Ispričavam se moderatoricama neka ovu temu premjeste jer ne radi pretražnik a ovdje mi se činilo prikladno za otvoriti tu temu.
Dakle, kako naša Larica raste ima 11,5 mjeseci i pravi prve korake držimo ju za ručice jer namamo hodalicu i ne želimo je, pa onda puže i dira sve i svašta mene strah da joj se ne dogodi nešto što se hoće a to je da padne, da se udari itd. Ja nemam vremena kad sam sa njom a tata nam radi tražiti po internetu što sve beba radi kad počne koracati i puzati i kako na te sve situacije reagirati a znam da će se svašta izdogađati prije njenog samostalnog stajanja i hodanja od ovog trena. Sad dok pišem ovaj tekst uši su mi okrenute unazad i stalno je pratim pogledom da mi nešto ne promakne. Imamo mali stan od 40m2 najveći je dio boravak i tu imamo kutnu garnituru ispred koje sam prostrla deku da joj nije zima za guzu da se igra, pa ona otpuže do vitrine koja ima staklena vrata i pored nje je grijalica naime isključena al ju koristimo kad Laru kupamo pa to hoće dirati a ja je stalno vraćam na tu dekicu. Onda je eto u kuhinji pa vamo, pa tamo. Kad ju dignem ona se izvija i neda mi da je sjednem lopužastalno se igramo al moram i ja sjesti na par minuta.
Nije meni to teško oko nje samo me hvata taj strah.
Drugo, imamo mačku steriliziranu i ona spava na stolici a kad se probudi siđe na pod i ide u kupaonicu tamo jede ima svoje posudice i sa jelom i sa vodom, Lara još ne ide tamo jer imamo vrata iz boravka u hodnik pa vrata u kupaonicu znači tek je počela sa aktivnim puzanjem oko mjeec dana po podu a do tada po kutnoj. Djed i baka žive do nas i dođe djed sjedne na pod kod Lare i igraju se a ja koristim situaciju i gnječim miksanu hranu za jelo pa se okrenem iz kuhinje i vidim da djed i Lara sjede a mačka se okrene pored Lare i Laru po licu repom slučajno i ništa nije bilo već sam ja graknula; " djeda, zašto dozvoliš da maca Laru po licu a ti gledaš?", čovjek se uvrijedio jer se ja izderala pa sam si kasnije razmislila i mislim da sam ipak pretjerano reagirala. Imamo mačku u stanu već 5 godina, svaki dan usisavam i češljamo macu i Lara se igra na tom podu i nikad ništa a ja tako graknula jer sam se uplašila. Kad sam bila trudna Larom i nisam se testirala na toksoplazmu na vrijeme pa mi rekao moj ginekolog da sam je vjerojatno i prebolila a veterinarka mi rekla da nema bojazni za Laru da je još bolje da ju učimo sa životinjom da se sprijatelji. Ja stalno vičem na macu kad joj se približi a vidim i sama da bi maca samo Laru gledala jer zna da ju ne smije dirati jer ja ne dam. I kada njih dvije (u kojoj Larinoj dobi) i kako sprijateljiti ja sam živa koma koliko me strah a Laru ne mogu staviti pod stakleno zvono ona mora puzati i kretati se. Molim vas za savjet o ovome što sam napisala.
Zabrinuta sam![]()