Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Stalno se žali na bol u trbuhu...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Stalno se žali na bol u trbuhu...

....
    dakle, već mejsecima se žali (gotovo svakodnevno) na bol u trbuhu
    "boli me trbuh"
    i to obično ujutro, kad se probudi i spremamo se za vrtić, kad se vozimo do ili iz vrtića (vozimo se cca 30-40 min), rijetko u nekim drugim situacijama.
    I upravo zbog opisanih situacija, ja sam to ignorirala, jer nikada poslije toga ne bi više govorio da ga boli. Jer da ga boli, žalio bi se za par min ponovo. Nadam se da razumijete što hoću reći.
    Međutim, sada mi je to već pomalo čudno jer svaki dan se žali, voli ići u vrtić, znam da mu nij ebaš super da se svaki dan toliko vozi, ali što je, tu je.
    Ako mi savjetujete da odem pedijatrici, mislim da ona neće baš previše razumna za to i da će nakon svega opisanog reći da umišlja i traži pažnju.

jeste li imale slična iskustva?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, identicno iskustvo, pocelo je s mojom drugom trudnocom i polaskom u vrtic (to dvoje se nazalost poklopilo)

"bolovi" su trajali svakodnevno dvije godine, ignorirala sam ih iz istih razloga kao ti, pa sam se onda zabrinula kao ti i otisla gastroenetrologu i na uzv trbuha.
    sve je bilo ok, poslali ju jos na laboratorijske pretrage za celijakiju (koje nismo obavili), ali zaključak je bio 99% da je psihički.

planirala sam obaviti i te pretrage, medjutim kako smo se poceli pripremati ici vaditi krv, tako su bolovi nestali, i evo vec par mjeseci se nisu pojavili

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Stalno se žali na bol u trbuhu...

Moja kaže da je boli onda kad je gladna ili kad ne želi ić u vrtić, ali obje situacije su isto jutri.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja starija se često žalila na bol u trbuhu kad je iz jaslica prešla u vrtić. Događalo se da su me tete zvale da dođem po nju, bol bi nestajala čim smo se udaljili od vrtićke zgrade. I dan danas je "sklona" raznim bolovima, u trbuhu, nogama, glavobolji... pogotovo ako smo isplanirali nešto što joj baš ne odgovara.

E sad, ja nikad nisam uspijevala razlučiti jesu li ti bolovi nešto što ona samo veli kako bi privukla našu pažnju, ili osjeća stvarnu (psihosomatsku) bol. Iz tog razloga sam dosta pažljiva prema tim bolovima i ne ignoriram ih, nego je uvijek mirno pokušavam utješiti te velim da ćemo nešto poduzeti ako ne prođe kroz xy sati. No bol uglavnom prođe vrlo brzo, ali se ponavlja.

Voljela bih čuti stručan savijet kako bi se trebalo postaviti u takvoj situaciji, ali nisam o tome s liječnikom razgovarala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sjećam se da je i mene bolio trbuh svako jutro prije polaska u vrtić, i isto su me tako ignorirali misleći da je to isprika za ostanak kući.
    Međutim, ispostavilo se da su bolovi posljedica šalice toplog mlijeka koje bih istrusila u jutro prije odlaska.
    AndrejaMa, kakva je kod vas situacija, jede li nešto prije polaska ili ga možda stvarno smeta vožnja?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

je, i mojeg boli ujutro uvijek prije odlaska u vrtić.nije baš lud za vrtićem, ali koliko sam ja skužila, bol je ili isto od topllog mlijeka ujutro ili prije pišanja..znači da mu se jako piša, a neda mu se ići npr..i onda kad se popiša je ok..ili zna ga boljeti poslije mlijeka, pa možda ima kakav mali prolazni grček u želucu..ali, skoro svako drugo jutro se žali..

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stela, nemoj tako olako shvaćati to s mlijekom. Govorim iz svoje perspektive, dugo godina vodim borbu s crijevnom bolešću i mlijeko doista može izazvati velike bolove. Ne kažem da je mali bolestan, ali i MM (ima brzu probavu, inače posve zdrav) mlijeko stvara velike grčeve.
    Daj malom kozje ili sojino mlijeko.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andreja, ako se ponavlja u voznji, mozda jednostavno lose podnosi voznju u autu?
    Moja N. se skoro uvijek zali na trbuh kad se vozimo, bez obzira da li je to na ravnoj cesti, ili krivudamo, da li je vikend ili radni dan.
    ako je uz to jos i gladna (kad ne stignemo pojesti prije vrtica) jos je gore

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako je vikendom?

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to ne bi zanemarila jer predugo traje,
    a i imam u sudsjedstvu sličan slučaj gdje su dugogodišnji "izmišljeni" bolovi ispali nesto puno ozbiljnije.

Odvedi dijete na pregled i inzistiraj na pretragama.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..hmm... :/
    Ujutro popije samo šalicu ili mlijeka ili kakao.
    Pojede možda komadić nečega (keks, kruh ili pecivo), doručkuje u vrtiću. Ne želi jesti kod kuće, pokušali smo, ali očito mu je prerano ili prebrzo nakon buđenja. A ranije buđenje...ionako se budimo oko 6. :/
    On se zna želiti već i prije vožnje, dakle nakon buđenja ujutro.
    Možda ipak odemo kod doktora...kad nađemo vremana, svakave su nam stvari u prvom planu -MM ide na operaciju vena, moj otac teško bolestan i čekamo dijagnozu, jednostavno - ne stižem...

