Vaši maleni.
Koliko se međusobno vole?
Kakav imaju odnos?
Evo kako je kod nas.
Još dok je Iva bila u buši Janko je stalno mazio bušu i jedva čekao da seka dođe, čak mi je jednom u 7. mjesecu trudnoće rekao da kažem seki da ide van jer bi se on s njom igrao.
Od kada se rodila, od prvog trena kada ju je vidio u rodilištu kad smo išli doma, bio je opčinjen njenom pojavom. Mazio ju je, držao za rukicu, htio ju je hraniti kad je počela papati na žličicu, čak ju je htio hraniti mojom cicom.
Dok je još bila bebica nije volio da ju netko gleda, a kamoli dira, samo je govorio "TO je MOJA seka".
Sada kada je veća, tako se znaju prekrasno zaigrati, jure se po stanu, djele si igračke, nekada se naravno i "počupaju".
Nekada se i posvade, ali to je tako zanemarivo.
Janko je sada tjedan dana bio kod bake i kada bih ja nazvala da ga čujem (svaki dan naravno) on bi meni nešto kratko izbrbljao i odmah tražio seku. I oni su se razgovarali! I onda bi on njoj slao puse, a ona ljubila slušalicu.
Ona bi me povremeno pitala gdje je braco.
I sada je za vikend došao doma, koja je to obostrana sreća bila kada su se vidjeli.![]()
Ona je doslovno ciktala od sreće, poljupci, zagrljaji. On se samo smješio, on obično ostane bez teksta kad je nešto ekstra sretan i samo se smije izbezumljeno.
I u par navrata mi je rekao onako potiho kako mu je jako falila seka.
Sav je nekako nježan oko nje, sjećam se jednom dok smo šetali, ona je tek bilas prohodala i onako se malo zanjela kao da će pasti.
On je odmah skočio da ju pridrži, u licu mu se vidjela briga za nju da ne padne.
I ne moram ni reći kako sam sretna zbog toga.
Da li to djeci dođe prirodno ili ipak kroz odgoj, roditeljsko ponašanje?
O čemu to ovisi?
Recimo brat i ja smo bili ko pas i mačka, nikakve nježnosti, bratske topline i ljubavi.