-
Novi posao - rodiljni dopust?
Ovako …
Trenutno sam na porodiljnom (beba 9 mjeseci). Budući da sam bila nezadovoljna trenutnim zaposlenjem u X tvrtci (ugovor na neodređeno), počela sam tražiti novi posao. I dobila ga!
E, sad, u novoj tvrci su vrlo susretljivi, pa su na moje zamolbe da još jedan kratak period nakon prelaska u njihovu firmu ostanem doma ili da radim po potrebi zbog lakše prilagodbe bebe (doji, privikavanje i sl.) pristali. Ustvari je ideja da bi ja prešla ugovorom kod njih te da bih prvih mjesec dana radila po potrebi, odnosno nekoliko sati dnevno. Vrlo im je važno da što prije postanem njihov djelatnik!
E sad pitanja:
1) Da li mogu prelaskom na novi posao ostati na porodiljnom?
2) Kako mi novi poslodavac može isplaćivati naknadu u slučaju da ostanem na porodiljnom (autorsko djelo ili ?) i radim od doma?
3) Da li (u slučaju da pod 1) nije moguće) mogu dobiti nekakve uvjete za skraćeno radno vrijeme?
Ili ??? Ako ima tko kakvu pametnu ideju bila bi zahvalna …
-
u svakom slučaju možeš raditi pola radnog vremena, a dio koji ti je ostao od porodiljskog pomnožiti s dva u tom slučaju tj. 4 mjeseca
-
Osoblje foruma
Odgovor na sve ti je rad u skraćenom radnom vremenu. Ostatak ti je rodiljni dopust.
-
Evo, ja imam slično pitanje pa da ne otvaram novu temu.
Koristim PD do 3. god djeteta (sada je 2.) MM otvara firmu u kojoj bi ja bila zaposlena, ali počela bi raditi tek kad mi istekne porodiljni. Da li mogu dati otkaz kod sadašnjeg poslodavca (gdje sam na neodređeno), zaposliti se u novoj firmi a da i dalje koristim porodiljni?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma