Novine čitam na internetu, jedino subotom kupujem. Magazine svih vrsta sam čitala na poslu, sad doma čuvam trudnoću pa ništa od toga.
Preporuke mogu biti korisne (npr. pri kupovini fotoaparata jedva sam se snalazila u šumi svega što postoji na tržištu, a nisam imala živaca upuštati se u detaljnu istragu omjera kvalitete i cijene i u tom mi je trenu specijalizirano izdanje Buga bilo od velike pomoći). No preporuka je širok pojam. Nije nebitno kako je oblikovana (i vizualno i verbalno i kontekstualno). O tome u pravilu ovisi hoće li poslužiti svrsi ili izazvati kontraefekt.
Pokloni mi sami po sebi nisu dovoljan razlog za kupovinu časopisa. Ako se radi o nekoj bezvrijednoj i beskorisnoj stvari (npr. kozmetici žnj kvalitete), to me može i odbiti. Smeće izbjegavam čak i kad je besplatno. S druge strane, ako bi poklon bio koristan ili zanimljiv, a časopis ok, možda bi me privukao.
Prilog koji nije usko vezan s temom časopisa? Zašto ne?! Mislim da su to okolnosti koje mu mogu pružiti bolju uočljivost, naravno, opet pod uvjetom da je izvedba na visini. Dobar novinar ili copywriter ne bi trebao imati problema s povezivanjem naizgled nespojivih svjetova, kao ni s približavanjem određene tematike različitim targetima.