Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Izazov - s dvoje djece spremit rođendanski party...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Izazov - s dvoje djece spremit rođendanski party...

Evo još jednog mog izazova. Ovaj puta je to priprema rođendanskog partija u subotu, plus imendan danas u obiteljskom krugu plus još ovo plus još ono što se odvija pod našim krovom ovih dana, tjedana, mjeseci.

Ja sama doma s 11 mjesečnom hodačicom i penjalicom, i četverogodišnjakom. Muža vidim na slici, ako ga stignem gledati. I kasno navečer, kad se dovuče i kaže - krepan sam, izjede nešto, i legne. Moja mama, tata, seka su negdje drugdje, daleko, daleko, a prijatelji il u sosu ko ja, il gorem, il rade. Ja jedna, svega drugog - puno.

I tako ja pečem kolače, i pripremam zabavu; ranije sam dio naručivala, ili mi je mama bila. Sad sam na levelu 10 - dvoje malih, i sve radim sama (skupo mi je naručivat). A ne znam pravit kolače. Mislim, znam, onako, ponekad sam ih radila, nekad jesam, nešto, ne sjećam se. Tu i tamo. Svaki kolač sam radila jednom u životu, ukupno desetak.

Naravno, ne bih bila ja da ne izrađujem Munjevitog od ručno rađene ticino mase, itd.

Al sve to nije izazov samo po sebi, nego je izazov klima u mojem domu. Ja imam namrgođeno lice nad receptima, nad tijestom, nad jajima i nad vrećicama čudnih imena koje otvaram i sasipam u smjese; u sebi si mislim - ajme meni kako ću ja ovo. Malena kusa namještaj, s poda skuplja i jede jutros bačen keks,, smije se, i tako, a moj prvorođenac, s kojim sam, on sa mnom, još u vezi pupčane vrpce - viri odnekud sa strane, bolno zabrinut nadamnom.

On je, kao što sam pisala, strahovito osjetljiv na to kako sam ja, kažem vam - pupčana vrpca. Ali, na svoju i moju veliku nesreću, još uvijek nije savladao razlikovanje majčinog idiotizma - koza ne zna pravit kolače pa se unezvjerila i dala si zadatke veće od života - od neke ozbiljne situacije - npr. gadno je ljuta, ili sad će nas najurit i otić sa vodoinstalaterom.

A ja isto vidim svaki treptaj sinovog nemira, pa sam tužna. Malena živi svoj život, dok se podivlja jer joj se spava, pa traži cicu, ali ja i sin. Bože pomozi

Duo fantastikus.

Eto. I sad si ja mislim - nije to problem. Nije nešto za poludit. To je izazov. Riješit ovo, i oslobodit prostor i vrijeme i sebi i njemu... da ubuduće priprema kolača, ili štogod drugo, bude mirnije, sretnije, ljepše.

E, i naučit peć kolače...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti preporučujem nenaain recept prema kojem je ona pravila tortu. Dosta zdrava, lagana za praviti. Pogledaj - na receptima je pod nazivom "sama sam napravila tortu"

Ako te drugo zabrinjava, što se tiče hrane, ako ne bih imala vremena ja bih napravila neke điđi miđi stvari npr. hrenovke u tijestu - super lagani recept (isto u receptima, ja ga podigla) i zaledila ih. Pekla na dan rođendana...i sve bih tako pravila, više jela pripremila, zaledila i pekla na dan rođendana.
    Salate bi napravila dan ranije kao i tijesto torte i to je to.

Ha? Jesi li to htjela ili sam opet fulala temu...

I da nastavim... djeci bi posebno zameljala tijesto, pa nek se i njihovi specijalteti odmah ispeku.
    Malog bi sa sobom da on radi, a ak imaš problema sa malom... mislim... sada što ću reći...mogla bi se uvrijediti - ALI pošto mala voli tako iz skrivenih kutaka da traži i jede hranu, ja bih joj lijepo ostavila neki prihvatljivi mamac pa nek dijete uživa, a dobila bih na vremenu.
    Ili u maramu i nek gleda... eto, to su 3 opcije za mlađe dijete.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mogućnosti:
    1 - otiđi u slastičarnu/dućan i kupi sve gotovo. dio uvali tuljanu neka razbije noć
    2 - pretrgni se i razapni na sve strane i napravi savršenu proslavu i dokaži svima da si stvarno naj, paq po cijenu svega što ti je milo i drago
    3 - počni pisati kolumne i zaradi brdo para, pa unajmi tetu kuhalicu/spremalicu/doljilicu/svaštalicu
    4 - ugasi komp, tv i odi u kuhinju

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    rekla bih da si fulala temu

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajme, ifi...zar opet? :/ (naj se ljutit )

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    3 - počni pisati kolumne i zaradi brdo para, pa unajmi tetu kuhalicu/spremalicu/doljilicu/svaštalicu
    ovaj mi se najviše sviđa! 8)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U buduće prekopaj recepte po roditeljskim forumima, napravit ćeš čuda!

Zaposli klince, prije svega!

I nauči se funkcionirati s njima a ne uz njih.

I nikad se ne uzdaj u autorske honorare.

Ja se ne sjećam kad sam zadnji put sama pravila kolače a moja vojska broji 2, 4, 5 ;
    tijesto mijese od kad su prosjedili, sin mi je prava baba u kuhinji a naj emisija im je Večera za pet .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih da sam na tvom mjestu( čini mi se da živiš u kući) fino kupila meso, napravila par salata, (ak hoćaš dam ti i recept). I fino za peći roštilj uposlila par muških koji dođu na zabavu, jelte vrtnu... Imaš gotovih ražnjića, filetina, kotleta... Samo ekipi za roštiljem donesi dovoljna pive, a klincima pijeska, lopte, rekete....
    A torta kakva god, najlakše onu od svježeg sira i jagoda, kupiš gotove biskvite i ukrasiš onim srebrnim kuglicama i četvrtinama jagoda pa izgleda, a ima i ledo gotovih sladolednih super kad ugrije sunce....

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    rekla bih da si fulala temu
    Pa kako? Zar opet!? :shock:

Ma neeee... pa vidiš da svi savjeti idu u tom smjeru... Pa reče žena da joj je skupo naručivati... a ona torta od Nenaae je lagana... a ove hrenovke u tijestu su mljac!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ove hrenovke u tijestu su mljac
    Daaaa...zaboravih reći da se radi o receptu za hrenovke u tijestu, ali to može biti i sir i razno razne điđe... ili suhe isto tako.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

rođendan četvrti, a.d.2005 - preselili smo se prije mjesec dana i to je prilika za prvo veliko okupljanje na koj moram oduševit svoju buduću svekrvu i ostalu svojitu, do čega mmu nije uopće stalo, vjerojatno ni većini onih kojima je to bitno jer oni su već oduševljeni mojim bićem i pojavom, ali ja sam uznevjerena jer je 02.08, vani je 40 stupnjeva u hladu, 9 sati ujutro a ja jadna gledam u biskvit koji se nije digao i nema nikakve šanse da tvoriu loptu i usput bjesomučno tražim recept za neki drugi , u rolu je več svinjetina koja se pacala od sinoć a sa pulta me gleda hrpetina piletine za puhanje. mm i dijete su se sakrili u sobu i ne čuje ih se jer sam već dva dana luda od spremanja, pripremanja i ostalih čuda. još i nisam stigla napraviti zastavice i kape za dječji rođendan i sva sam jadna jer to sad moram kupiti. rođendan je prošao, svekrva je oduševljena, torta je izimprovizirana i polučila je dobar uspjeh.

navečer , oko 11 sati, moje dijete, ozbiljno i umorno kaže "mama, jesi još ljuta ili pričaš priču?"gleda me uplašenim okama kao da ću s taj tren spakirat i poslat sve kvragu, bez vodoinstalatera.

rođendan peti, a.d.2006 - ja trudna, trbuh do zuba. torta - klaun od kupovnih kora i bubamara iz okruglog kalupa. 30 odraslih gostiju - opet me gleda hrpa mesine sa pulta. opet je 02.08. opet je 40 stupnjeva i meni je muka od svega jer mali iznutra lupa i već sam dvaput rigala. napravila sam ukrase prije mjesec dana.
    malac zove iz sobe "mAMA,monopoly" može mili, može. rođendan je prošao, a mama nije bila ljuta. dijete sretno, pala je i priča za laku noć.

rođendan šesti, a.d.2007 - more, torta iz lokalne slastičarne sa ninja kornjačama, naresci i dva gosta. dijete koje uživa i stvarno to je njegov dan. mama sretna i opuštena, napokon.

ono što sam htjela reći, da savršeno dobro znam kako je to kada pred sebe stavljaš prevelike ciljeve zbog zadovoljavanja forme, a kraju ono bitno propustiš... pisti kolače i pripremu, uzmi djecu za ruke i prošetajte do slastičarne, naruči tortu za 200-tinjak kuna, a za odrasle goste kupi miješane kekse u dućanu. za male goste napravi muffine ili palačinke-oni ionako neće skoro ništa pojest.

i odi se u park igrat sa sinkom jer njemu ništa osim tvog osmjeha i vemena poklonjenog njemu nije bitno.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Babyboys

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

babyboys,

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

babyboys -

i, nakon dvadeset djecjih rodjendana (to su samo rodjendani moje djece ) - mogu potvrditi da je za djecu najbitnije - igra i nesto u sto ce se zabost svjecice i upaljac i strpljenja da se svjecice jos preko nekoliko puta nanovo pale kako bi ih svi mogli puhati

i puno tekucine

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni ti rođendani na kojima je važno imat hrpe hraneštine ni malo nisu primamljivi.

Mi imamo običaj a našim prijateljima do sad nije smetalo, da se fokusiramo na klince kojis e trebaju zabaviti.

Od klope pripremimo "narezotine" i grickalice, kruha različitog, francusku i naravno tortu.

Osnova rođendanskog druženja je druženje i dječja zabava. Sve ostalo je usput.

I nekako mislim da su mi skroz dobri ti naši roćkasi

E da, nije bed ak ti nema muža, kad zoveš frendove - to napomeni i zamoli da ti uskoče - meni je na prošlom roćkasu bilo tako, trogodišnjak i ovaj mali tada 10 mjesečni puzavac. Najviše mi je pomagao jedan tata 8)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    ovaj mi se najviše sviđa! 8)
    Potpisujem ovo, uživam u Ifinim "kolumnama".

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tiwi, tako i mi otprilike.
    Ono za odrasle je nešto usput, neki sendviči, salatice, umaci, grickalice.
    Klincima je i tako najmanje bitno šta se jede, pa se koncentriramo na uređenje stana ( preuređenje u stvari, razmicanje namještaja i tako to ).
    Narežemo voće, neke grickalice i onda biser proslave torta za sve.
    To je to, kolače radim ako stignem.
    Postavim si prioritete. Dakle:
    1. stan moram pospremiti i urediti ( natpisi, neka luda svjetla, baloni, mašnice, u principu su to neki tematski rođendani, pa tu poklanjam najviše vremena, a i to nas sve veseli jer izrađujemo zajedno )
    2. tortu moram ispeći ( mora biti neka originalna ) jer je to poanta fešte- želja i puhanje svječica
    3. Ako ne stignem pripremiti klopu, uvijek je tu "halo pizza", ili neka fina dostava
    4. Kolači- na dnu prioriteta
    Pa, šta se stigne.
    NI ja na rođendanima ne gledam čega ima na stolu, već mi je bitno dobro se zabaviti i da klincima bude super.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja potpisujem Tiwi i Veki tj. one koji ne pretjeruju u spremanju hrane. Ni inače baš nisam neki tip od nakuhavanja. Vrhunac "salate" su svj. sir i mini rajčice
    Ili naresci ili pizza. Tortu napravim jednu, finu, al neuglednu.
    I naručim jednu za nekih 200 kuna.

