Najprije je par dana ptica kos (zenka) obilazila nas balkon. Tjerali smo ju kad bismo ju vidjeli, no ocigledno je ona upikiravala mjesto za svoje gnijezdo, i to na nasoj klimi.
Klima je smjestena malo desno od stola za kojim ponekad na balkonu sjedimo i odmah iznad stola na kojem nam stoji rostilj.
Vec sam joj 6 ili 7 puta (ne brojeci servisere koji su nam jucer bili za klimu) maknula grancice - misleci, bolje sprijeciti nego lijeciti, no ona se ne da. I jos je jucer navecer dovela i "muza". I uopce nas se ne boje. Oni se bore za svoj prostor![]()
Srce me boli sto ih tjeramo, i jutros smo napola odustali. Popela se ja na stepenice i pogledam - vec pola gnijezda sapleteno, a jucer navecer smo svo granje pobacali. Nisam imala srca i ovo.
No, klimu moramo palit kad dodje ljeto - pa sta cemo ako ona ne moze do svojih pticha, a mi ne mozemo zivjeti u vrucini?
Te je MM jutros ostavio klimu na grijanje da vide kako ce to izgledati.
Nekako mislim da ih ni zvuk klime nije sprijecio. I ja sam izasla iz kuce pa cemo saznati tek veceras.
Eto, nakon ovog uvoda - recite mi sta da radim???
To je tako slatka borbena majka, jako mi se dopada njezina obitelj, no ipak je to nas balkon, kojeg ne bismo ovo ljeto poklonili pticama - volimo mi tamo sjediti, doruckovati, rucatyi cak, piti kavu, uzivati u suncu... A mi o pticama nemamo pojma. Doduse, dosad nismo nasli niti jednu kakicu, znamo da su kosovi ciste ptice, ne idu po smecu, al ipak ne bih htjela da zbog njih ne mogu sjesti na balkon.
Koliko ti mladi uopce ostaju u gnijezdu?
Kako ce oni poletit s nase klime jednog dana?
Ako ostanu, kako ce to izgledati?
Ili - kako da ih se najhumanije rijesim?
Ako ih se ne uspije rijesiti jaki ventilator od klime...