je sama napraviti.

Ponosna zbog mnogobrojnih pohvala i prazne tacne odlučila sam podjeliti svoj recept sa vama. Torta je bila čisti eksperiment, ali pokazala se odličnom.

PA SLIJEDI:

Domaći puding od vanilije.

8 žumanjaka, 6-7 velikih žlica šećera, 2 vanilin šećera, i 6 velikih žlica brašna umutiti mikserom i skuhati u kipućem mlijeku kao i puding. Mješati dok se ne ohladi da se ne naprave grudice.

Napravite neki biskvit za tortu koji inače radite. Sasvim je svejedno, samo da je neko kolač tjesto. Ja imam neki recept sa integralnim brašnom.

Krema:
    0.5 lit. šlaga umutiti dok ne dođe na pola čvrst, ubaciti onaj puding sa početka priče i dodati jedan obični jogurt iz čašice od 1.8 dcl. I mutiti dok ne očvrsne u mazivu kremu.

Mazanje: potreban vam je još jedan jogurt
    Razrezati biskvit na 3 ploče i slagati na tacnu, ali tako da stavite sloj
    biskvita i žlicom namažete i natopite jogurtom pa onda deblji sloj kreme, pa i prije neko poklopite taj prvi kat i gornji dio iznad kreme natopite jogurtom. (ja sam mazala velikom jušnom žlicom). To ponovite i namažete i najgornji dio torte (poklopac) jogurtom i ne fasadiranu je stavite noću da odleži u frižider. Ujutro istučete 2 dcl šlaga i lijepo oblikujete svoju fasadicu na svojoj tortici. Pospete nekakvim šarenim mrvicama, ili ne pospete, napičite svijećicu i raketu i HAPPY BIRTHDAY.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slike , feta torte

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma nemam kad pojedoše, a nisam se ni okrenula. Jedini spas mi je da je pomikaki probala pa će doći posvjedoćiti. Nadam se.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koliko mlijeka ide?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

krema je mraaak. Fina, lagana, malo osvježavajuća od jogurta. Baš je bila još jedna profi torta "za odrasle", ono, bila bi mi fina da je nisam usporedila s ovom.
    Još smo je ponijeli doma i sutra smo je klopali uz kavu... Baš dobro da imam recept Jedino mi imamo rođendan u ljeti pa ne znam je li opasno raditi tu kremu s jajima u to doba. Ali mogu je jesti i na druge dane

Ja bih jedino umjesto šarenih mrvica stavila višnje iz kompota u krug, možda bih nešto eksperimentirala sa zalijevanjem čokoladom u par boja, samo L. ne smije čokoladu :/

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj djeca su zakon prvotno napisa
    koliko mlijeka ide?
    Joj da, pametna ja. Pola litre.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Jedino mi imamo rođendan u ljeti pa ne znam je li opasno raditi tu kremu s jajima u to doba. Ali mogu je jesti i na druge dane
    I te kako da smiješ, pa to je kuhana krema. Nisu sirova jaja. A i mogla bih ti je ja napraviti za P.

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ja bih jedino umjesto šarenih mrvica stavila višnje iz kompota u krug, možda bih nešto eksperimentirala sa zalijevanjem čokoladom u par boja, samo L. ne smije čokoladu :/
    O da i ja bih, ali znaš kakva je L. Izbaci se sva od svega. Za drugi će biti neko voće. I meni bi bila bolja bez onog bojnog E-nečega gore. A na kraju je ona nije niti jela.
    Ustvari se nisam niti sjetila voće. Nakon 10 dana juhe, ništa zdravo nije mi se lovilo mozga.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nenaa
    hajde ako ti nije tesko, podijeli sa nama recept za biskvit sa integralnih brasnom, bas me zanima tako nesto...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bskvit je možda trebao biti malo žilaviji, nekako je bio prelagan pa se malo previše raspadao. Sad sam te više iskritizirala nego pohvalila. Ali ta krema je bila zakon. Baš vidim tu tortu s višnjama, malo šlaga i ukrasima od čokolade (ne onako zalivena čokoladom jer bi to ubilo okus kreme, nego onako da se naprave ukrasi tako da se na neku površinu izlije otopljena čokolada, dobiješ neravne pločice pa ih zatakneš među višnje, sad sam zbilja izfantazirala... ja samo fantaziram a ništa ne pečem kad nemam svog doma :/ )

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja na poslu, a recept doma. Sutra ću staviti taj za biskvit. Možda je bio malo premekan i osjetljiv. Mislim da sam stavila manje brašna jer nemam doma vagu pa sam nešto improvizirala sa čašicama.

Meni je super jer je fina za dječicu i nema ništa iz tih ludih pekara. A kune da ne komentiram.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

odlicno

bas sam nestrplljiva :D

reci mi samo da li biskvit peces odjednom pa prerezes ili peces kore u kalupu? Nema veze sto je mekan...naprotiv

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

odjednom i režem tankom špagicom kad je hladan.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e da, i koji slag, onaj iz vrecice ili slatko vrhnje?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

slatko vrhnje iz tetrapaka.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ja na poslu, a recept doma. Sutra ću staviti taj za biskvit. Možda je bio malo premekan i osjetljiv. Mislim da sam stavila manje brašna jer nemam doma vagu pa sam nešto improvizirala sa čašicama.

Meni je super jer je fina za dječicu i nema ništa iz tih ludih pekara. A kune da ne komentiram.
    I ja cekam recept za biskvit
    Hajd plz, isprobala bih do srijede, jer moram imat tortu za slj. vikend

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •