Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: zasto ne blitva i spinat?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Podižem ovaj topik jer imamo mladu, nešpricanu blitvu u vrtu ispred zgrade. M. ima 8,5 mjeseci i uglavnom smo na žitaricama, suhim šljivama i marelicama, prošlogodišnjim jabukama, batatu i krumpiru i jedva čekam da dozrije ovogodišnje voće i povrće pa da krenemo. E sad, prijateljica mi danas kaže kako se ti nitrati stvaraju ako povrće dugo stoji (no prema svemu pročitanom čini se da ipak nije tako).
    Što se tiče ove moje blitve, to bi bilo, ja zakuham vodu, strčim se u bašču, kad voda provrije, stavim kuhat na paru i svježe da svježije ne može biti.
    Ili da ipak pričekam 12. mjesec?

E da, pa blita ili špinat se mogu napraviti i s majčinim mlijekom. Ili s krumpirom, a onda je dovoljno ako beba i dalje doji, popije dovoljno kalcija za taj dan?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem ovaj topik jer imamo mladu, nešpricanu blitvu u vrtu ispred zgrade. M. ima 8,5 mjeseci i uglavnom smo na žitaricama, suhim šljivama i marelicama, prošlogodišnjim jabukama, batatu i krumpiru i jedva čekam da dozrije ovogodišnje voće i povrće pa da krenemo. E sad, prijateljica mi danas kaže kako se ti nitrati stvaraju ako povrće dugo stoji (no prema svemu pročitanom čini se da ipak nije tako).
    Što se tiče ove moje blitve, to bi bilo, ja zakuham vodu, strčim se u bašču, kad voda provrije, stavim kuhat na paru i svježe da svježije ne može biti.
    Ili da ipak pričekam 12. mjesec?

E da, pa blita ili špinat se mogu napraviti i s majčinim mlijekom. Ili s krumpirom, a onda je dovoljno ako beba i dalje doji, popije dovoljno kalcija za taj dan?
    Preporučujem ti da djetetu skuhaš tu blitvu, blago tebi kad imaš nešpricanu. Malo je začiniš s maslinovim uljem i divota! Da, i staviš još koji krumpirić uz to. Moja mala je u toj dobi jela skoro svo povrće - e da sad barem toliko voli blitvu....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •