Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: lijepo molim TURBO KRIPTO ULTRA MEGA ČOKO KOLAČ....

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno lijepo molim TURBO KRIPTO ULTRA MEGA ČOKO KOLAČ....

......koji bi trebao impresionirati moju sveki.

hvala svima na sugestijama i receptima.
    puno vas volim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo najfinija cokoladna torta (a moze biti i kolac) koju znam. nasla sam ga u jednoj knjizi o cokoladi zajedno sa ostalim najboljim cokoladnim receptima. dosta je jednostavna za napravit.
    nedavno sam slala recept prijateljici pa ti kopiram:

za tijesto:
    16 oz secera
    14 oz brasna
    6 oz kakaoa
    1 zlicica soli
    3 zlicice praska za pecivo
    2 jaja (veca)
    4 oz ulja
    8 oz mlijeka
    8 oz vruce vode

sve sastojke izmiksas, a vrucu vodu stavis na kraju. tjesto bude dotsa tekuce. u originalnom receptu se pece u dva posebna kalupa za tortu ali ja nisam imala sva pa sam pekla u jednom, a kasnije sam prerezala po pola. smisao je u tome da imas dva sloja za tortu. peces na 175 stupnjeva 30 -35 minuta (nesto duze ako peces sve u jednom sloju). probodes nozem ako ostane cist znaci da je peceno.
    izvadis i pustis da se potpuno ohladi.

krema:
    10 oz secera
    8 oz (250 ml) slatkog vrhnja za slag (najmasnijeg)
    15 dkg cokolade
    12,5 dkg putra
    1 vanili secer

stavis kuhati slatko vrhnje (netuceno) i secer i kuhas 6 minuta. dodas cokoladu i putar da se potpuno rastope (pazi da ne zagori, to ide na najmanjoj vatri) dodas vanili secer. stavis hladiti, dok se hladi ponekad promijesas s kuhacom (ne precesto). kad su i krema i tijesto ohladjeni, nafilas, znaci pola kreme na jedan sloj, prekrijes drugim slojem tijesta i premazes ostatak kreme po torti. krema bude krasna glatka i dosta tvrda pa se bas fino moze premazati.

dobro je napraviti dan prije ili barem 10-ak sati prije da se torta stigne lijepo ohladiti i nasaftati.

za zdravu varijantu (tako ga ja pravim) secer mozes koristiti smedji, prasak za pecivo, valini secer imas u DM one zdrave bez aluminija (pazi s praskom za pecivo iz bio&bio puno je slabiji, tj. treba ga staviti puno vise),
    cokolada treba biti sto kvalitetnija, a brasno stavi normalno, ili ono polubijelo tip-850 (nemoj uzeti integralno jer ono oce zezat pa ti se uopce ne digne). kakao onaj gorki obican bez secera za kolace.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •