Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Napad straha tijekom spavanja

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Napad straha tijekom spavanja

Moj maleni u zadnje vrijeme tijekom dnevnog spavanja ima čudne napadaje plača koji se smire čim dođem do njega, šapnem mu na uho da sam tu ili ga dignem... Dakle, počne spavati normalno, sretno i zadovoljno, a onda odjednom nakon 15 minuta se naglo trzne i počne užasno agresivno plakati. No taj je plač kratkog vijeka jer se smiri čim ja dođem, no ne znam zbog čega upće dođe do plača...

Ima dva i pol mjeseca i ne znam da li je u stanje već nešto i sanjati?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to se i nama desavalo, nije dugo trajalo. NIsam sigurna da je to strah, ali neznam sto je.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mis mo imali noćne strahove od dolaska iz rodilišta, moguće da je to. nije ništa za zabrinut se, al je ružno za vidjet

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato mislite da se radi o strahovima, ja sam to prije tumacila boli, probavom i sl.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod beba se javlja "strah" s oko tri mjeseca i s oko 8 mjeseci, pa je mozda to

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako spava na leđima mogao bi ga mučiti refleks propadanja, pa se onda u snu jako trzne, probudi i plače. Tad pomaže spavanje na trbuhu, ali na tvrdoj podlozi i zategnutoj plahti da si ne bi nosić zabio u kakvu udubinu.
    Male bebe inače vole spavati umotane jer im to oponaša skućenost maternice i umiruje ih. Može se probati staviti (osim na trbuh) i u polubočni položaj,tada se sprečava gušenje zbog bljuckanja, a dijete nije sasvim na leđima koje može uzrokovati taj refleks propadanja i često trzanje i buđenje.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pa stvarno, propadanje...
    Mogu misliti kako mu je sirotom. I mene zna to ponekad uhvatiti kad spavam i nije baš ugodno.
    A sad mi je u fazi da ne želi spavati na trbuhu i još mu je k tome pun nosić od šugavog centralnog i muku mučim sa spavanjem općenito tako da mi je najbitnije ga staviti na povišeno a na bok i trbuh mogu zaboraviti...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a jesi čula za aspirator za nosić? gore ti blinka na vrhu ove stranice skroz lijevo. dušu dalo za pune nosiće. i još k tome dodaj na radijatore puno mokrih ručnika, a pokraj bebine glave zamotuljak narezanog crvenog luka da lakše diše. možeš objesiti u gazu na kinderbet.
    neka ti nije prevruće u sobama i drži uvijek malo odškrinut prozor da dolazi friški vlažan zrak. možeš otići u jednu sobu, dok drugu izluftaš, pa se onda vratiš. tako se najbrže postiže optimalna vlažnost zraka.
    u nosić možeš kapnuti koju kap svojeg mlijeka ako dojiš

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Zato mislite da se radi o strahovima, ja sam to prije tumacila boli, probavom i sl.
    razlika je. kod strahova ne možeš probuditi dijete, a ako možeš onda je vidno prestrašeno
    kod bolova se više izvija
    nama su strahovi počeli odmah s rođenjem i to je dijagnosticirano. al mi smo granični slučaj

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    a jesi čula za aspirator za nosić? gore ti blinka na vrhu ove stranice skroz lijevo. dušu dalo za pune nosiće. i još k tome dodaj na radijatore puno mokrih ručnika, a pokraj bebine glave zamotuljak narezanog crvenog luka da lakše diše. možeš objesiti u gazu na kinderbet.
    neka ti nije prevruće u sobama i drži uvijek malo odškrinut prozor da dolazi friški vlažan zrak. možeš otići u jednu sobu, dok drugu izluftaš, pa se onda vratiš. tako se najbrže postiže optimalna vlažnost zraka.
    u nosić možeš kapnuti koju kap svojeg mlijeka ako dojiš

Aspirator me spašava, jer da njega nema već bi dobio upalu pluća koliko bi mu se slilo u grlo. Ali svejedno mu se skuplja...

Hvala na ostalim savjetima, pokušat ću pa ćemo vidjeti

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

paio nisam sve pročitala šta su cure napisale ali i mi imamo problema s nosićem svako malo ali nam jako pomažu kapi od korjena bijelog sljeza, provaj, ne može štetiti

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A di se to može kupiti? Ili se radi?

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A kako stoje stvari sa malo većim bebama? Moja D ima sada 10m. Od rođenja do nekih 8m spavanje je bilo pesma. Lepo je spavkala u svom krevetiću i preko dana i noću. Kad bi se probudila poigrala bi se sa igračkicama koje se tu nalaze, ma divota... A onda je krenulo buđenje. Čim oseti da nisam tu kreće plač. Nema šanse da je preko dana smestim u krevetić, odmah se budi. Danju mi spava ili u kolicima ili na našem krevetu, a tada ne smem da se maknem iz sobe, plašim se da ne padne. Po noći od 9 do 12 uspem da je prevarim da odspava u krevecu. Tad uglavnom i poradim nešto po kući. Onda se oko 12 probudi i tad mi nema druge, strpam je snama u krevet. Problem je sto se ujutru probudim sva ukočena, celu noć provedem spavajući na boku, ne smem da se mrdnem, jer se plašim da ću je zgnječiti. Tešim se da je to verovatno separacioni strah i da je to faza koja će proći, ali dok ne prođe stradaće mi leđa.

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

paio kupiš u apoteci korjen bijelog sljeza, onda prema uputi napraviš kapi i kapaš bebi u nos , jako pomaže.u malo prokuhane , ohlađene vode staviš žličicu korjena bijelog sljeza, držiš poklopljeno pola sata i procijediš, tekućinu staviš u kapaljku i ukapaš malenom u nosić, do 3 puta na dan i vidit ćeš kako pomaže

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama su ovakve epizode plača ili nekog vriska u snu počele kad i zubići, negdje s 5,5 mjeseci. Nekad mirno spava i budi se sa smješkom, a nekad uz plač. Ne znam ni sama da li su to snovi, zubići, probava ili nešto treće... Uglavnom, smiri se odmah čim dođemo do nje i malo ju pomazimo po glavi, trbuščiću ili leđima...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni se desilo jednom da ga cujem da place, ili kao krece da place.. dodjem, a on spava i dalje to radi.
    dosao i mm, gledamo i tuzno nam. place u snu i cimka se , kao neka mala kuca.

ja sam se rastuzila i nisam izdrzala i na suptilan nacin sam ga probudila. probudio se tek onda placuci naglas i ako me je video.

nije se vise ponavljalo. meni je to mnogo tuzno i mogu da zamislim kako se lose osecas

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Svima koji ukapavaju korijen bijelog sljeza bebama, preporučujem da OBAVEZNO otopinu najprije ukapaju sebi u nos, a onda djetetu, jer bez obzira što ga radite svaki puta u istom omjeru, ne ispadne uvijek ista jačina, pa ponekad peče ko sam vrag, kao da vam sinusi gore. Ja sam zato od njega odustala i prešla samo na fiziološku, aqua maris, sterimar i slično plus Aspirator.
    Posljednje uređivanje od marijanada : 13.02.2010. at 16:00

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i moj mali je počeo s takvim plakanjem, vrišti a spava. valjda im je to "normalno" kad nas je toliko. mi ga mazimo i uvijek smo blizu i nadamo se da će proći što prije, baš mi ga je žao...

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Joj, tako mi je grozno kad recimo zaspe preko dana i onda se naglo probudi i počne onaj jaki plač (zvuči kao kad su ga cjepili), a ja na WC-u! Majko mila, nisam kak... već tri dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •