Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kako ostati sam sebi glup ili mi se to samo čini?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Kako ostati sam sebi glup ili mi se to samo čini?

Mislim da ste se svi našli u sličnim dilemama...netko te pita za savjet i ti lijepo učiniš sve , praktički slomiš se ne bi li pomogao toj osobi i onda...onako tako su nezhvalni da se u njhovom stavu osjeti takvo vrijeđanje. I onda se osoba koja je pomagala upita: pa fakat sam ja koza! mislim šta mi bi da idem uopće pomagati?
    A onda kada netko stvarno bude trebao moju pmoć ja ću si reći : a nee ne opet. Ili ću možda znajući sebe ipak učiniti ljudski i pomoći kao uvijek?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti uvik napravi najbolje, a ta osoba neka kaže što hoće, ui tako to radiš zbog sebe a ne zbog te osobe.
    Samo nas dobrota može spasiti.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drugi put ću s tom osobom biti na načelu: a ne znam fakat ti ne bih znala...i nastavit ću zujati onako glupasto

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj draga, budi dobra, to je puno lakše

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    drugi put ću s tom osobom biti na načelu: a ne znam fakat ti ne bih znala...i nastavit ću zujati onako glupasto

Cak bih mozda provukla: " A da pitaš nekoga za savjet?!"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hehe, ja sam po tom pitanju zbilja ovca, uvijek me netko nategne, a ja samo glupo blejim. I nikako da se odučim, usprkos lijepome broju godina.

Postoji stara poslovica: "Pomozi sirotu na svoju sramotu."

Meni se, nažalost, često pokazala točnom (ovdje "sirotu" nije materijalno, nego u prenesenom smislu, naravno.)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja se držim svojim granicama
    pomažem samo ako sam dobila zahtjev za pomoć

zašto?
    kažu da dobrim namjerama je popločan put do pakla
    ono što ti smatraš dobrom pomoći iili dobrim rješenjem za drugog može biti dvosjekli mač ili odmoć ili totalni promašaj

osim toga kad radim uslugu ne očekujem povrat
    spremna sam na to da mi se nikad ne zahvali, radim to jer sam ja tako odlučila, nitko me nije prisilio

pa ako se osoba zahvali, super, to je dobar čovik
    a ako se ne zahvali , a, to više govori o toj osobi nego išta drugo, i prema tome mjenjam svoj stav o toj osobi

lakše je kad ne očekuješ zahvalnost

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko puta se tebi možda nije svidio savjet koji si dobila, bez obzira na to da li si ga tražila ili nisi...

Nemoj to tako osobno shvatiti, to što nekome nije legao tvoj savjet, ne znači da ima nešto protiv tebe.
    Meni se slično dogodilo kada sam davala savjete prijateljicama u vezi dojenja i sl, pa sam vidjela da savjeti ne padaju baš na plodno tlo... Nema veze, neću inzistirati, svatko donosi odluke za sebe, a meni ostaje satisfakcija da sam onima koji su htjeli slušati zaista pomogla.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

piplica ma nije stvar da li se meni nekada ne sviđa savjet...ako sam ja nekoga pitala za pomoć onda bar kažem hvala. Pokažem toj osobi da sam zahvalna što mi je pokušala pomoći. Ne omalovažavam tu osobu. Jer ako nekoga ne smatraš kompetentnim zbog vlastitih kompleksa onda tu osobu ne bi trebao ni pitati za pomoć zar ne?
    Ja ti nisam zlonamjerna nimalo osoba i uvijek ću rado pomoći ali sve se više pokazuje da ljudi vole imati u rezervi nekoga koga mogu optužiti ako stvari ne ispadnu kako su oni htjeli.
    kako se veli: učini dobro i pojedi......zna se šta već
    ah....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to što si spremna pomoći to govori o tome kakva si ti osoba
    a nezahvaljivanje govori o toj drugoj osobi i kakva je ona
    prihvatiš , napraviš distancu i ideš dalje

nije svako zlo za zlo
    da se to nije desilo možda bi za takvu osobu napravila neku stvarno veliku uslugu i bila daleko više pogođena i razočarana

ljudi su svakakvi

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja sam "bila" takva.
    Pod navodnicima jer sada sam ja ta kojoj nekada treba pomoći i uskoćiti,
    pa osobe za koje sam mislila da su bile nezahvalne za ono što sam ja njima pomagala
    i doslovno se trgala i davala 100% od sebe, sada mi ipak "vraćaju"

I da i dalje ću biti takva, samo kad mi se ukaže prilika

I poslušaj savjet ardnas, mudro zbori.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma kahna ja sam ti uvijek dobra....šta ću altruizam me ubio a i takva mi profesija

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pomazem ovisno o osobi koja me zamoli (imam previse godina i kilometra u guzici da bi se jos izletavala). Ne dajem savjete nego ukoliko osoba dodji s prijedlogom kazem da, napraiviti cu to ili ne (i potkrijepim argumentima zasto odbijam svoju pomoc). U medijacije osobnih sukoba, i bracnih problema i slicno ne ulazim jer za to postoje strucne osobe a petljanje u takve osjetljive teme nemoze dobro zavrsiti. Mogu biti rame za plakenje, strpljivo uho ali to je granica. U poslove s prijateljima ne ulazim, po meni je to one way ticket to desaster ...

U nizozemskoj postoji izricica i oprostite zbog slobodnog prijevoda: 'niti magarac se ne spotakne tri puta na istome kamenu'

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se s MGrubi da nezahvaljivanje govori o drugoj osobi.

Ja sam nedavno napravila nekolicini ljudi u firmi porezne prijave. Bila sam iznenađena da mi nitko nije bio nešto posebno zahvalan, ko da je to moja dužnost. Nisam mislila naplatiti iako bi to nekom drugom platili jer sami nisu pojma imali kaj treba, ali bar da se netko sjetio platiti 3 kn kavu na automatu već bi bilo ljepše. Sljedeće godine ću se praviti blesava, a ne ko sad kaj sam pitala ljude da li im mogu pomoći.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sirius Black, sami će se ti ljudi tebe svi od reda sjetiti i vjeruj mi da ćeš proći na isti način.
    Pitat će oni tebe, ali samo što će ovaj put smatrati da je tvoja obaveza, jer si im 1. put pomogla i još sama pitala...

Potpisujem MGrubi, ali se ja još uvijek učim tome...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"Dobro Dobrić pojeo govno"!

kako samo znam ovu izreku...volim pomagati, volim častiti, volim sve dati od sebe....pretjeranu zahvalnost ne očekujem, ali s vremenom se sve isfiltrira...sva naličja isplivaju na površinu...shodno tome se ravnam...ako uočim kako osoba s druge strane nije vrijedna mojega utrošenog vremena i ljubavi - jednostavno odem od nje....gotovo bi se moglo reći - odustanem od ispravljanja krivih "drini"....jer ima toliko divnih ljudi na planeti da bih dozvoljavala pojedincima da me "sišu"! Svoje vrijeme preusmjeravam na ove potonje...svu svoju energiju bi im dala jer svi mi, na koncu, i jesmo živi dio svijeta....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da...život je najveća vrijednost i vjerojatno odgovor na sva naša pitanja. A mir se u životu može postići samo neprijanjanjem uz gledišta i slobodom od fanatizma...
    teško je živjeti u današnjem društvenom okružju. Puno je jalnih, otuđenih tužnih...ali baš zato preko ovog svog "koza izleta" prelazim jako mirno.
    Bolje koza na paši nego koza u štali

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa
    Nemoj draga, budi dobra, to je puno lakše
    Kako je ovo lijepo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke