Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: Trudnička knjižica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Trudnička knjižica

Pozdrav trudnice!
    Ja sam nova (iako sam već 20+2 ) :D i imam brdo pitanja. Jedno je vezano uz tu trudničku knjižicu; uglavnom čitam po raznim forumima razne odgovore....
    Vodim trudnoću kod privatnika i nemam ju, ali cure govore da ju je potrebno imati za neke bolnice; zapravo kolko sam shvatila ovisi o trenutnom raspoloženju osoba koje su trenutno u smjeni :?
    S obzirom da još nisam odlučila u kojoj ću bolnici roditi (možda na kraju i kod privatnika koji mi vodi trudnoću) (termin mi je u 5mj.) ne želim imati problema zbog te knjižice. Uglavnom, kava su vaša saznanja jel treba ili ne?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vodim trudnoću kod privatnice, planiram roditi na SD-u, pitala svoju ZG privatnicu i svoju ZG socijalku je li trudnička nužna - reklo mi da nije - i da mi je "trudnička" njena (od privatnice) pov. bolesti. Moja sestra koja živi u ST-u vodila je trudnoću privatno i došla je samo na porod u KB Split i ona tvrdi da je u ST-u tada bila nužna trudnička, a mislim da su i sad pričali da splitski privatnici upisuju stvari ženama u trudničku, ali, koliko sam shvatila, u ST-u nije niti nužno da ženu doktor preuzima u 34. tjednu trudnoće, a meni je privatnica rekla barem za SD da je to praksa.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam cijelu prošlu trudnoću vodila kod privatnika (doduše prije skoro 3 godine) i isto su me svugdje ispitivali za trudničku knjižicu, ali ja sam uredno odgovarala da je nemam jer trudnoću vodim kod privatnika i davala nalaze, odnosno ono što bi on napisao na svakom pregledu - ne bih baš to nazivala poviješću bolesti
    niti u bolnici, niti kad sam došla roditi nitko mi nikada zbog toga nije radio nikakve probleme jer u biti nije važno kako se to zove, nego da imaš papire sa sobom iz kojih se vidi vođenje trudnoće

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam je imala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isto ju nemam u onom obliku/formatu koji daju socijalni ginići. Imam fasciklić u koji je moja privatna gin tako naslovila i u koji slaže sve svoje bilješke.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nisam je imala, samo papire od privatnog ginekologa. u bolnici nitko nije pitao za trudnicku knjizicu

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moj privat ni ginekolog ima trudnicke knjizice sa svim logom, a iste su inace informacije u njima sto se upisuju...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam je imala ali je u bolnici nitko nije ni pogledao

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    ...ne bih baš to nazivala poviješću bolesti
    Pardon - "profesionalna" MPO deformacija . Naravno da to nije povijest "bolesti", nego dugo željene trudnoće .

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a sam prvu T vodila privatno kod Harni, tamo to zovu Terudnički list, tako i piše na zaglavlju.
    kad sam došla roditi u Petrovu dr. koji me zaprimio je pregledao te papire, nije baš koristilo jer me on pregledao i više ga nisam vidila, sasvim drugi lik mi je prokinuo vodenjak, a treći me sašio.
    bila sam u boksu samo 5 sati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ju doktor nije htio dati . a ja sam ju taaaaaaaaako željelaaa...

dobila sam samo trudnički list... :/

nalaze sam pred porod složila u fascikle, stavila razdjelnike (po vrstama nalaza) - i odnesla sa sobom u bolnicu...

čula sam da su ih dolazili gledati, kao raritet .

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam jednom umalo psa odvela veterinaru s trud. knjižicom.
    toliko su slične te dvije knjižice - jedino što je pseća plava.
    ja sam je imala ali je u bolnici nitko nije ni pogledao
    meni su u knjižicu upisali podatke o porodu - epiziotomija, dužina/težina bebe, apgar

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam ju imala i nitko me nije za nju u bolnici pitao. Samo "Povijest bolesti" od privatnika, koja nikako nije bila "samo", jer je sadržavala cca 12 stranica teksta. (Moj dr. je bio jako temeljit, u bolnici su se križali lijevom i desnom.)

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    zamisli facu veterinaru.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam i u prošloj i ovoj trudnoći imala, tj. imam trudničku knjižicu... Obje trudnoće sam vodila/vodim kod privatnika.

Ne razumijem kako nemate knjižicu- pa gdje vam upisuju rezultate pregleda?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na papir

pa me čudi što je sorciere imala uvezivati jer sam ja imala dva papira.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam je imala i to je prvo što su me tražili kad sam došla u rodilište.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nisam ju imala, uopće se njome nisam opterećivala, niti ju je itko ikada tražio.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam dobila trudničku knjižicu čim sam došla na prvi pregled kod socijalne,dalje trudnoću vodim privatno.Svaki puta ponesem trudničku knižicu koja je praktički prazna,ali ju moja doktorica niti ne pogleda već "povijest bolesti" piše na papir.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam je imala ali u bolnici niko nije pitao za nju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam ju imala i u prvoj i sada, ali ne znam tocno cemu sluzi, jer niti ju itko gleda kad dodes na porod niti doc upisuje sve u nju, samo neke osnovne stvari.

recimo, u trudnickoj knjizici mi pise krvna grupa, ali sam svejedno u bolnicu morala donesti originalni nalaz iz petrove. :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja je nisam imala i to mi je glupo jer sam imala samo hrpetinu papira(sa svakog pregleda bar po 2) i onda kad san išla na preglede morala bih to sve nosit a bilo bi mo jednostavnije da sam mala knjižicu i samo nju nosila

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    ja je nisam imala i to mi je glupo jer sam imala samo hrpetinu papira(sa svakog pregleda bar po 2) i onda kad san išla na preglede morala bih to sve nosit a bilo bi mo jednostavnije da sam mala knjižicu i samo nju nosila
    ja sam bez obzira na trudnicku imala hrpetinu papira. od svakog uzv-a, ctg-a, svaki doktor napise svoje na neki novi papir.. a trudnicka knjizica zjapi prazna

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se sjećam kad je moja majka bila trudan (prije 10god) njoj su sve pisali u t. knjižicu, a sličice od bebe bi joj zakačili u nju iznutra

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    A mogla si i otići roditi s pesekovom knjižicom
    Tako bi u rodilištu znali da si uredno cijepljena protiv bjesnoće

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam dobila trudničku knjižicu na pregledu u 8 tjednu T.

dok uredno upiše unutra sve, i svoje podatke i broj mobitela i rekao mi je nek ju uvijek nosim sa sobom jer:

"Ne daj bože da Vam se nešto desi, ovdje piše sve o trudnoći, pregledima i Vašem stanju, i moj broj i može me se uvijek dobiti."

I logično mi je to, jer ako se negdje srušim, stumbam, slupam...pa jednostavnije je svima kad odmah iz te male knjižice vide i koliko sam trudna, i tko mi je doktor i koga će zvati.....

bolje nego da nosim onu kupus salatu od nalaza.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda je najbolje ni ne izlaziti iz kuće :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nije uopće stvar u tome hoćeš li izlaziti iz kuće ili ne, niti je tako koncipiran moj post.

primjer: neki dan sam doživjela blagi sudar. sreća nikom ništa, totalno bezveze.
    e, a da je to bio sudar onako pošteno, pa da mi se zbilja nešto desilo i da nisam pri svijesti, a trbuh mi se uopće ne vidi, koliko bi doktorima i hitnoj trebalo da skontaju da sam ja trudna i da reagiraju? mislim, da bi u takvoj situaciji trudnička knjižica zbilja bila od koristi jer će ju odamh naći u torbi kad me idu identificirati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Trudnička knjižica

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    Pozdrav trudnice!
    Ja sam nova (iako sam već 20+2 ) :D i imam brdo pitanja. Jedno je vezano uz tu trudničku knjižicu; uglavnom čitam po raznim forumima razne odgovore....
    Vodim trudnoću kod privatnika i nemam ju, ali cure govore da ju je potrebno imati za neke bolnice; zapravo kolko sam shvatila ovisi o trenutnom raspoloženju osoba koje su trenutno u smjeni :?
    S obzirom da još nisam odlučila u kojoj ću bolnici roditi (možda na kraju i kod privatnika koji mi vodi trudnoću) (termin mi je u 5mj.) ne želim imati problema zbog te knjižice. Uglavnom, kava su vaša saznanja jel treba ili ne?
    Još jedna u nizu koja se kontorlira kod privatnice i nemam trudničku knjižicu. Sad sam pred porodom, prešla termin i kontorliram se u bolnici. Pitali su me za trudničku i dala sam im papire od moje doktorice, to je ravnopravno trudničkoj knjižici.
    Jedan minus, imam hrpu papirau fasciklu koje sam sama po nekoj logici posložila, ali da mi se desi nešto, da mi je potrebno dati krv, ili nešto, to bi bilo malo teže jer te papire ne nosim sa sobom, a trudničku ipak bi i odmah ju svatko može pronaći. Na to su me jedino upozorili u bolnici, ali inače, za njih je svejedno, slova na papiru su ravnopravna, kakve god vrste.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Trudnička knjižica

Citiraj Lea1805 prvotno napisa
    Pozdrav trudnice!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    nije uopće stvar u tome hoćeš li izlaziti iz kuće ili ne, niti je tako koncipiran moj post.

primjer: neki dan sam doživjela blagi sudar. sreća nikom ništa, totalno bezveze.
    e, a da je to bio sudar onako pošteno, pa da mi se zbilja nešto desilo i da nisam pri svijesti, a trbuh mi se uopće ne vidi, koliko bi doktorima i hitnoj trebalo da skontaju da sam ja trudna i da reagiraju? mislim, da bi u takvoj situaciji trudnička knjižica zbilja bila od koristi jer će ju odamh naći u torbi kad me idu identificirati.

da, ja sam je isto vukla svugdje sa sobom, pogotovo zadnjih mjeseci kad sam svaki tjedan se vozikala na relaciji ZD-ZG

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ne vodim trudnoću kod privatnika pa mi doc još nije dala knjižicu iako sam joj rekla već dva puta da je još nemam , a baš bi je volila vidit da imam stalan uvid u svoju trudnoću jer mi na pola pitanja ne želi odgovorit, ja je nešto pitam a ona prebaci temu ili kaže ˝morate mirovat˝, :? i to ti je neki odgovor

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja vodim trudnoću kod privatnice i napravila mi je trudničku knjižicu A4 formata sa svim nalazima koje sam radila do sada.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja vodim svoju T kod privatnika, pa mi je rekla da kupim trudnicku u narodnim novinama (10 kn), kupila, nosim, ona ispuni i to je to. Ako mislis da ti treba, kupi u NN.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni u jedno trudnoci je nisam imala, uvijek listove sa povijesti bolesti u fascikli od doktora. Nikad me to nitko nije ni trazio.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Ultrazvučna knjižica

Ajme, ja sad prvi put čujem za trudničku knjižicu... Ja imam samo "povijesti bolesti" i da baš sam neki dan mužu gunđala da bi bilo lijepše da na tom papiru ne stoji taj naslov, na što se on složio...

A dobila sam Ultrazvučnu knjižicu.. ne bih htjela skretat s teme, ali imate li vi druge to?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Ultrazvučna knjižica

Citiraj Svea prvotno napisa
    Ajme, ja sad prvi put čujem za trudničku knjižicu... Ja imam samo "povijesti bolesti" i da baš sam neki dan mužu gunđala da bi bilo lijepše da na tom papiru ne stoji taj naslov, na što se on složio...

A dobila sam Ultrazvučnu knjižicu.. ne bih htjela skretat s teme, ali imate li vi druge to?
    Slažem se da je "povijest bolesti" potpuno neprikladan naslov :/
    Meni nalazi ultrazvučnih mjerenja pišu u trudničkoj knjižici u toj rubrici. Meni je ok da je sve na jednom mjestu, da ne nosim hrpu nalaza sa sobom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e najbolje bi bilo da ja kupim tu knjižicu pa je dovedem na zdravo za gotovo

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam kod privatnika i dobila sam trudničku na prvom pregledu. I zaista ju je pametno uvijek imati sa sobom, kao što kaže bleeda, sve piše u njoj, svi podatci sa pregleda, doktor i br. kartona koji imam kod njega.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez obzira sta pise u trudnickoj, kad dodjete rodite sve to ce vas opet preispitat u rodilistu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, osim ak nećete bit u prevelikom šoku da bi odgovarali na pitanja, ja sam obično u takvoj situaciji, gotovo da se moram išamarat da dođem sebi da mogu suvislo odgovarat na pitanja, takav utjecaj imaju bolnice na mene ( jer ruku na srce obično tamo završim kad nešto nije dobro )

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Bez obzira sta pise u trudnickoj, kad dodjete rodite sve to ce vas opet preispitat u rodilistu.
    Mene nisu na prijemu previše ispitivali. Nakon prijema bila sam u predrađaoni, na ctg-u i pregledima slijedeća tri dana. Jedino su me pitali da li sam imala problema u trudnoći i koliko imam kila (to su još provjerili na njihovoj vagi ). Dr. je prelistavao knjižicu i sebi upisivao što mu treba.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

najbolje mi je kad me pitaju zašto sam rodila na carski u prvoj trudnoći a ja ne znam od kuda da počnem

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nemam trudnicku iako bi nekak da ju imam, ali sto se podataka tice, moj privatni gin prvo je na list papira napisao sve vazne podatke - prethodna trudnoca, krvna grupa, nalazi koji su napravljeni u startu i sad dopisuje sa svakim pregledom jos po 3-4 reda. sva sreca da to pise na kompu jer da pise rukom ne znam tko bi to skuzio (i ovak su to neke kratice sa tipfelerima povremeno )
    isto tak i u prvoj trudnoci, nitko nikad nije pravio probleme

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Malo dižem....
    Ja sam odlučila držati se preporučenih 3 uzv-a i ne pretjerivati.... iako se svi oko mene isčuđuju jer nitko nije bio na "tako malo" uzv-a....
    Lab radim privatno jer mi se ne da čekati i po sat vremena (a kao trudnice imaju prednost)
    Vaginalni pregled odbijam jer još nisam riješila u glavi stresove koji su mi izazvani tim pregledima (i uzv-ima) u prošloj trudnoći...

I sad me zanima jedna stvar.... TRUDNIČKA KNJIŽICA...
    Kod soc gin sam bila jednom da ju obavijestim o trudnoći.... ne znam kako bih to drugačije rekla jer me nije ni na koji način pregledala (ni kile, ni tlak... vag i uzv sam odbila).... knjižicu mi nije dala.... rekla je da ću dobiti na sljedećem pregledu....
    Zanima me koliko je to uopće bitno? :? Mora li se imati?
    Ako odbijam preglede, uzv i lab radim privatno u onom broju koji je preporučen za moju školsku i nerizičnu trudnoću, ne razumijem zašto uopće trebam ići kod soc gin? :?
    Znam da neki soc gin provjeravaju urin s nekim trakicama, ali moja to ne radi..... tako da bih, ubiti, tamo čekala satima da bih ju pozdravila ili što

Naime, postavljam pitanja da me malo naoružate s odgovorima jer polako gubim bitku s okolinom.... do nedavno sam bila flegma, ali ubiše me ovi stalni pozivi i isčuđavanje na to kad kažem da nisam bila i da nema razloga da idem.... Već mi i J gledaju sa sažaljenjem.... kao jadno dijete.... kakva majka....

Ako su te trakice za urin bitne, ja bih si ih naručila u ljekarni i sama provjeravala.... vidjela sam (na pregledu u bolnici) da sestra samo usporedi boju na trakicama s bojom na kutiji.... to mogu i doma... pa ako uočim i najmanje odstupanje, naravno da bih se javila u ambulantu....

Dajte malu potporu budućoj majci koja pokušava zaštediti hzzo-u koju kunu na nepotrebnim pregledima

Naglašavam da se ne pokušavam igrati doktora nad doktorima....papa test je ok.... prvi uzv sam obavila (bila sam jednom na kiretaži u 9. tj. jer srce nije kucalo pa mi je bilo bitno provjeriti.... da se ne ponovi).... lab sam napravila u 10 tj. i nalazi su izvrsni.... žena mi rekla da sam idealan kandidat za dati krv 8)
    Sad sam u 18 tj. i uskoro ću se ponovo naručiti za lab i uzv...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravih napomenuti.... i uzv radim privatno tako da mi ne trebaju nikakve uputnice i sl.
    Rodit ću na SD i znam da ću pred kraj morati tamo na kontrolni pregled pa će mi i uputnica trebati....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj matsa prvotno napisa
    isto ju nemam u onom obliku/formatu koji daju socijalni ginići. Imam fasciklić u koji je moja privatna gin tako naslovila i u koji slaže sve svoje bilješke.
    i ja

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    ja sam i u prošloj i ovoj trudnoći imala, tj. imam trudničku knjižicu... Obje trudnoće sam vodila/vodim kod privatnika.

Ne razumijem kako nemate knjižicu- pa gdje vam upisuju rezultate pregleda?
    nije bitno kak se zove, to su papiri od trudnoce, ja imam trudnicku knijzicu, na fasciklu to pise i unutra je svaki put ulozena nova stranica sa pregleda (harni), a tipicna tr.knj. je valjda ona mala di pisu samo neke sitnice, duljina bebe, nt i slicno. ( vidla kod frendice).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    ja ne vodim trudnoću kod privatnika pa mi doc još nije dala knjižicu iako sam joj rekla već dva puta da je još nemam , a baš bi je volila vidit da imam stalan uvid u svoju trudnoću jer mi na pola pitanja ne želi odgovorit, ja je nešto pitam a ona prebaci temu ili kaže ˝morate mirovat˝, :? i to ti je neki odgovor
    mislim da trebas promjenit gin i imas opravdanje za to.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u prvoj trudnoci nisam imala trudnicku knjizicu (pratili su mi, vrlo intenzivno, trudnocu u petrovoj) nego samo te brojne papire i nalaze.
    Drugu vodim kod privatnika i isto nemam tu knjizicu.

E sad, zao mi je sto ju nisam imala prvi puta jer su mi u petrovoj pri porodu otudjili apsolutno svaki papir osim papa testa koji sam radila u trudnoci i sada nemam bas nista iz prve trudnoce pa privatniku na pitanja odgovaram po sjecanju (koje mi bas nije nikakvo)...
    Tako da mozda zbog toga valja razmisliti o trudnickoj knjizici

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •