Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Što je ovo?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Što je ovo?

Cura (2 god) je imala temp 3 dana. Skidali smo je i prošla je,ali danas je dobila neke flekice po tijelu. Najviše ima po dlanovima,glavi i trbuhu. Nisu kao prištići nego kao flekice... Temp više nema....
    Kolko ja znam cijepljena je protiv ospica. Jel ipak moguće da su ospice?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije. To je rozeola, trodnevna groznica.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Podižem temu...micek ima 3 mjeseca i ovo nam je drugi dan sa jako visokom temperaturom. Ovo mi je općenito prvi put da se susrećem sa dječjom temp. U jednom navratu kad sam mu dala čepić kakao je nakon otprilike pet minuta pa ne znam dali je djelovao? Ako se to dogodi opet trebam li mu opet staviti čepić. Pedijatrica je rekla svašta a ništa konkretno,uglavnom to da se radi o trodnevnoj groznici. Na koje još načine da mu pomognem osim čepićem?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi smo nedavno imali sličnu situaciju, ali nisam sigurna da je bila trodnevna jer osipa nije bilo. Ali je imao temperaturu (do 38,5 pod rukom) koju sam prvo skidala razodijevanjem (do 37,5), tuširanjem mlakom vodom, kupanjem (do 38) i zadnje, čepićem (kod 38,5). On je bio dobro raspoložen pa sam posebnu pažnju morala posvetiti smanjivanju aktivnosti (da od previše skakanja, hodanja i sl. još više ne zakuri).
    Čepić se dosta brzo otopi pa ja nisam ponavljala dozu. Ne bih ponavljala ni kod npr. bljuckanja/povraćanja ako je terapija išla per os (na usta).

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sineku je temperatura u padu, sad je negdje oko 38,3 rektalno ali do jučer navečer je bila 39,8. Dala bih mu čepić, razodjenula ga i kupala u mlakoj vodi, kombinacija toga mu je pomogla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •