Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Suhi sastojci za muffine unaprijed?

  1. #1
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno Suhi sastojci za muffine unaprijed?

    Jedno, možda glupo pitanje: da li bih mogla pomješati osnovne suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu ...) za muffine u naprijed i ostaviti ih u, recimo, papirnatim vrečicama, pa ih upotrebljavati kao one koje kupujemo u prodavnici (ubaciti u mokre sastojke i pomješti)?

  2. #2
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    ja ponekad to napravim i stavim u staklenke one koje na cepu imaju onu gumu pa dobro dihtaju. dobro dodje u "hitnim" situacijama

  3. #3
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Ma to me interesuje, može li brašno pomješano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, soli i možda i šećerom stajati neko vrijeme (ne pre dugo). U ovom razdoblju aktivnosti mog sina sve što mogu uraditi u naprijed dobro dolazi.

  4. #4
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    a ne znam strucno koliko moze stajat (buduci da nema nikakve dodatne kemije koja bi to, kao, cuvala), al meni ni nije stajalo dugo, uvrhglave - tjedan dana... ma nije ni toliko, garant

    evo sam prije dva tjedna to iskoristila - ovaj mladji je imao rodjendan pa sam trebala napravit muffine za odnijet u vrtic, al sam morala kasno popodne otic i nisam stigla napravit ranije - sve sam izmjerila, prosijala, pripremila, suhe sastojke umijesala, ostalo pripremila ko u onim kuharskim emisijama (sto zdjelica ) - kad sam se vratila, muffini su bili u pecnici u roku od pet minuta

  5. #5
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Tnx, to i meni treba.

  6. #6
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    ja ponekad to napravim i stavim u staklenke one koje na cepu imaju onu gumu pa dobro dihtaju. dobro dodje u "hitnim" situacijama
    mi smo ovo radili za poklon i bio je to super poklon.

    mislim da sam pročitala da može stajati oko mjesec dana.

  7. #7
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    zbog praška za pecivo

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Ja si tako uvijek pripremam suhe sastojke kad mi predstoji pečenje veće količine kolača, napišem što je za što i na dan pečenja ide puno brže, nema vaganja i sl.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •