Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: paradajz, mpomidor, rajcica

  1. #1

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    45

    Početno paradajz, mpomidor, rajcica

    kako ga dati bebi od 9 mjeseci ?
    jel moramo guliti kožicu? pasirati?
    kuhan ili sirov?
    molim vas prijedloge, žao mi je da ga barem ne proba jer ga imamo puuuno, jako puuuuno.

  2. #2
    lidac2004

    Početno

    podizem ovo jer i mene zanima a isto pitanje postavljam i za jecam,kako ga kuhati,koliko dugo i s cim?

  3. #3
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Po Jadranki Boban Pejić ječam se kuha kao i riža, znači 1 šalica žitarice + 7 šalica vode, kad zakipi 1-1.5 sat, u ekspres loncu, s tim da se ječam namače preko noći. To je za bebe od 6 mjeseci, kasnije se smanjuje količina vode i duljina kuhanja, ali se kuha svakako 1 h. Ječam ima glutena. Ja isto još nisam dala Lei ječam, nekako sam ga zaboravila.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    25

    Početno

    Ima li netko ko je dao bebi od sedam i pol mj. paradajz imamo ga puno, domaci? Ili je ipak prerano?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    591

    Početno

    ja bembu stavim paradajz tj.pomadore svježe u juhicu kad kuham i sve to onda na kraju propasiram. nisam mu još do sad davala nikako drugačije pa ne znam ni sama. i mene interesiraju drugi načini.

  6. #6
    ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,183

    Početno

    s tikvicom i tjesteninom se napravi šalša, na kap maslinovog ulja. Ian je to jeo od 9 mjeseci i obožavao je tu kombinaciju

    a paradajz mu gulim i sad jer je fuj kad se u kuhanju odvoji kožica pa onak pluta bezvoljno po klopici

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    Ako nemate problema sa alergijama, mislim da moze i sirov. ogulis kozicu i u rukicu. tako sam ja, pa onda malo paca po rukama i tacni, malo po kosi, po mami i tako...a dosta i pojede

  8. #8
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    975

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Po Jadranki Boban Pejić ječam se kuha kao i riža, znači 1 šalica žitarice + 7 šalica vode, kad zakipi 1-1.5 sat, u ekspres loncu, s tim da se ječam namače preko noći. To je za bebe od 6 mjeseci, kasnije se smanjuje količina vode i duljina kuhanja, ali se kuha svakako 1 h. Ječam ima glutena. Ja isto još nisam dala Lei ječam, nekako sam ga zaboravila.
    ovo vrijedi za integralnu rizu?

  9. #9
    ~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    793

    Početno

    Citiraj djuma prvotno napisa
    Ako nemate problema sa alergijama, mislim da moze i sirov. ogulis kozicu i u rukicu. tako sam ja, pa onda malo paca po rukama i tacni, malo po kosi, po mami i tako...a dosta i pojede
    Točno tako i mi, samo što im ja ne gulim kožicu. Pa dio kožice, koju su registrirali u ustima, završi na podu ili polijepljena po zidovima koje mogu dohvatiti. :prljavi smajli se cereka:

  10. #10
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj dijanam prvotno napisa

    ovo vrijedi za integralnu rizu?
    integralnu, slatku - za sve riže koje se koriste u makrobiotici (bijela riža se ne koristi)

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    776

    Početno

    Mi smo paradjz probali sa 10 mj. Sirov, neoguljen, cijeli u ruku i sama si ga je grickala, kožicu pljuckala i uživala...
    Kuhali smo ga sa tikvicama pa pomiješali sa žgancima i to voli
    Kuhali smo i paradajz s rižom pa uz to kuhane piletine, uz to i malo sirovog paradajza kao salata- isto joj je super...
    Ali Stella voli skoro sve i dosad na ništa nije alergična, čak ni jagode

    Kad kuhate, nemojte staviti previše paradajza da ne bude prekiselo

  12. #12
    lidac2004

    Početno

    Citiraj mina prvotno napisa
    Mi smo paradjz probali sa 10 mj. Sirov, neoguljen, cijeli u ruku i sama si ga je grickala, kožicu pljuckala i uživala...
    Kuhali smo ga sa tikvicama pa pomiješali sa žgancima i to voli
    Kuhali smo i paradajz s rižom pa uz to kuhane piletine, uz to i malo sirovog paradajza kao salata- isto joj je super...
    Ali Stella voli skoro sve i dosad na ništa nije alergična, čak ni jagode

    Kad kuhate, nemojte staviti previše paradajza da ne bude prekiselo
    probali danas paradajz sa tikvicom i piletinom...
    i nije bas pojela.... :/

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    776

    Početno

    Možda da je nešto žitarica (ja uvijek uz to žganaca ili riže) da bude bolji okus ili joj je bilo više paradajza pa joj bilo kiselo...
    A možda joj se jednostavno ne sviđa paradajz...
    Ne znam što savjetovat ako dijete neće. Možda netko ima bolji i ukusniji recept
    Ja sa Stellom nisam imala nekih problema, rijetko da nešto neće. Ako joj nešto slučajno nejde ja dam nešto drugo, ne forsiram...

  14. #14
    korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Postovi
    183

    Početno

    dajem franu rajcicu oguljenu i nareckanu na male kockice... voli ga zvakati pogotovu kad mu oteknu desni pred izbijanje zubica
    kuhan ide uz tikvicu i mrkvicu (uvijek ogulim kozicu, iako je domaci i sigurno nije prskan)

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Preporučam malu količinu za prvi put. Ja sam Vidu ubacila u mesnu juhicu malu kriškicu paradajza i skuhala kad je imao 10 mjeseci. Dobio je žarko crvene i ispupčene plikove po nogicama. Mislim da je od toga jer se nisam usudila ponoviti eksperiment kako je grozno izgledalo. I ne znam kad ću skupit hrabrost za ponovno probat (sigurno ne još dugo)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •