Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: lijepo molim TURBO KRIPTO ULTRA MEGA ČOKO KOLAČ....

  1. #1
    Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    626

    Početno lijepo molim TURBO KRIPTO ULTRA MEGA ČOKO KOLAČ....

    ......koji bi trebao impresionirati moju sveki.




    hvala svima na sugestijama i receptima.
    puno vas volim.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    ovo najfinija cokoladna torta (a moze biti i kolac) koju znam. nasla sam ga u jednoj knjizi o cokoladi zajedno sa ostalim najboljim cokoladnim receptima. dosta je jednostavna za napravit.
    nedavno sam slala recept prijateljici pa ti kopiram:

    za tijesto:
    16 oz secera
    14 oz brasna
    6 oz kakaoa
    1 zlicica soli
    3 zlicice praska za pecivo
    2 jaja (veca)
    4 oz ulja
    8 oz mlijeka
    8 oz vruce vode

    sve sastojke izmiksas, a vrucu vodu stavis na kraju. tjesto bude dotsa tekuce. u originalnom receptu se pece u dva posebna kalupa za tortu ali ja nisam imala sva pa sam pekla u jednom, a kasnije sam prerezala po pola. smisao je u tome da imas dva sloja za tortu. peces na 175 stupnjeva 30 -35 minuta (nesto duze ako peces sve u jednom sloju). probodes nozem ako ostane cist znaci da je peceno.
    izvadis i pustis da se potpuno ohladi.

    krema:
    10 oz secera
    8 oz (250 ml) slatkog vrhnja za slag (najmasnijeg)
    15 dkg cokolade
    12,5 dkg putra
    1 vanili secer

    stavis kuhati slatko vrhnje (netuceno) i secer i kuhas 6 minuta. dodas cokoladu i putar da se potpuno rastope (pazi da ne zagori, to ide na najmanjoj vatri) dodas vanili secer. stavis hladiti, dok se hladi ponekad promijesas s kuhacom (ne precesto). kad su i krema i tijesto ohladjeni, nafilas, znaci pola kreme na jedan sloj, prekrijes drugim slojem tijesta i premazes ostatak kreme po torti. krema bude krasna glatka i dosta tvrda pa se bas fino moze premazati.

    dobro je napraviti dan prije ili barem 10-ak sati prije da se torta stigne lijepo ohladiti i nasaftati.

    za zdravu varijantu (tako ga ja pravim) secer mozes koristiti smedji, prasak za pecivo, valini secer imas u DM one zdrave bez aluminija (pazi s praskom za pecivo iz bio&bio puno je slabiji, tj. treba ga staviti puno vise),
    cokolada treba biti sto kvalitetnija, a brasno stavi normalno, ili ono polubijelo tip-850 (nemoj uzeti integralno jer ono oce zezat pa ti se uopce ne digne). kakao onaj gorki obican bez secera za kolace.

  3. #3
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •