kako ga dati bebi od 9 mjeseci ?
jel moramo guliti kožicu? pasirati?
kuhan ili sirov?
molim vas prijedloge, žao mi je da ga barem ne proba jer ga imamo puuuno, jako puuuuno.
kako ga dati bebi od 9 mjeseci ?
jel moramo guliti kožicu? pasirati?
kuhan ili sirov?
molim vas prijedloge, žao mi je da ga barem ne proba jer ga imamo puuuno, jako puuuuno.
podizem ovo jer i mene zanima a isto pitanje postavljam i za jecam,kako ga kuhati,koliko dugo i s cim?
Po Jadranki Boban Pejić ječam se kuha kao i riža, znači 1 šalica žitarice + 7 šalica vode, kad zakipi 1-1.5 sat, u ekspres loncu, s tim da se ječam namače preko noći. To je za bebe od 6 mjeseci, kasnije se smanjuje količina vode i duljina kuhanja, ali se kuha svakako 1 h. Ječam ima glutena. Ja isto još nisam dala Lei ječam, nekako sam ga zaboravila.
Ima li netko ko je dao bebi od sedam i pol mj. paradajz imamo ga puno, domaci? Ili je ipak prerano?
ja bembu stavim paradajz tj.pomadore svježe u juhicu kad kuham i sve to onda na kraju propasiram. nisam mu još do sad davala nikako drugačije pa ne znam ni sama. i mene interesiraju drugi načini.
s tikvicom i tjesteninom se napravi šalša, na kap maslinovog ulja. Ian je to jeo od 9 mjeseci i obožavao je tu kombinaciju
a paradajz mu gulim i sad jer je fuj kad se u kuhanju odvoji kožica pa onak pluta bezvoljno po klopici![]()
Ako nemate problema sa alergijama, mislim da moze i sirov. ogulis kozicu i u rukicu. tako sam ja, pa onda malo paca po rukama i tacni, malo po kosi, po mami i tako...a dosta i pojede![]()
ovo vrijedi za integralnu rizu?Mima prvotno napisa
Točno tako i mi, samo što im ja ne gulim kožicu. Pa dio kožice, koju su registrirali u ustima, završi na podu ili polijepljena po zidovima koje mogu dohvatiti. :prljavi smajli se cereka:djuma prvotno napisa
integralnu, slatku - za sve riže koje se koriste u makrobiotici (bijela riža se ne koristi)dijanam prvotno napisa
Mi smo paradjz probali sa 10 mj. Sirov, neoguljen, cijeli u ruku i sama si ga je grickala, kožicu pljuckala i uživala...
Kuhali smo ga sa tikvicama pa pomiješali sa žgancima i to voli
Kuhali smo i paradajz s rižom pa uz to kuhane piletine, uz to i malo sirovog paradajza kao salata- isto joj je super...
Ali Stella voli skoro sve i dosad na ništa nije alergična, čak ni jagode
Kad kuhate, nemojte staviti previše paradajza da ne bude prekiselo
probali danas paradajz sa tikvicom i piletinom...mina prvotno napisa
i nije bas pojela.... :/
Možda da je nešto žitarica (ja uvijek uz to žganaca ili riže) da bude bolji okus ili joj je bilo više paradajza pa joj bilo kiselo...
A možda joj se jednostavno ne sviđa paradajz...
Ne znam što savjetovat ako dijete neće. Možda netko ima bolji i ukusniji recept
Ja sa Stellom nisam imala nekih problema, rijetko da nešto neće. Ako joj nešto slučajno nejde ja dam nešto drugo, ne forsiram...
dajem franu rajcicu oguljenu i nareckanu na male kockice... voli ga zvakati pogotovu kad mu oteknu desni pred izbijanje zubica
kuhan ide uz tikvicu i mrkvicu (uvijek ogulim kozicu, iako je domaci i sigurno nije prskan)
Preporučam malu količinu za prvi put. Ja sam Vidu ubacila u mesnu juhicu malu kriškicu paradajza i skuhala kad je imao 10 mjeseci. Dobio je žarko crvene i ispupčene plikove po nogicama. Mislim da je od toga jer se nisam usudila ponoviti eksperiment kako je grozno izgledalo. I ne znam kad ću skupit hrabrost za ponovno probat (sigurno ne još dugo)