Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Suhi sastojci za muffine unaprijed?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Suhi sastojci za muffine unaprijed?

Jedno, možda glupo pitanje: da li bih mogla pomješati osnovne suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu ...) za muffine u naprijed i ostaviti ih u, recimo, papirnatim vrečicama, pa ih upotrebljavati kao one koje kupujemo u prodavnici (ubaciti u mokre sastojke i pomješti)?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ponekad to napravim i stavim u staklenke one koje na cepu imaju onu gumu pa dobro dihtaju. dobro dodje u "hitnim" situacijama

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma to me interesuje, može li brašno pomješano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, soli i možda i šećerom stajati neko vrijeme (ne pre dugo). U ovom razdoblju aktivnosti mog sina sve što mogu uraditi u naprijed dobro dolazi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne znam strucno koliko moze stajat (buduci da nema nikakve dodatne kemije koja bi to, kao, cuvala), al meni ni nije stajalo dugo, uvrhglave - tjedan dana... ma nije ni toliko, garant

evo sam prije dva tjedna to iskoristila - ovaj mladji je imao rodjendan pa sam trebala napravit muffine za odnijet u vrtic, al sam morala kasno popodne otic i nisam stigla napravit ranije - sve sam izmjerila, prosijala, pripremila, suhe sastojke umijesala, ostalo pripremila ko u onim kuharskim emisijama (sto zdjelica ) - kad sam se vratila, muffini su bili u pecnici u roku od pet minuta

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tnx, to i meni treba.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ja ponekad to napravim i stavim u staklenke one koje na cepu imaju onu gumu pa dobro dihtaju. dobro dodje u "hitnim" situacijama
    mi smo ovo radili za poklon i bio je to super poklon.

mislim da sam pročitala da može stajati oko mjesec dana.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zbog praška za pecivo

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja si tako uvijek pripremam suhe sastojke kad mi predstoji pečenje veće količine kolača, napišem što je za što i na dan pečenja ide puno brže, nema vaganja i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •