Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Šta se dešava???

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Šta se dešava???

Posljednjih tjedan dana prilikom dnevnih podoja uvijek isti scenarij - počne jesti, dosta povuče, i tada nervozan plač. Tada krene navlačiti bradavicu, ali ništa više ne povuče, i plače i dalje. Dam mu drugu ciku, priča se ponavlja. Mlijeka sigurno imam jer kada pritisnem curi, a B nije gladan jer jede cca svaka 4 sata.
    Bili smo kod pedijatrice, pregledala je njega i mene, isključila je soor, maleni lijepo dobiva na težini.
    Ono što je ona navela kao mogući razlog jest da ga peče dok piški, jer mu je malo nategnula kožicu preko mišića i bilo je dosta nakupina.

Je li se to vama dešavalo, znate li možda zbog čega?

Ponavljam - samo tijekom dnevnih podoja, mlijeka imam i on mi nije gladan - čemu onda taj bolan, nervozan plač?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda previše stimulacije?
    Jeste li probali u mirnoj, malo zamračenoj sobi dojiti?

.... to je samo ideja, dok se dojilice ili savjetnice ne jave...

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nismo pokušali, ali ćemo probati. Možda i upali, budući po noći upravo u takvim uvjetima nema problema.

A da se ne radi o štrajku? Nekako mi to predugo traje, već tjedan dana.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moguce je da je ped. u pravu, neke bebe bas vole piskiti ili kakiti dok doje, jer su tada najopustenije

maslackica je takodjer dala dobar savjet, vrijedi pokusati

neke od stvari koje mogu uzrokovati takvo ponasanje (pa ti razmisli sto bi moglo biti):
    - izlaze zubici
    - prebrz ili prespor priljev mlijeka
    - beba je savladala neku novu motoricku vjestinu ili prolazi kroz neki jaci stres (beba ili cijela obitelj: npr. iznenada je niklo gradiliste u blizini vase kuce i cijeli dan je jaka buka)
    - soor si iskljucila, ali jesi li nedavno imala mastitis?
    - pijes nekakav lijek? jedes nesto novo ili si na dijeti?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moguće da su i zubići. Mastitis nasreću nisam nikada imala, a posljednjih sam dana jela malo više čokolade, odnosno kolača s kremom od čokolade.

Ali moram odmah reći da sam čim sam pročitala savjet od Maslačkice pokušala dojiti u sobi na krevetu, zamračila sam i bila je potpuna tišina - I USPJELO JE :D

Lijepo smo popapali, bila je neka malena nervoza, ali bez plakanja i očitog odbijanja. Kada je pojeo onda bi nervozno navukao cicu i okrenuo glavu. Dala sam mu drugu i sve je bilo OK.
    I večeras smo ponovno isto napravili s jednakim rezultatom. Nastavit ćemo tako i dalje.

Hvala na savjetima

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •