Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dojenje i dohrana

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Dojenje i dohrana

Nakon 6 mj isključivog dojenja krenuli smo sa dohranom na žličicu koju nije prihvatio nego želi samo cicu. Dali je njemu dovoljno da još neko vrijeme isključivo doji? Sad sam napravila pauzu od 7 dana pa počinjemo opet sa dohranom. Ima 6 i pol mjeseci.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

je, nemaš brige! ni moj cicoljubac nije mjesecima prihvaćao dohranu... ako ga dojiš na zahtjev ništa mu neće faliti... samo polako i bez stresa uvodi doranu

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laura je prihvatila žlicu tek s 8. mjeseci, a zapravo je počela jesti drugo (uz Ciku) s godinu dana.

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je ovo prvo dijete pa sam sva u nedoumicama... što znači polako i bez stresa... recimo dam mu žličicu jabuke i on pojede... drugu pojede, treću više neće, znači više mu za taj dan ne nudim... Jel se to gdje može pročitati? Joj, sva sam nervozna jer pošto i MM i ja volimo papati ja sam mislila da će on to odmah prihvatiti... Neki dan mi je od nervoze za let down trebalo čitave 3 min....

Također me zanima koliki je minimum između 6 i 7 mjeseca da dobije na kilaži, jer ću ga ići vagati pošto jede svaka 3-4 sata i to cicka samo 2-3 minute...
    Mislim, nije on mali, rođen sa 3820 a sa 6mj imao ravno 8kg, 70cm, ali hoću da dobije neki minimum.

Hvala puno na odgovorima.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je ovo prvo dijete pa sam sva u nedoumicama... što znači polako i bez stresa...
    Mislim da smo s prvim djetetom sve zivile na trepavicama Polako i opusti se, beba osjeca tvoju napetos i nesigurnost
    recimo dam mu žličicu jabuke i on pojede... drugu pojede, treću više neće, znači više mu za taj dan ne nudim
    Za pocetak dohrane zlicica ili dvije hrane su mu sasvim dosta, treba mu vremena da se navikne na drugu teksturu i okus hrane, uostalom imat ce cijeli zivot vremena za jesti normalnu hranu. Poznas li dijete koje s 2-3 godine zivi iskljucivo na cici?
    Također me zanima koliki je minimum između 6 i 7 mjeseca da dobije na kilaži, jer ću ga ići vagati pošto jede svaka 3-4 sata i to cicka samo 2-3 minute...
    Mislim, nije on mali, rođen sa 3820 a sa 6mj imao ravno 8kg, 70cm, ali hoću da dobije neki minimum.
    Ne brini toliko oko kilaze, ako je beba sretna, zdrava i zadovoljna nemas briga. Uostalom svako dijete je prica za sebe, neki vise jedu i debljaju se , a neki ne jedu uopce. Samo polako i opusti se.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

agata, prebaci se na podforum dohrane.
    svašta ćeš saznati.

http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=25

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala bebelina.