Bojim se da kupovina majice ništa neće riješiti...jer će na taj način samo maskirati svoj odgoj i nametnuti javnosti novu osvještenu fasadu, a iza zatvorenih vrata će ga "lomiti"...
kada sam pročitala da se radi o 20 mjeseci starome djetetu - steglo me je oko srca!
Prvo: razgovarala bih s njom iznoseći mnoštvo argumenata(isprintala bih joj i neke određene znanstvene članke!) - ako je razumna osoba koja je sklona promjenama loših obrazaca ponašanja, tada će joj biti drago da je dobila neki novi smijer djelovanja koji će poti pozitivan za nju i dijete te za njegov budući život (za kojega je, BTW, ona odgovorna)!
Drugo: rekla bih joj kako se s njom ne osjećam ugodno u takvim situacijama iznoseći činjenicu da sama to ne odobravam i xda ne želim da mi moje dijete bude u nasilnoj okolini (naglašavajući nasilje kao (nezakoniti) prekršaj...pokušavajući joj dati do znanja kako će izgubiti bliske joj prijatelje ako nastavi tući svoje nedužno dijete (jer ono je, ma kako zločesto bilo, s 20 mjeseci zaista i u svakoj situaciji nedužno i nije zaslužilo batine)
Treće: pratiti razvoj situacije i ako krene po istome ili se pogorša - bez imalo grižnje savjesti prijaviti nju i njenog muža socijalnoj ustanovi (sklona sam, kada se o djeci radi, raditi kuršluse)!