joj, jadničak

a gle, ja sam mazala garamycinom jer sam se bojala da ne dođe do infekcije, isto je bila puknuta kožica i krvarilo je.

Nakon kupanja sam na čisti štapić (onaj debeli za klince) stavila malo masti i s tim namazala (moraš povući kožicu, iako će negodovati, jer je rana ipak unutra).
drugi dan sam isto jednom namazala, treći dan zadnji put jer 4. više nije bilo ni crveno ni iritirano.

Što se tiče prevlačenja, ja sam svakako protiv tih nasilnih varijanti, ako ide ide ako ne ide pusti, odnosno samo koliko ide. No, nisam ni za onu varijantu da se uopće ne dira tj ni ovako lagano ne prevlači koliko ide, jer sam previše puta čula da su kasnije dečkići završavali kod kirurga pa mi ni to ne zvuči prihvatljivo.

Moj stariji, koji je jadničak s nekih 10 mjeseci to doživio, danas nema problema. Sam si pere, čisti, prevlači - prvi put je to samostalno učinio prošlo ljeto na moru, s nekih skoro 2 i pol godine. Do tada povremeno (recimo jednom tjedno) prilikom kupanja smo mu to mi napravili i očistili.

Ti sad u ovoj situaciji trebaš sanirati ozljedu i nastaviti s nježnim i nenasilnim ali rela bih redovnim pranjem i laganim povremenim prevlačenjem kako se ne bi kožica još više sljepila ili krivo nekako zarasla. I otkantaj tog pedijatra. Ne moraš mijenjati ali možeš upozoriti da to ne dozvoljavaš činiti svom djetetu i mora te poslušati.

I ne brini, bit će sutra bolje