Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: SAMO DJELIĆ SEKUNDE MOŽE PROMJENITI ŽIVOT

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno SAMO DJELIĆ SEKUNDE MOŽE PROMJENITI ŽIVOT

Drage moje,
    neznam zašto sam se odlučila da ovo napišem.Možda da olakšam dušu,možda da bude upozorenje za sve nas.
    Doživjela sam strašan šok prije 3 dana.
    Moj sin11 mjeseci,dok sam ja kuhala skoro je izgubio život.
    U svoj nervozi,žurbi da sve stignem,njegovom plakanju da ga primim,a mojoj želji da sve to što prije zgotovim,dala sam mu jednu kutiju da se igra.Kutija je bila od stiropola.
    Sekunda je trebala,i manje ,da on jedan komad odgrize i da mu taj komad zastane u grlo.Počeo se gušiti,ostao bez svjesti.
    Teško mi je,ne mogu ni zaklopiti oči,jer mi je ta scena stalno pred očima.
    Hvala dragom Bogu sve je dobro završilo.Susjedi su priskočili u pomoć,tresli smo ga za noge prema dolje i tukli po leđima i taj je komad napokon ispao.
    Sve je u redu,mališa je super.To je negdje iza njega.
    U meni ostaje dubog trag gorčine,osječaja krivnje koji me razdire.
    Teško mi je.Nisam trebala to mu dati...nisam trebala...nisam smjela...
    Treba mi samo snage da sebi oprostim za takvu pogrešku.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uff, raffaela

potpuno te shvaćam, vjerujem ima nas još puno koje prošle sličnu situaciju
    osobno sam imala i jedan topic u kojem sam opisala kako je moj 3-godišnjak virio kroz prozor na 8. katu a ja nisam imala pojma da moje dijete može uopće otvoriti prozor

...i noge su mi se odsjecale još danima.... a kada nisu - visilo mi je pitanje nad glavom: a što da je ......???

samo vrijeme će ti donijeti potrebni mir, a do tada ćeš već i sama uočiti (i spriječiti vjerujem) nove potencijalne opasnosti.... no budi svjesna da je teško predvidjeti sve situacije koje vrebaju naše mališane

drži se

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga raffaela,
    evo da te utesim
    Moj najstariji sin(koji sad ima 9.5g)je uspeo pored mene zive dva puta skoro izgubiti zivot :/
    Kada je bio tako malen,tek prohodao,ugurao je metalni sraf metalnom kasicicom u uticnicu u zidu!
    Odjednom se sve pogasilo(stednjak,mikrotalasna,svetlo)uz grdan prasak,a on se pojavio sa svojim "trofejem",naime sraf se zavario za kasicicu a on je ostao u komadu.Spasila ga plasticna drskica kasicice i gumeni djonovi na patikicama.
    Gde sam ja bila?Tu,pored njega Zurba,kuvam jednom rukom,drugom radim nesto stoto,fali mi ruku za sve sto moram obaviti,glava prepuna brige....
    Desava se to.
    Drugi put je dok sam otisla u kupatilo pojeo punu bocicu fluor tableta,njih 250!A bio je vec 3 godine star.Napolju sneg do kolena,vejavica,ja sama,vozi u bolnicu,ispiranje zeludca,analize....svi su me prekorno gledali,kao da sam neka nemajka.
    I to se sretno zavrsilo.
    Vise nije pokusavao nista slicno.
    Nemoj sebe osudjivati.Znam da ti je strasno,secam se kako je meni bilo. I sva ona pitanja,sta da je,a sta ako......
    Sigurno si dobra ,brizna i pozrtvovna mama,u to nema sumnje.
    Pripazi ubuduce,a ovo nek je za nauk ali probaj zaboraviti.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je dobro sto se dobro svrsi

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj biti prestroga prema sebi. Srećom se dobro završilo.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bitno je da je sve dobro prošlo. Nemoj se gristi, to je iza tebe, slučajno se dogodilo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

draga moja da si znala da će se to dogodit ne bi mu dala. je li tako?
    prestani se grist, srićom je sve dobro završilo. sad ćeš imati 100 puta više opreza i to je to.

p.s. kad se moja mala gušila od komadića plastike ja sam se totalno oduzela. ona sjedi vezana u kolicima, ja je pokušavam iščupat ali se ne sitim otkopčat pojaseve. ludnica u glavi.
    i srićom mi je draga prija spasila malu. izvukla je iz kolica, stavila joj prst u usta i mala je povratila taj komadić plastike. da nije bilo nje meni bi se moja L. ugušila pred očima.

nedugo nakon toga se počela davit komadićem jabuke. poučena iskustvom samo sam joj gurnila pst u usta i opet je povratila taj komadić jabuke. nikakvo treskanje, okretanje diteta naopako, tuckanje po leđima....treba povratit.

ajde se fino smiri. iako će te ta slika zasigurno još dugo progonit.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Točno znam taj osjećaj. Evo prošlo je tek 2 mjeseca kako nam se desilo slično i još uvijek se u trenutcima sjetim kako je moglo proći kobno.

Evo kopi pejstam s jednog drugog mjesta gdje sam opisala:

Meni se jučer svijet okrenuo naopačke, život mi je genijalan i nemam prigovor na ništa, ni na posao ni na višak kila - ma ono, sretna sam.

Ian mi se skoro ugušio. Progutao neku plastiku (u vožnji iz Patrikovog vrtića) koja mu je stala negdje na pola puta i nije mogao ni disati ni udahnuti.

Kad sam mu vidjela pozelenjelu facu i izbuljene oke u retrovizor skoro sam eksplodirala. Stala sa strane i izvadila ga van iz sjedalice onako mlitavog, gurala prste okretala ga i par puta vraćala k svijesti pa se opet gubio.. na kraju sam ga prebacila trbuhom preko podlaktice i skakala na sred ceste s njim i lupkala ga po leđima - i uspjelo je.

Ne bi preživio do hitne iako je ista na 5 minuta vožnje.

Ja sam bila tek navečer izvan sebe, kad se MM vratio s posla. Stres me pere sva sam luda i ne mogu izbrisati iz sjećanja onaj odvratan osjećaj kad ti dijete na rukama postaje mlitavo i vidiš da nestaje. Evo se sad plačem. Ljudi moji, hebeš sve, samo da su djeca dobro.

Da dodam, vilo je to dan prije Patrikovog rođendana.

E sad, Loryblue, zna da govoriš iz iskustva, ja sam također prvo to pokušala ali to zapravo nije dobro, jer se može dogoditi da predmet samo još dublje gurnemo u jednjak.

Ne stignem sad tražiti linkove ali ako netko želi mogu mejlati prvu pomoć za situacije koje se mogu dogoditi, fakat je korisno imati (ja ih imam isprintane i pri ruci - za MMa, sveki, mamu... tko vidi, pročita a i ja s vremena na vrijeme).

Čuvajte piliće

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Rafaela i Tiwi

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

valjda sve to jednom moramo proći...i ja sam nešto slično doživjela,moja cura krenula ujutro u školu(prvi razred,teška torba.. :/ ) i po stubištu ispred vrata,meni ispred nogu popikne se i s školskom torbom na leđima počne padat po skalama.Točno sam čula udarac njezine glave u beton.
    Zaustavila se na odmorištu,tijelo na skalama,glava na tlu,lice prema dolje i ne miče se....a ja trudna s drugom bebom.
    Tih par skala dok nisam došla do nje,a nije se micala uzela su mi godine i godine života...sve mi je prošlo kroz glavu,slomila vrat,mrtva,paralizirana...sve u dijeliću sekunde.
    Tek kad sam je okrenula i vidjela da me gleda i plače bez glasa,nastavila sam disat. Normalno,išli mi glavu slikat, itd,ali bilo je sve ok.
    Pukla sam kasnije,kad je sve se smirilo.Onaj zvuk udarca i nepomični položaj i danas su mi u glavi. A kaže se da trudnica mora imati mirnu i smirenu atmosferu oko sebe. U toj trudnoći još se svašta dešavalo loše oko nas.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prije par dana moja 6 mjesečna curica igrala se s kartonskom kutijicom od kapi uspjela je rastopiti manji kartončić koji je progutala i zapeo joj u grlu , nije bilo baš tako dramatično kao tebi počela je kašljati i otvarati usta,. onako kao riba i tek sam tad skužila da joj se karton zaljepio za nepce, sva izbezumljena sam ju zgrabila i trčala do mame (medicinske sestre) ali na sreću nije se gušila... zaljepio se na početak nepca...tu noć nisam mogla zaspati.. mislim da se svim nama prije ili kasnije dogode takve stvari s djecom... nemoj se kriviti.. dobro je i život ide dalje...kažu na pogreškama se uči... istina, neke pogreške skupo plaćamo... ali ipak nešto naučimo..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Raffaela, Tiwi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je meni s 4 mjeseca pala s prematalice.
    A bila sam u blizini.
    Dobro se jos sjecam tog strasnog osjecaja krivnje,zasto nisam bolje pazila...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jao strava
    rado bih da mi se to nikad ne dogodi :brrr:

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

Ne stignem sad tražiti linkove ali ako netko želi mogu mejlati prvu pomoć za situacije koje se mogu dogoditi, fakat je korisno imati (ja ih imam isprintane i pri ruci - za MMa, sveki, mamu... tko vidi, pročita a i ja s vremena na vrijeme).
    Ja bih htjela pročitati te savjete za prvu pomoć, pliz ....

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Citiraj Tiwi prvotno napisa

Ja bih htjela pročitati te savjete za prvu pomoć, pliz ....
    i ja bih,ako može, nikad se ne zna...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poslala sam nae-mail onima koji su me pp-ali.

Ne stignem stalno gledati temu, pa ako hoćete, samo mi na pp pošaljite svoju e-mail adresu i pošaljem vam u attachu, ima i slikica.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

teška srca priznajem ali meni je mali sa mjesec i pol ispao iz kolica drito na beton...još k tome bili smo na moru...pa smo takvi izbezumljeni morali u bolnicu do zadra (sa vira) da bi mogli mirno spavati...naravno sve je bilo ok ali NE PONOVILO SE...dan danas se naježim i zažmirim kad se sjetim te situacije...nakon toga sam čula od skoro svake mame da joj se dogodila slična situacija...sa kreveta, iz kolica, sa stola i slično...čak je i moja vlastita mama priznala da sam ja njoj pala sa stola sa 3 mjeseca... :shock:

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim, za ne povjerovati: ja jučer nakon sto godina odsustva sa foruma čitam evo ovu temu i pomislim si "strašno, što bi ja radila, trebaju mi informacije..." i danas se roro u kolicima zagrcne sa onim rižinim krekerom. tako sam se uspetljala, nisam znala otkopčati remenje na kolicima, a i da sam otkopčala, već razmišljam što ću onda, međutim on je jadničak srećom odjednom povratio, to i dosta mlijeka što je nedugo prije posisao.
    e, ne da sam se oduzela...
    i da mu sad ne dajem više te rižine? dosad ih je lijepo jeo...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

GrgrovaMama također znam da su skoro svi oko nas bili bar jednom u situaciji da im je palo dijete od nekud, no ima i razlika.

Ne znam kako vi ali ja se nekako trudim izbjeći vrlo opasne situacije. Tako jednostavno ne stavljam bebu u viperu na kuhinjsku radnu plohu ili stol već samo na pod ili eventualno krevet / kutnu garnituru. Jer nije isto ako pade s prvog ili drugog mjesta. Mojim se prijateljima dogodilo da je beba pala zajedno s viperom s kuhinje i imala je frakturu lubanje. Još uvijek nije zarasla i pitanje je kako će (iako se nadamo da će sve biti na kraju okej).

manal, meni se mali također zna zagrcnuti s koječim, ali kako je veći tako se i bolje snalazi (zapravo malo je gadljiv pa koji put uopće nije zagrcavanje nego mu je komad hrane daleko iza na jeziku pa mu digne želučić) a i ja sam automatizirana samo ga okrenem na ruku i lupnem par puta po leđima.

Zapravo, ja sam iz svega izvukla važnu pouku, ma što radila - uvijek ih imam na oku. Uvijek.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

e da, mejlovi poslani

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

htjela sam reći da sam se u tom trenutku mrzila...ali kad sam shvatila da nisam jedina nekako mi je postalo lakše...uostalom, sada kad svoje dijete poznajem puuuno bolje i znam što je kadar učiniti i ja ga imam na oku UVIJEK i također se oblačimo isključivo na podu ili krevetu...ništa višlje od toga ne koristimo ali ni to mi nažalost nije garancija za izbjegavanje padova...što se tiće gušenja i zagrcavanja...upravo smo sada u toj fazi...učimo jesti komadiće kruha i sličnih stvari...jao morat ću dobro naučiti prvu pomoć...hvala na mailanju :D

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tiwica možeš i meni pliz mejlat?
    Šaljem mail na pp.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Može i meni..... Pliz

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sundance prvotno napisa
    Može i meni..... Pliz
    pošalji i mail adresu na pp

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tiwi, puno hvala!

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj cure moje stiropol je jako opasan. Moja Ema je sa nekih 18 mjeseci uspjela nači stiropol i ugurala si je one mrvice u nos. Ja sam vidjela da teško diše na nos i da nazalno priča i da stalno prtlja po nosu. Gledam i mislim si možda su joj se šmrklji skorili i kažem joj da dođe da vidim. Ja pogledam u nos a ono unutra sve bijelo. Skamenila sam se. Bila je tako dobra mali moj miš mirno je ležala dok sam ja više od 30 minuta pincetom vadila mrvice jednu po jednu a bilo ih je čudo.

Stalno ih treba imati na oku jer oni ne znaju što je opasno a što nije. Ljubite male mišiće.

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko god čovjek bio svjastan da se takve stvari događaju, da ne možemo predvidjeti šta će se dogoditi i da je dobro kad se dobro završi, strašno mi se sjetiti tog osjećaja krivice, nemoći, užasa...

Ja se tresem svaki put kad mu dajem ribu jer mi je prije godinu dana promakla jedna koščica i zabola se S. u krajnik (pisala sam o tome).
    Sve je završilo ok, ali mi stalno odzvanjaju riječi otorinca 'mama, mama, mogli ste zbog jedne ribe izgubiti dijete'

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo malo teorije (ali treba to imati na umu UVIJEK i reagirati brzo):

http://www.hitna-pomoc-zg.hr/index.p...m-tijelom.html

Moj 8-godisnjak se nedavno zagrcnuo kikirikijem. Stariji brat je samo gledao dok sam ga dohvatila i pritisnula osit, a kikiriki je izletio...

Kad je tata dosao doma, jos su bili pod dojmom i odmah su mu ispricali sto se dogodilo.

A dok su bili mali, nisam se libila usred restorana ili na javnom mjestu izokrenuti dijete (dignuti za noge) i bam bam po ledjima dok to sto su ugurali u usta ne ispadne van.

Knjizicu o prvoj pomoci drzim u ormaricu s priborom (u spajzi na visokom) ali ZNAM da je tamo. Ono sto smo ucili uz vozacki treba znati. Dobro dodje u puno situacija...

Inace, za malu djecu najlon vrecice i stiropor su po zivot opasne stvari pa smo ih nemilosrdno bacali.

Jako sam pazila da mi djeca ne mogu dohvatiti posude na peci, uticnice i slicno, ai ne mozete uvijek na sve paziti.

Djeca vas uvijek iznenade i dovedu se u opasnost (jedan sin mi se istrgnuo iz ruke i pojurio na cestu, a drugog sam skidala s ograde balkona :shock: tako da vjerujem da NEMA roditelja koji se s tim ne sretne...). Nase je da djeci osiguramo sigurnu okolinu koliko mozemo, i da budno pazimo na njih. Nema nam druge. Imat cemo tu i tamo srce u petama, ali najcesce se sve dobro zavrsi ako smo prisebni.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nekako mislim da bih se možda mogla nadovezati na ovaj topic. Kod nas nije došlo do tipičnog gušenja stranim predmetom, ali se prije 2 dana Andrej zagrcnuo dok je jeo i jako počeo kašljati, s nagonom na povraćanje (jeo je kruh). Nakon toga stalno kašlje, onako nadražajno. Kaže da ga ništa ne grebe i ne smeta. Doktorica danas nije čula nikakav bronhitis, grlo je ok. Jel moguće da ga je to zagrcavanje toliko iziritiralo? Inače ima kronični bronhitis.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nina14 prvotno napisa
    Koliko god čovjek bio svjastan da se takve stvari događaju, da ne možemo predvidjeti šta će se dogoditi i da je dobro kad se dobro završi, strašno mi se sjetiti tog osjećaja krivice, nemoći, užasa...
    Uh, x !

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo,prijavljujem da je Iva juce pala s kreveta potiljkom na parket
    Spavala je sa mnom i kada smo menjale strane za nocno sisanje,bila je do ivice.
    Uvek pazim,stavim neki jastuk ili sl...
    Ali,zaspala sam,nemam pojma sta se desilo,probudio me tup udarac i vrisak
    Sad svako malo selim uzglavlje s jedne na drugu stranu kreveta,tako da ona uvek bude do zida.
    Proslo je bez posledica,ali ne mogu si to oprostiti

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj čitam sve ovo i ježim se. Nama se dogodila slična stvar, ali kada je laura imala 20ak dana i to ne sa stranim predmetom već sa mojim mlijekom.
    sisala je, još smo bili u ležećem položaju i odjednom se okrenula i počela povračati (taj dan mi je skoro cijeli bila prikopčana na cicu pa se valjda prasica prejela) i valjda je u tom trenutku i udahnula. Nakon toga počinje agonija. Ja sam je digla na sebe (još nisam praktički ni znala kako je mogu primiti) okrenula je na trbuh, lupkala i u panici zvala MM. On se u sekundi stvorio i nastavili smo je lupkati po leđima dok joj je iz nosa i iz usta izlazila pjena na usta (mlijeko + slina) i nije baš dolazila do zraka. Poplavila je, pa je uspjela malo uhvatiti zraka i počela se derati, pa je opet poplavila, pa je opet malo vrištala,,,, ma ne znam ni sama koliko je to trajalo. Zvali smo hitnu i žena je čula da beba ipak plaće pa nam je savjetovala da odletimo do grižanske jer ćemo mi brže tamo doći nego hitna do nas. Strpali smo se u auto, sa djetetom na rukama koje je samo povremeno dolazilo do zraka, a povremeno je bila plava i došli smo do grižanske kad tamo sve zatvoreno. Odletjeli smo na hitnu u bolnicu dubrava, uletili sa djetetom unutra i jedan predragi mlađi doktor odmah je uzeo lauru. Ma trnci mi prolaze dok ovo pišem i prisjećam se..... tamo su joj počistili i nos i grlo - posaugali su to sa onim cjevčicama nakon čega je L zaspala. Tih par sekundi koliko su je čistili trajalo je ko cijela vječnost, dok nije počela plakati...... za svaki slučaj poslali su nas na rebro na promatranje, slikali smo pluća i ostavili su je u bolnici na promatranju da slučajno ne dobije upalu pluća. Bila je tamo 5 dana, nisam mogla biti s njom cijelo vrijeme, ali sam bila od 6 ujutro do 11-12 navečer (dok me nisu otjerali) Tih pet dana mi je bilo najgorih 5 dana u životu. Na kraju je sve bilo ok, osim što sam ja imala strah od hranjenja svog djeteta. Izdajala sam se, davala joj mlijeko na flašice sa najmanjim rupama koje sam mogla naći..... patronažna me spasila, a i predrage cure sa SOS telefona za dojenje.....
    ne ponovilo se...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

di_zg , mogu misliti kako vam je bilo, još tako mala bebica.

I moja se jednom isto tako zagrcla, premrla sam, ali je ne kraju uspjela sama prodisati i iskašljati mlijeko.

Dobro je imti nosni aspirator na usisivač za sauganje u takvim nedajBože iše situacijama.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Nekako mislim da bih se možda mogla nadovezati na ovaj topic. Kod nas nije došlo do tipičnog gušenja stranim predmetom, ali se prije 2 dana Andrej zagrcnuo dok je jeo i jako počeo kašljati, s nagonom na povraćanje (jeo je kruh). Nakon toga stalno kašlje, onako nadražajno. Kaže da ga ništa ne grebe i ne smeta. Doktorica danas nije čula nikakav bronhitis, grlo je ok. Jel moguće da ga je to zagrcavanje toliko iziritiralo? Inače ima kronični bronhitis.
    Nisam dobila nikakav odgovor? :?

Noć prošla grozno, zakašljavao se do povraćanja, plakao. I dobio temperaturu. A jutros kod doktorice i bocku Ona kaže da ne može biti od mrvica kruha, to je presitno, a i ne čuje se na plućima. Valjda je u pravu...

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

joj,ne znam što da ti kažem :/
    Sjećam se da sam negdje jednom gledala emisiju o udahnutim stvarčicama kod djece, i znam da mi je ostalo u glavi da kad djeca stalno nadražajno kašlju to može biti znak prisustva stranog tijela u dišnom sustavu.
    Ali ako doktorica ne reagira....s obzirom da ga je pregledavala,valjda nije ništa takvo

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam dobila nikakav odgovor? :?