Njima je svejedno. Fakat se ne sjećam jel moje dijete, ni mlađe ni starije, na rođendanu ikad pojelo komad torte. A bome ni ostali.

Njima je do vriske i puhanja
    Nama je tako super. Volimo takve rođendane doma

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

malo da ojasnim. moje straije dijete je rđen 3.8 sred ljea i taj rđendan, baš na dan je za famliju koja je povelika. i za njih se nakuhava, jer je to obično ručak , druenje i torta. moja djeca su jedina djeca u famliji u zg, zato to izgleda ovako. zato imamo novz feštu početkom devetog mjeseca jkoja je za male i velke frendove koji su se vratili s mora. onda izgleda kao ove od veki i tiwi.

moja poanta je bila da sam s vremenom naučila razlikvati bitno od nebitnog

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Drage, ja sam sva vaša razmišljanja uzela ozbiljno, i sve to - stoji. I tako treba. Ono što mene muči je taj odnos s mojim sinom, ta pupčana vrpca, taj odnos koji bilježi svaki treptaj duše... ili me ne muči. Ne više. Nakon par čaša dobrog vina, i lijepog imendana, i genijalne torte i rižota od liganja.

A što se kuhinje tiče

sve što ste rekle stoji. ja se ne preokupiram toliko npr. količinom, koliko estetikom i sličnim bakračima.

Danas sam napravila tortu (s foruma, tu su najbolje ), i obložila je ručno rađeno ticino masom, i napravila sam sv. Jurja, i aždaju oblivenom krvlju (morbidan detalj specijalno za mojega muža kojega je to oduševilo) i bilo je sjajno.

Uza sve poslove, uza sve što se treba, mora, uza to da svečanu večeru nisam ni načela do pet poslijepodne - ja sam izrađivala figurice. Ko dijete

Ali u duhu naklonosti prema sebi shvatila sam da to znači da mi nedostaje kreative, da mi nedostaje umjetničke slobode, i igre.

Pa što. Primila sam goste u jedva oplahnutu kuću, za ručak je bilo oskudnog rižota (riža je došla s mužem, pa su čekali da se skuha), izgledala sam ko čupava budala, al je zato moje dijete uživalo u torti s figuricama.

No, to sve nije tema. Tema je taj naš odnos, taj ponekad tako teški odnos bliskosti, čitanja svake misli s lica. Ma bla. Na koncu je bio sretan, ali proces - gdje ja virim ko luđakinja u recept tortu, meljem i miješam, on šizi, mene grize savjest, on je sav izgubljen, ja ljuta jer se on koncentira toliko na mene, pa onda on odjednom krene šizit (što mu nije stil), pa ja nemam više kontakta sama sa sobom iznutra zbog svega toga...

No, ovo je happy end. Usprkos tom odnosu, usprkos mojem neznjaju i procesu učenja uz dvoje malih dan je ispao super.

Ma, previše pijem zadnje vrijeme. Hik, živile, I oprostite na ovom topicu. Otvorit ću drugi, na kuhanju, da se zahvalim. Jer dugujem im svaki kolač, ticino masu, ma čuda toga... 8)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otkrila je zen u casici.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Drage, ja sam sva vaša razmišljanja uzela ozbiljno, i sve to - stoji.
    Mislim, bilo bi ne fer da pitaš a onda ne uzimaš za ozbiljno, zar ne?

quote="marta"]
    Otkrila je zen u casici.[/quote]

umiiiiiiiiiiireeeeeeeeeeeem

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam već umrla, točno u 11:04

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Otkrila je zen u casici.

Volim fino vino bar koliko ono voli mene.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ifigenija, trebala si spakirati ručak u Tupanver (kako bi rekao moj tata) i pravac park, da se opustite. Oprosti, nisam mogla odoljeti, to se ja sa svoje teme uključujem.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ifigenija, trebala si spakirati ručak u Tupanver (kako bi rekao moj tata) i pravac park, da se opustite. Oprosti, nisam mogla odoljeti, to se ja sa svoje teme uključujem.
    Moji jedu ko da im je zadnje. To bih ja morala u koritu nosit u park... zato mi jedemo doma.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bome, je ifigenija tvoj zivot pun izazova.
    bas sam se nasmijala citajuci te .

gledajuci unatrag, sjecam se da sam za prvi rodendan curke nakuhala svega i svacega za roditelje.....)
    kako su godine prolazile tako se je sve to reduciralo na tortu za djecu i nesto sitno i fino narezuckano uz dobro vino za roditelje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče teme. Meni je kod takvih velikih manifestacija najvažnije da se svi skupa ne naživciramo previše. Do sad smo slavili samo prvi rođendan (drugi će uskoro), bilo je puno ljudi. S obzirom da to još nije bio pravi dječji rođendan, bilo je više odraslih, napravila sam neživčani raspored.
    Vrijeme je ljetno, pa smo stolove postavili vani ispod tende (pa ne treba kuću pospremati), hrana: u pekari ispekli komad janjetine, komad svinjetine, prilog: brzinske salate, kolači: od svekrve naručila baklavu, kuma donjela tortu, ja ispekla još jednu tortu (dok je maleni spavao), moja mama ispekla štrudle (ako dobro pamtim). Uglavnom, hrane kao u priči, a posla ne previše.
    Bila je i juha s povrćem i kuhanim mesom, to je bilo za slavljenika i njegove vršnjake, a velika djeca su jela "odraslu" hranu.
    Znači: nula pospremanja, večina hrane se ne priprema doma i to je to.
    Sad za ove nadolazeće rođendane koji će biti više dječji, opet obavezne torte, hrana prilagođena djeci, za odrasle vjerojatno roštilj, pa neka muški peku, naravno, opet vani, da izbjegnemo pospremanje, samo teren operemo sa šlaufom prije i poslije.
    Vrijeme događaje je prilagođeno kao rani ručak, neradni dan, tako da ne remetimo ritam spavanja (opet da smanjimo nervozu). Ja sam frikuša za ritam spavanja.
    Savjet: posao podijeli, a ti uživaj s malenim koji je radar za tvoju nervozu.
    P.S. Da i nismo mogli dio poslova podijeliti, naš udio rada ostao bi isti, dakle ne bi bilo štrudle i baklave, i to je to.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Anemona, ja ti nemam kome što delegirati.

A i nije problem u hrani, čak ni u tome što ne znam baš peć kolače. Problem je to što sam nerealizirani naivni umjetnik (pa koristim gužvu i cijeli dan pravim figurice od ticina), i što se pogubim a za mnom i moj sin... i što mi se ništa u biti ne da radit, a moram jer sam mater. Tj. želim, pa šta košta da košta.

Učim se... ide mi sporo, ali zato je tu vino da izbriše loše i donese radost.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Živjelo vino!
    Je je, savršenstvo je ponekad prokletstvo. Ja na žalost nemam osobine naivnog umjetnika (osim što sam ponekad naivna ), ali i moja torta je sasvim lijepo izgledala. Bio je to baš lijepi medo, naravno, kalup u obliku medvjeda je olakšao stvar.
    A čuj, ili se pomiriti da ne može uvijek sve biti savršeno, ili uporno pokušavati sve napraviti savršeno, pa se povremeno izjadati na forumu u obliku lijepe priče i sve zaliti dobrim vinom. Ustvari, kad stavim na papir, nije niti tvoj sistem loš.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A šta će tek bit kad budeš imala troje djece, koje li ćeš onda teme sve pootvarat?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Živjelo vino!
    Je je, savršenstvo je ponekad prokletstvo. Ja na žalost nemam osobine naivnog umjetnika (osim što sam ponekad naivna ), ali i moja torta je sasvim lijepo izgledala. Bio je to baš lijepi medo, naravno, kalup u obliku medvjeda je olakšao stvar.
    A čuj, ili se pomiriti da ne može uvijek sve biti savršeno, ili uporno pokušavati sve napraviti savršeno, pa se povremeno izjadati na forumu u obliku lijepe priče i sve zaliti dobrim vinom. Ustvari, kad stavim na papir, nije niti tvoj sistem loš.
    Ja sam naivni naivni umjetnik, posebno teška kategorija.