Ali u svakom slučaju dale stemi povod da još jednom dobro i pomno razmislim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I L vec godinu dana boli trbuh. Ja sam u pocetku ignorirala ali je to potrajalo i trbuscic joj je (iako je prilicno tanka) konstantno bio napuhan. L nije bas od neke hrane ali zato jede tonu voca dnevno koje je naravno nadima. Pedica je par puta ispalpirala trbuh i dva puta smo u godinu dana zbog bolova u trbuhu testirali urin ali sve je bilo negativno osim sto je prilicno pustala vjetrove, pogotovo kad bi dan, dva preskocila ici na wc. Mislim da se sada najmanje dva puta tjedno pozali na trbuh ali onda uzme svoju veliku loptu i nasloni se trbuhom na nju pa se malo rola, pusti koji vjetric i prodje joj.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam skroz zaboravila - nama je pomogao termofor.
    i nije stvar u tome da joj toplina stvarno pomaže, nego smo mi taj termofor u naletu inspiracije prikazali kao magično sredstvo protiv trbobolje
    placebo cuda cini

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Curica naših znanaca imala je slične simptome jedino što je nju ta bol budila i po noći. Ispostavilo se da ima alergiju na mlijeko i mliječne proizvode.

Čini se da zaista može biti svašta pa je bolje ne ignorirati.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa
    Curica naših znanaca imala je slične simptome jedino što je nju ta bol budila i po noći. Ispostavilo se da ima alergiju na mlijeko i mliječne proizvode.

Čini se da zaista može biti svašta pa je bolje ne ignorirati.
    zaista moze biti svasta

moja mala susjeda je godinama govorila da je boli trbuh, bila u bolnici više puta, operirali su joj zdravo slijepo crijevo,
    govorili da je muči probava, da se nezdravo hrani...

dok joj sa 9 godina nisu otkrili tumor na jajniku :shock:
    na srecu bio je dobroćudan, ali je s njim otišao i cijeli jajnik :/

zaista treba sve provjeriti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bili na UZ abdomena i sve je ok. i dalje je boli stomak svaki dan. moramo jos napraviti stolicu na parazite iako je pedica rekla da ne sumnja u parazite ali da moramo i teoretski sve iskljucit kako bi imali sve na papiru. danas sam citala interesantan clanak napisan od gastroenterologa o netoleranciji na vocni secer i sindrom nadrazenog crijeva (grcevi, zatvor, napuhanost, vjetrovi..). stvarno sam se zamislila jer moja kcer jede puno voca i ima sve tamo navedene smiptome. ako ovo jos potraje, morat cemo napravit onaj test tolerancije na razlicitu hranu, nema druge.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj sin ima 4 godine
    već duže vrijeme se sporadično žali da ga boli trbuh, uglavnom pokazuje gornji dio trbuha, želudac....
    do sad sam to pripisivala njegovom odugovlačenju ne odlaska na WC
    no jučer je imao baš napad grčenja u trbuhu, plakao je i grčio se
    ublažili smo odlaskom na WC, stavljanjem toplog ručnika na trbuh i odmaranjem...
    inače je živahan, ne povraća, nema temperature, ni proljeva, ima apetit
    jako slabo gotovo nikako mi ne jede mlijeko ni mliječne proizvode, no voli "pretjerati" s suhim marelicama...
    e sad...jutros je sve ok
    no muči me da li da ipak odem s njime pedijatru, specijalisti ili nekom trećem?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene je kao malu "bolio trbuh" kad nisam htjela ici u skolu. To je bio u dobi od 7-8 god, dakle 1.-2. razred. Nakon svih pretraga mama me odvela djecjem psihologu. Nakon nekoliko posjeta bol je netragom nestala.
    Pa eto, da probate tako...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svjetlic, vidi moj post iznad tebe. odi pedijatru da se smirite, neka ga ispipa i napravite UZ abdomena. nakon toga slijedi i stolica na parazite (mi napravili i negativna je, sto ce sigurna sam biti i u vasem slucaju). tek nakon toga, ako bol i dalje potraje, preporuca se gastroenterolog. ja je za sada ne mislim voditi na takve pretrage iako i dalje ima grceve ali u manjoj mjeri. pocela je kakiti svaki dan, iako tesko, ali cini mi se otkad kaki redovito da se manje zali. usput, i ona se pretrpava suhim marelicama plus dnevno jede najmanje tri obroka voca (obozava ga). Ja mislim da ona pati od nadutosti, a sad zasto i kako, ne zlim je potezat po doktorima za sada, i ovo je bilo dovoljno.

jos, tete su mi odgovorile da se u vrticu nikad nije pozalila na bol u stomku, pa ti vidi. mislim da, iako je sigurno boli stomak, doma daleko vise drami nego sto to radi kad smo vani ili kad mene nema.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i kod nas identičan problem.
    govori da ju boli, ali ako se zabavi s nečim odmah nakon buđenja zaboravi.
    primjetila sam da ju "boli" kad je umorna ili se ne naspava dovoljno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas se često radi samo o tome da joj se kaka (3,5 god). probajte.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ne bi bilo loše da ispitaš. Moja kćer se žalila na stomak s vremena na vrijeme, a ja sam mislila da je samo otirila to da kad kaže BOLI ME svi se oko nje sjatimo.
    Ispostavilo se da ima hronični gastritis.
    Kod nje je bol nestajao kad se igra, jer zaboravi na njega. Možda se ne žali u vrtiću upravo jer se zaigra sa djecom, i zaboravi na bol. A možda zbilja nije ništa, ali radi sebe i svog djeteta otiđi uradi osnovne pretrage.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •