-
Normalno je da dijete na AD manje kaka... čim pređe na ad to se smanjuje tako da te to ne treba brinuti.
Nemoj petljati previše s masiranjem i izdajanjem jer sam si ja tako napravila 100 problema. Ne znam ti dati pravi savjet kako isključivo izdajati radi održanja laktacije jer su meni svi davali drugačije savjete, a ja sve slušala i pokušavala u nadi da će uspjeti...
NAzovi sos telefon i traži točne upute i tog se drži... nema stalnih promjena koje će ti stalno slati pogrešne signale tijelu.
Imaš jednu staru opciju izdajanja (ja sam prekasno saznala pa nisam isprobala dok je bilo vrijeme, ali žene se kunu u to):
Prije se mlijeko prodavalo u staklenim bocama sa širokim grlom pa su te boce žene koristile za izdajanje na vakuum. Radi se ovako:
1. Uzmeš staklenu (ne plastičnu jer ne zadržava toplinu dovoljno dugo) bočicu za hranjenje beba širokog grla i u nju uliješ prokuhane vode na dno da zagrije staklo. (Kad ulijevaš vodu, paziš da vruća voda ne dodirne rub bočice da te ne opeče kasnije.)
2. Malo izvrtiš vodu po stjenkama bočice da ju zagriju i izliješ ostatak vode. (preporuka je bočicu držati s krpom u ruci da se ne opečeš)
3. Staviš otvor bočice preko bradavice i čekaš da podtlak uvuče bradavicu i dio/cijelu aureolu (ovisno o veličini) unutra. Tad će mlijeko početi prvo polako kapati pa nakon toga i špricati.
Kvrge na prsima riješevaš tako da ih pritisneš (ne prejako) i čekaš da se lagano smanje.
Bitno je da je bočica veća (bar preko 200 ml) i da ima široko grlo (u RH imaju od Chicca i Nuk takve bočice).
Ja sam ovu metodu isprobala kad su mi falili dijelovi bradavica :shock: i već drugi dan mi nije išlo mlijeko, već sluz tamnožute boje pa nije bilo špricanja i sl., već sam pomalo izvlačila tu sluz. Mogu samo reći da ništa ne boli niti sam osjetila ikakvu bol na bradavicama koje su stvarno bile u komi.
Ako ovo isprobaš, javi.... baš me zanima....
Želim vam da ubrzo ozdravite
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma