Results 1 to 19 of 19

Thread: previjanje muške bebe

Default previjanje muške bebe

Drage moje forumašice,interesira me previjanje muške bebe,naime ja spolovilo ne namještam,jednostavno stavim pelenu-jednokratnu,a niti navlačim kožicu preko glavića.Ne znam radim li ispravno,budući da me moji "gosti u babinama" pitaju -ne podižeš testise,ne radiš ništa s pišom??!!Molim komentar i instrukcije

Dobro radiš,ne brini.
    Nema potrebe namještati,to se nekad preporučivalo ,al sada više ne.

Ivana B-G's Avatar

pisu ne moras namjestat a i kozicu ne moras navlaciti - barem jos ne dok je malen. kad bude blizu rodendana mozes njezno pokusat dokle se kozica moze navuci (poslije kupanja) i to prati. ako vidis da se s vremenom ne da prevuci preko glavica mozes pitati pedijatra za misljenje - mi smo morali kod urologa, jer je kozica bila pretijesna.

I mene ja ovo isto zanialo hvala vam na odgovorima nisam mu kožicu nikad povlačila a pišu bi nekad podigla nekad na

slava's Avatar

Ja kožicu samo lagano prevučem koliko ide i operem kod svakog kupanja, kod presvlačenja ništa ne diram. Ispod se nakupe bijele naslage. Tako sam i s prvim sinom radila i negdje oko godine kožica se skroz odvojila, nikakvih problema nismo imali.

Gosti u babinjama su zadnji koje trebas slusati!!! Vjeruj mi!
    Radi kao sto si i do sada, a na prvom pregledu ces dobiti upute od pedijatra kako dalje.

Cathy's Avatar

Meni su rekli "pusti kako padne" . A pedijatar je rekao da po malo navlačim, ali samo nakon kupanja.

Lutka's Avatar

podižem...
    za natezanje kožice pišulinca rekli su mi NE u prvoj godini života, al ne znam da li da dižem jajca i pišu prema "gore" (čekam pregled da i to priupitam)? ovde vidim da cure i za to kažu da ne treba, al mene zanima da li je koja od vas to radila i ZAŠTO se uopće prije (naše mame i bake- bar moje) podizalo jaja i pišulinca?

kajsa's Avatar

nama je patronažna savjetovala da prvih par dana stavljamo pišu dolje - razlog: manja vjerojatnost da zapiša pupak koji još nije otpao.
    Nakon što pupak otpadne - piša gore, ali ne znam zašto.

MM je rekao da je tako udobnije. Šta vaši muževi kažu, jel imaju oni neke preference ako nose slip gaće?

Eci's Avatar

A tak svejedno kako ga staviš, ionako će pasti kako mu dođe, pelena ne drži tako čvrsto. A ovo za jajčeka nisam ni čula.
    Za povlačenje kožice potpisujem.

Meni je ped rekao da polagano prevlačim kožicu. Isto me je savjetovala i patronažna, i da pišu stavljam prema gore. Ja to i radim. kožicu lagano povlačim dok ide. Inače sam čula da pedijatar na pregledu s god dana prevuče tu kožicu i onda bude svega, upale, crvenilo, pa neki završe u bolnici... Zato ću ja to polako pa ću valjda do 1. g. uspjeti prevući kožicu.

Zašto pedijatar s godinu dana prevuče kožicu? I time uzrokuje crvenilo i upale? Zašto se treba do godine dana moći prevući kožica?

kajsa's Avatar

Ako ne dopustite pedijatru da nasilno prevuče, onda niti neće.
    O tome se puno pisalo na forumu. Nama je pedijatrica rekla da povučemo dokle ide i počistimo ako se nakupilo prljavštine.

Mi smo kod kupanja malo pokušavali, kad je mali bio star 1-1.5 smo ga učili sa sam 'vježba' pišu. S 2 godine se uspjela prevuči kožica. Sad samo kod kupanja on malo sam ili mi i nije bilo problema. Dobro je i da sučim više goli po ljetu, tak da se mogu više igrati i navlačiti pišu pa neće biti problema.

Sve dok dijete nema nekih čestih urinarnih infekcija ili upala, ja ne bih nasilno prevlačila, makar trebalo 10 godina za 'vježbanje'.

Eci's Avatar

E. se ni na upisu u školu nije dala skroz prevuči i školska dr je rekla da nema veze, da će si on to sam. (a pedica nas je već slala u Klajićevu da mu to oni tano cvaknu, ali nisam dala. ) On si je to s vremenom sam sredio i nikada nisamo imali nikakvih problema.

Quote Originally Posted by kajsa
    MM je rekao da je tako udobnije. Šta vaši muževi kažu, jel imaju oni neke preference ako nose slip gaće?
    moj nosi slip i uvijek si ga stavi prema gore

Moj isto nosi slip, ali ga pusti dolje. kaže da mu je to najprirodniji položaj, da bi mu prema gore bilo neudobno.... Valjda je svatko različit...

Još uvijek nisam dobila odgovor zašto se treba moći prevući kožica tako rano?Ako netko zna...

To i mene zanima. Imam pišulinca i mi samo navlačimo kožicu kada ga kupamo,nikada kod presvlačenja. Tako nam je rekla patronažna. MOja mama je to obvezno radila i kod presvlačenja,ali nije bilo pomoći,moj brat je imao problema u pubertetu,eh,mislim da to zavisi od dječaka do dječaka. A za jajčeka nisam čula da treba namještati,makar mi se kada skinem pelenu jako stisnu jajčeka ,pa se bojim da nema kakvih problema kasnije. Šta vi kažete?

Superman's Avatar

Pri previjanju pišu i testise podižemo prema gore, po savjetu pedijatra (maleni ima hidrokelu). Bojim se ipak da u pelenici sve to padne. :/
    Povlačenje kožice pri kupanju, lagano, koliko ide...

hildegard's Avatar

Jakob ima skoro pet godina.
    1/3 kožice mu je odliijepljena.
    Kažemo mu neka je sam navlači koliko ide dok ga ne zapecka a onda još mrvicu.
    A neki dan je doc rekla da će on to sam vrlo uskoro napraviti (kad se počne zabavljati).