Čestitam na medo-torti. To je velika stvar, jelda 8) ne zbog nas, nego jer njima to ostaje kao nešto posebno, neki znak ljubavi, što li.

Moj sin, nakon cijelog dana hajke (ma ja to malo pretjeram, ja tako pišem, ubijte me... u biti smo se i ganjali, i plesali, i pjevali, i mazili, i smijali, i lupala sam ih po glavi blokovima čokolade (nježno, naravno) uz moju omiljenu pjesmu - oh - It's gotta beeeee peeeerrfeeeect... tooo manyyy peopleeee taaake second beeeest but I'm determeeneed it's gotta beee, yeah, the beeeest... bilo na radiju) je bio tako sretan i radostan, i ponosan na tortu sa figurama sv. Jurja i aždaje da je čestitarima nosio telefon u frižider da pokaže (nemamo videofon, naravno)...

Uglavnom, radost prevelika. A proces - patnja, donekle. Valjda sam i ja osjetljiva, ko i on, pa se međusobno ohrabrujemo. To je izazov. Kako biti mirnija, kako biti staloženija, kako živjet i u poslu i u mirnom odnosu s djecom u isto vrijeme...

Što se savršenstva tiče, je, imam problem. Istina,

Prije neki dan sam pogledala kuću i dala si dvije godine da temeljito pospremim i uredim sve što želim (i ladice, i popravke, i namještaj nabaviti, i sve skupa)... a onda sam nakon par sati rada smanjila rok na jedno poslijepodne... ako dovoljno jako uprem.... Tja. Ovo ne treba ni komentirat. Smiješno samo po sebi. I znam ja to, sva sreća što primijetim, pa se zaustavim, inače ne znam što bi bilo.

Ma svatko od nas ima u sebi biće koje živi svoj vlastiti život. Nije lako sa samima sobom.

Netko pijan lakše život odrobija.

Ja volim čašu vina, al što ti kažeš - ipak radije pišem, baš sam si mislila kako volim ovaj forum i ljude na njemu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    A šta će tek bit kad budeš imala troje djece, koje li ćeš onda teme sve pootvarat?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad nabaci troje, postat ce full cool i vise nece imati potrebu za tim temama.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ifigenija, a stvarno te je super čitati. Baš mi je gušt čitati tvoje postove

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Ifigenija, a stvarno te je super čitati. Baš mi je gušt čitati tvoje postove

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Kad nabaci troje, postat ce full cool i vise nece imati potrebu za tim temama.
    sa troje djece neće imati vremena za tolikim razmišljanjem, a bogami ni za pisanjem tolikih postova

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sa troje će preć na kratke, pa će joj takvi bit i postovi.
    ifi,

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam sve pročitala jer se žurim, ali evo kako ja to izvodim - od kad je kćer navršila 6 godina, njen rođendan se slavi tako da ona pozove prijatelje koje hoće. Imaju tortu, sladoled, grickalice, ili pizzu i ostali junk. Ajde, jednom na godinu!
    Prvu tortu koju sam sama napravila svom djetetu za rođendan je bila sad za 8. (sram me bilo!) I ta torta se najbolje pojela: Je, vidjelo se da je srce, malo sam zakamuflirala neke "greškice"s nekim ukrasima i klinci bili prezadovoljni! Pizzu naručimo, to ionak sve sprčkaju, al eto, veseli ih. Uopće se više ne sekiram zbog tih dječjih rođendana. Odrasli imaju zabranu pristupa, jer na kraju imam s njima najviše posla. Najuža obitelj je i sa ostacima torte i kavom (čajem) zadovoljna Sinov rođendan smo za sada slavili u najužem krugu obitelji - torta, koji kolač, kanapei i to je to! Svi zadovoljni, a malo posla. Nažalost, oboje imaju rođendan u vrijeme kad se baš ne može van, inače bi slavili u dvorištu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jedne godine sama radila tortu i na njoj crtala - traktor

od frizidera do stola s malim festarima, vikala sam iz sveg glasa: stize tooortaaaa s traktorom!!!! ide tooortaaaaa s traaaaaktooooroooooom!!!! zar nije krasan ovaj traktor na torti???

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

od frizidera do stola s malim festarima, vikala sam iz sveg glasa: stize tooortaaaa s traktorom!!!! ide tooortaaaaa s traaaaaktooooroooooom!!!! zar nije krasan ovaj traktor na torti???

Update.

Za Jurjevo sam napravila tortu sa ticino figuricama (prvi put to radim u životu, a i torta mi je novost kao takva, svake godine...).

Jučer sam se igrala sa ticinom umjesto da spremam, ali napravila sam Munjevitog, vidi se da je Munjeviti.

Sinoć smo svi skupa išli u kasni šoping, i služila sam svima ko balans da emocije ostanu u razini društveno prihvatljivih - muž umoran, djeca razularena od veselog dana, kasno navečer spremanje stvari i tako. Poklon, veselje... Jutros sam ih sve šarmirala, bavila se njima iz dubine duše, a onda ih tako šarmirane poslala van i završavam čišćenje, spremanje, i niš mi se to ne da.

Ja bih opet radila tortu s ticinom.

Ili pjevala.

Svirala.

Pisala.

ps Znate priču o crvčku i mravu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa koliko vidim ti tipkaš, a nebi me čudilo da je i čaša vina pokraj tebe

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne pijem na dužnosti. SAmo tipkam. :/

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Ja se ne sjećam kad sam zadnji put sama pravila kolače a moja vojska broji 2, 4, 5 ;
    tijesto mijese od kad su prosjedili, sin mi je prava baba u kuhinji a naj emisija im je Večera za pet
    Savjet br. 4, koji i ti ističeš je najkorisniji, hvala još jednom

A za ovo dolje - isto je kod mene.

Ma kuham ja i mijesim, svašta znam, al torte i kolače - tak - tak...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

sad si me sjetila, ja sam jednom htjela na torti nacrtati formulu 1, al' je ispalo jako slično traktoru. još sam pokraj imala crtež. totalni antitalent .
    onda, sva sreća moja sestra je uspjela nekako spasiti stvar. ne znam kako bi inače pred njegove prijatelje došla s traktor - tortom.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa upikneš gore malu formulu / traktor / jurića

ili naručiš i mir.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni je MM ZABRANIO pečenje kolača za blagdane i rođendane, jer sam prije dvije godine za uskrs spremala, pekla kolače, pravila tortu, djeca kmeče, ja živčana, vičem na MM, djeca neće njemu, hoće meni, ja trudna...l-u-d-n-i-c-a.
    Sad lijepo naručim i kolače i tortu i pizze, eventualno napravim burekiće i kiflice. Tulum uvijek bude odličan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je slicno, s tim da je mene opametio pretprosli Bozic. Sprema se gomila jela, jos veca gomila slatkisa, pa kad je vec toliko keksica onda mora biti i koji kremasti kolac....pa kakav je to Bozic bez fritula, punjenih paprika i kojecega.....Muz mi je onda ukazao na cinjenicu da se za praznike posvetim svemu, samo ne djeci i onda sam rekla DOSTA. Sad eventualno s djecom ispecemo poneki keks, to je njima interesantno, kolac ili tortu kupimo, sve sto se da naruciti, a nije preumjetno (peceno meso, pita i sl.) kupimo gotovo, narezemo necega za pregristi i svi zadovoljni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ili, ako voliš kuhati i nakuhavati, kao npr. ja, izbaciš svih iz kuće na par sati. i opet dobro i svi sretni i zadovoljni.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •