Marc Kaufman u 'Washington Post' (19 ožujka 2001.) piše: "Grace Booth (35), nedugo nakon što je s kolegicama na poslu završila obrok, počela je osjećati vrućinu i svrbež. Usnice su joj natekle, dobila je proljev i teškoće s disanjem. Hitna pomoć ju je otpremila u bolnicu s dijagnozom
anafilaktickog šoka. Dobila je injekciju protu-alergijskog lijeka i Benadryl tablete, te se nakon par sati oporavila i napustila bolnicu. Budući da je u tortiljama koje je jela bio kukuruz i budući da su testovi na druge alergene bili negativni, ona je posumnjala na
StraLink kukuruz i stupila u kontakt s Agencijom za hranu i lijekove. Ta je agencija primila 48 sličnih prijava, a 35 od njih još je pod istragom Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Rezultat ovih istraživanja mogao bi imati ogroman učinak na budućnost genetički izmijenjene hrane."