Ne kupujemo dnevne novine, vec ih citamo online. Nisam pretplacena ni na kakav casopis jer mi se, u kratkim crtama, niti jedan dovoljno ne svidja (a i prilicno sam sigurna da bi mi susjedi krali primjerke iz sanducica). Tu i tamo, ali iskljucivo dok sam na godisnjem ili bolovanju, naletim na/kupim Story ili Gloriju. Ne procitam ni jedan (bozesacuvaj stiva), samo malo pogledam slike i podnaslove. Povremeno prolistam Cosmopolitan, Playboy i slicno, ali ih ne kupujem. Naletim na njih u cekaonicama ili ih sestra negdje nabavi (besplatno). Neko vrijeme sam kupovala glazbene mjesecnike, ali odavno sam prestala. Strani su preskupi, a domaci... opet, bozesacuvaj.

Volim knjige (a i filmove) pa ponekad kupim novine ili casopis samo zbog poklona takve vrste. Iste te novine ili casopis najcesce proslijedim dalje. Skruseno priznajem da sam kupila novu Sensu (mislim da se tako zove) samo zbog poklona koji je uz njega dosao. Casopis je jos uvijek u celofanu i, barem za sada, ne znam o cemu je u njemu rijec. Ako imam vremena, u principu citam knjige.

Ne bih se odlucila na pretplatu zbog poklona koji se tako dobiva. Za takav aranzman morala bi presuditi kvaliteta samog casopisa. S obzirom na cijene u SAD-u (puuuuuno jeftinije novine/casopisi/pretplate/itd), vjerujem da cu pronaci nesto sto bi me barem donekle zanimalo.

Reklame u novinama/casopisima cesto ignoriram ali me u principu ne smetaju. Osim ako ih ima pedeset puta vise od samog sadrzaja tiskovine. Volim vidjeti gdje se sto moze kupiti i koliko kosta, ali nemam neko posebno misljenje o stvarima dok ih sama ne vidim i isprobam, ma sto oni bili. Preporuka u novinama (ili na TV-u) mi ne znaci ama bas nista.

Muska polovica je pretplacena na The Economist i, ako nisam nesto pomijesala, Time. Cita ih od korica do korica pa me, s obzirom da me jos uvijek ne moze lupiti novinama po glavi, linka na online clanke. On ce procitati sve i svasta, ali uglavnom nema te reklame ili placenog oglasa zbog kojeg ce on odluciti nesto kupiti. Covjek je skoro pa stopostotni nepropusni filter za reklame. (A totalno nije skrt. )