Noć prošla grozno, zakašljavao se do povraćanja, plakao. I dobio temperaturu. A jutros kod doktorice i bocku Ona kaže da ne može biti od mrvica kruha, to je presitno, a i ne čuje se na plućima. Valjda je u pravu...
    Odra

ja sam inače cool

ali ako me instinkt tjera na sumnju - svaka čast doktorici, ja bih se skupila i npr na sSrebrnjak ili u Klaićevu. Nekom tko to može bolje pogledati.

drugo mišljenje bi te ili smirilo ili bi riješili problem ako on stvarno još i postoji (zbilja ne znaš jel negdje nekaj sitno još uvijek smeta)

u svakom slučaju - sretno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

edit: ovo cool je trebalo značiti da ne paničarim

a usput, ispirka na tipfelerima, odgovaram na brzinu..

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala, cure, na odgovorima. Na žalost, nisam u Zg pa ne mogu do tih bolnica, a morala bih imati i uputnicu, zar ne?
    Danas je opet dobio bocku, malo je bolje... Sutra kontrola i još jedna bocka

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa ne znam za uputnicu, može se to i naknadno donijeti. al kad je frka ideš hitno na pregled i glavno da imaš zdravstvenu.

držim fige da sve prođe

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Joj kad ovo čitam sva se prestravim, što su sve sposobni naši malci napraviti... Moj maleni tri dana star, još smo bili u bolnici, donijele meni sestre flašicu adaptiranog (meni mlijeko nadošlo tek nakon 7 dana) da ga nahranim. Ja prvi put dijete držala u rukama, dajem mu flašicu a on vuče ko da mu je zadnje. Rupa naravno prevelika (to onda nisam znala) i maleni se zagrcnuo, poplavio. Ja izvan sebe, malo ga protresem, dignem, srce mi je stalo. Dok je sestra koju sam pozvala došla već je srećom sam došao do zraka... Ali tu plavu boju lica nikad neću zaboraviti...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rafaela, iskreno suosjećam s tobom i svim mamama koje su iskreno pisale o svojim strašnim iskustvima!
    Nažalost i sama sam iskusila taj proganjajući osjećaj krivnje i zaplitanje u klupko samookrivljavanja!

Npr. kad je K. bila beba (cca 9 mj.) prilikom noćnog dojenja, kako mi je zaspala u krevetiću, a inače je do jutra ostajala u našem krevetu, bila sam mamurna od umora (iscrpljena s relacijom kuća-posao), zateturala sam s bebom u naručju i srušila se na pod, ali sam srećom, u zadnji tren bebicu položila na krevet, malo grubo, pa se probudila vrišteći, a i ja sam plakala i nisam se mogla ustati s poda, jer sam ozlijedila koljeno (nešto je krcnulo- šepala sam 2 mjeseca!). MM je priskočio u pomoć i sam prestrašen iznenadnim K.-inim krikom. Grozna scena ,koja je, hvala Bogu, sretno završila. K. sam pregledala, pa se ona lagano utješila cickajući.
    Ipak, nisam mogla oka sklopiti, jer sam do jutra provjeravala je li dobro.
    I sve je bilo u najboljem redu.

P. (u dobi od 20 mj.) sam s vratima automobila, pri zatvaranju, uhvatila kažiprst, koji je pritom počeo obilno krvariti, iako sam u djeliću sekunde otvorila vrata. Mislila sam da sam mu otkinula prstić ili slomila kad sam ga vidjela savijenog. Oboje djece sam pokrcala u AS u autu i odvela ih na hitnu. Tamo su slikali prstić i hvala Bogu, bila je u pitanju samo porezotina, koju su sanirali s dva šava koja su P. bila bolna, ali i danas su mu bolna uspomena.
    I kad vidi bijelu kutu ... odmah pita hoće li mu šivati prstić.

Opreza nikad dosta, ali treba smoći snage i oprstiti samoj sebi i reći da se savjesno i s ljubavlju brineš o svojoj djeci i nadaš se da se nezgode neće ponoviti.
    Nastojim biti budna - u punom smislu riječi.

I naravno, ljubiti, ljubiti ih, nositi, tješiti - a ljubav je najbolji lijek.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jooj, nikad dosta opreza.

mi smo isto imali par situacija, na svu srecu jos nijednu strasnu.

tiwi i ja sam ti poslala molbu na pp.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala, cure, na odgovorima. Na žalost, nisam u Zg pa ne mogu do tih bolnica, a morala bih imati i uputnicu, zar ne?
    Odra, kako ste? Slucajno naletih... bas mi je zao.
    Pitala sam se bas kako ste.
    Ajd javi se, moze i na pp, mail, sms, bilo sto

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ponekad se uhvatim da joj dopustim da uzme stvari koje ne bi trebala.
    Kao opravdanje mi je da "gledam" a od tog gledanja ništa, jer su ponekad zaista sekunde presudne.

Bez obzira imali zahtjevno, manje zahtjevno ili nezahtjevno dijete, ponekad je teško proći cijeli dan s djetetom, jer svako dijete zna biti nervozno i u tom trenutku čisto da nam bude lakše, eto, dozvolimo da dotaknu što ne bi trebali.

Zato obožavam ljeto, kad nam je težak dan, kolica i vani smo cijeli dan.

I koliko god pazili, jednostavno nekad se tako ružne stvari dese

Hvala vam cure što ste podijelile priču s nama, jer zaista, neke stvari dobro dođu kao podsjetnik da to ne napravimo

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj pretrnem na ovakvim pricama sva sreca sto sretno zavrse...

tako je deda mojoj malenoj sa 1god.dao da zagrize jabuku naravno ona je previse zagrizla i komadic je ostao u grlu tek nakon par dana sam shvatila sto sam ja svome djetetu cinila da ju spasim...

gurala prste u usta,jako lupala po ledima stiskala,okretala...samo da joj bude dobro i sva sreca dobro joj je...zato jos uvijek sa njene 4god panicarim sta stavlja u usta...

tiwi moze meni pp

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neću ti puno pomoći, ali MM je kao mali imao kronični bronhitis. Sven ga je naslijedio i MM uvijek skače kad se Sven zagrcne jer kaže da je njemu bilo grozno kad je bio dijete kako bi ga to znalo iziritirati i tvrdi da je jednom dobio napad od 'zagrcavanja' keksom (kaže da zato godinama nije okusio suhi keks).
    Po njegovom iskustvu - zaista je moguće da kašalj toliko iziritira da dođe do napada (nadam se da to kod vas ipak nije )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naša priča od koje mi i sada prolaze trnci,na sreču je dobro završila
    Živimo na 10katu i od kada sam donjela svoju kiflicu kući iz rodilišta NIKADA ne otvaramo prozore skroz nego samo na kip.Sada je ona 2,5god curica i nabavili smo i blokatore za otvaranje prozora jer može dokučiti ručku kad se popne na kutnu.Zaista sam bila uvjerena da je naš stan po tom pitanju siguran.Taj dan sam ju stavila na popodnevno spavanje i otvorila širom sve prozore i otišla prati suđe.Nisam ju čula kad se bosa išuljala iz krevetića,došla u dnevnu i dolje valjda čula djecu.Popela se na kutnu i nagnula kroz prozor.Tek kada je zvala dolje djecu čula sam je i prizor je bio STRAŠAN virila je kroz prozor do pola.Samo sam je uzela u naručje,zatvotila prozor i plakala,naravno njoj ništa nije bilo jasno.Znam da ju je samo dragi bog spasio.Bila sam ljuta na samu sebe,tek tada vidimo koliko smo ranjivi,a mislimo da je sve pod kontrolom.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam svoju malenu od 10 mj. krivo naučila da se igra sa mnom u velikom krevetu prije spavanja. Tu smo se noć igrali skrivača u mojoj majici. Htjela sam još oprati zube pa sam je ostavila pokrivene glave na krevetu i skočiila do banje. srce mi je stalo kad sam čula pad bez plača. Moja se mrvica migoljila po krevetu jer nije mogla skinuti majicu, a nije bilo mame da pomogne. pala je, kad sam doletila bila je još pokrivena majicom i u šoku od pada. Zaplakala je tek kad sam joj digla majicu s glave i nikad neću zaboravit one male okice kako su me gledale... Nikad više neću dijete ostaviti na povišenom mjestu. Koja sam ja glupača

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme zaista kako se ponekad nešto jednostavno može pretvoriti u skoro tragediju :shock:
    Hvala dragom Bogu da je sve završilo kako treba.
    Ma i ja se ponekad uhvatim da bi se mogla desiti ludost :/

Nikad L ne ostavljam samu na povišenom, a nedaj Bože da se što desi, past će na pasa koji vječno njuškom ide za njom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •