Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Priorix za starije dijete, što s mlađim?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Priorix za starije dijete, što s mlađim?

Uvjet za odlazak doktoru prije upisa u školu je - cijepljenje.
    Oni nude MoPaRu, može i Priorix kod dosadašnje pedijatrice, ali uz potvrdu da je obavljeno.
    Inače, ništa od pregleda :shock:

Ako cijepimo stariju, koliko je mlađi izložen, s obzirom da još nije cijepljen?
    Kako biti pametan?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta Priorix ima zabilježen horizotalni prijenos?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja čitala moguć je kod svakog(iako je rubeola više upitna).

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi u istoj situaciji.
    U krajnjem slučaju, naručenim Priorixom cijepit ćemo mlađeg (ionako već 4 mjeseca odgađamo i izbjegavamo ga).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mali je naručen 17.5., ali ja bih odgodila za jesen...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo mislili cijepiti ga prije ljeta (lipanj), ali sad mislim da će biti prije. Sutra ću nazvati pedijatricu i pitati što činiti. A nije mi ni on za cijpljenje, procurio mu nos jučer (nisu zelembači, već bistro).

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M je naručena preksutra na cijepljenje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam postavila slično pitanje kad smo mi trebali cijepiti malenog s MoPaRu, jer je stalno u doticaju s nećakom, koji se je trebao cijepiti malo prije njega. Odgovori koje sam dobila bili su:
    - kod Priorixa nije dokazan horizontalan prijenos
    - trebalo bi ih cijepiti u približno isto vrijeme (tjedan dana +-) - dobro - to kod tebe nije moguće.
    Uglavnom Priorix za starijeg i to je to, koliko sam ja shvatila.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A mene zanima nešto drugo u vezi Priorixa i mo-pa-ru-a. Moja cura se isto mora sad cijepiti zbog škole i ako želim ,mogu (valjda) kupiti Priorix da je ped.cijepi pa s potvrdom kod školske. Ali koliko uopće ima smisla cijepiti je s tim kad je ona već cijepljena mo-pa-ru-om s godinu (ili malo kasnije) i nije imala nikakvih nuspojava. Što mislite?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to što jednom nije imala reakcije, nažalost ne znači da ih neće imati drugi put.
    tako je meni mujica objasnio.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i B je prvi puta cijepljen s Mo-pa-ru, pred skolu s priorixom. Mi smo obavili skolski pregled, rekli da ne zelimo mo-pa-ru pa smo se dogovorili da cemo do pred polazak u skolu donijeti potvrdu da je cijepljen. Tako da smo B cijepili na jesen.
    I to, nasa pedijatrica ga nije htjela, također, cijepiti s priorixom jer "kada nece skolska medicina nisamduzna niti ja", pa smi isli trecem pedijatru :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mi na jesen krećemo u školu i muka mi je od pomisli na mo-pa-ru, moj L je kao mali imao reakciju (otečene parotide i temperaturu).
    Koje sam ja sreće, meni će školska reći da se mora cijepiti, imam li pravo odbiti cijepivo ? :?

Svakako bi da ga cijepi njegova pedica sa Priorixom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš pravo, kako ne.
    vidiš koliko nas se na ovome topicu "prijavilo"

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Toplo se nadam da će sve dobro proći, za sve nas.

malo offtopica, možda je glupo da otvaramo xy tema o upisima
    Dali vaši klinci trebaju vaditi urin i krv, odnosno ako da, tko vam je dao uputnice ?

Jučer sam zvala školsku i tip mi veli da dođemo samo sa zdravstvenom, mislila sam da treba donijeti nalaze i potvrdu od stomatologa. :?
    Kako je kod vas ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nama je uputnicu dala školska, ali smo mi ipak obavili privatno, kod Seltzera.
    100 kuna

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nama je školska dala uputnicu za vađenje krvi i urina, potvrdu koju stomatolog treba ispuniti i papirić na kojem je pisalo kad nam je termin pregleda i što sve treba donijeti.

Na tom pregledu nije bilo problema kad smo rekli da cijepimo Priorixom, samo su rekli da im javim datum kada će ga naša pedijatrica cijepiti Priorixom (prošli tj kad sam išla po karton kod pedice napomenula mi je da im samo kažem da će ona obaviti to cijepljenje i da će dati potvrdu)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Znaš li možda, dali se pregled može obaviti, pa onda donijeti te nalaze ili obavezno najprije nalaz, pa pregled ?

Sorry kaj te gnjavim...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ...obavili privatno, kod Seltzera.
    100 kuna
    To je privatni labos, gdje ?

Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj balisticarka prvotno napisa
    nama je školska dala uputnicu za vađenje krvi i urina, potvrdu koju stomatolog treba ispuniti i papirić na kojem je pisalo kad nam je termin pregleda i što sve treba donijeti.
    ovako i kod nas

ali su nam telefonom rekli da na pregled moramo donijeti potvrdu da je sijepljena priorixom (ako planiramo odbiti MoPaRu)
    balističarko, može li se znati koja je škola u pitanju?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pregled je bio u Sigetu, pripadajuća škola je Savski gaj ali nećemo tamo upisati.

Mondu, mislim da moraš imati nalaz kad dođeš na pregled.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    ...obavili privatno, kod Seltzera.
    100 kuna
    To je privatni labos, gdje ?

Hvala
    mislim da je to kod Kvatrića ako se ne varam, ali ima još privatnih di se to može (Breyer na Ilici, Dugave itd.)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Breyer ce vas moguce odbiti ako zelite djetetu vaditi krv. Prije par godina su me na jedvite jade primili, samo zato sto je shefica bila tamo pa je rekla "hajde uzmite zenu, dosla je cak ovamo, nema smisla da im to ne napravimo", pa su cure malom izvadile krv. Inace ne rade s djecom. Osim ako se zadnjih godina nije nesto promijenilo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja vam preporučam da dobro pročitate knjigu:
    "Što vam lječnici ne govore" od znanstvene novinarke Lynne Mac Taggart posebno poglavlje o MMR cjepivu

Aposlutno ne želim širiti paniku niti preporučujem da dijete ne cjepite (preispitate rizike), ali vam savjetujem da dobro promislite prije cjepljenja i ako možete zatražite komentar svojih pedijatara na tu temu, možda bi se ti "uvjeti za školu" promijenili. Vjerojatno su neka djeca rizičnija za određene opasne nuspojave...

Citiram..iz knjige

"Jedan prozvođač trostrukog cjepiva procijenio je da komponenta rubeole u cjepivu uzrokuje artritis u do 3 % djece i do 20% odraslih žena koje prime cjepivo. Simptomi mogu potrajati mjesecima, u rijetkim slučajevima godinama, navodi farmaceustka tvrtka. Najveći rizik za tegobe na zglobovima imaju djevojke adolescentne dobi."

" tijekom kampanje za cjepljenje protiv ospica 1994 Britansko ministarsstvo zdravstva u pisanim izvješćima je priznalo da će 11 posto primovakciniranih, odnosno onih koji su prvi puta dobili cjepivo protiv rubeole, dobiti ARTRITIS. Ipak u brošuri koja se djelila roditeljima ta vitalno važna činjenica nije spomenuta"

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala cure, ma mene je zbunjivalo to što sam ja mislila da nam je prekosutra pregled, a ja (valjda) trebam samo doći po uputnice i dogovoriti termin, mislim da ne vučem malenog po ambulantama, nije da ih voli.

Meni paše taj labos kod Kvatrića, može adresa ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Malo sam off - dva tjedna nakon Priorixa 16mj. dijete kurilo je 4 dana na 39, pa onda 2 dana proljev i 38, te danas jaki osip. Pedijat. odbija i pomisao da je od cijepljenja. To je sve "trodnevna".

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sad valjda i ja idem OT.
    Kad sam pitala peda. o mo-pa-ru on nije niti za niti protiv.
    Valjda niti sam ne zna što bi mislio i rekao (drugim riječima puca mu ona stvar).
    Priorix - zar se ne piše na nekom od topica da ga trenutno nema u HR, ili sam ja nešto zbrkala?
    Ili je različit za velike (7 god) i male (1-2 god)?

I još nešto, kad sam spomenula pedu. da bi ja što duže odgodila to cijepljenje - samo je prokomentirao - ma bolje bi možda bilo cijepiti sada koji tjedan, ipak je on dečko :?
    I što više čitam, to imam manju želju cijepiti ga uopće :/

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam nakon iščitavanja svih mogućih postova o cijepljenju i necijepljenju, odlučila Priorix odgoditi do jeseni tj. do njegovog drugog rođendana....

sad me zanima da li to za sobom povlači i kasnije cijepljenje ostalim cjepivima? tj. da li mora biti nekakav vremenski razmak između Priorixa i ostalih cjepiva koji slijede nakon njega?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koja je cijena Priorixa?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Znaš li možda, dali se pregled može obaviti, pa onda donijeti te nalaze ili obavezno najprije nalaz, pa pregled ?

Sorry kaj te gnjavim...
    Mi smo prvo obavili pregled u ambulanti za školsku djecu, a poslije cijepili kod pedijatrice Priorix-om.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ups, sorry, krivi citat .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

HORIZONTALNI PRIJENOS CJEPNOG SOJA VIRUSA ZA CJEPIVO protiv Parotitisa i MoPaRu (Cjepivo protiv parotitisa, živo liofizirano, L-Zagreb; Cjepivo protiv morbila, rubele i parotitisa, živo liofizirano Edmonston-Zagreb, HDS, RA 27/3, L-Zagreb)

objavljeno 12.03.2008

Zabilježeni su pojedinačni slučajevi simptomatskog horizontalnog prijenosa cjepnog soja parotitisa L-Zagreb s cjepljenika na bliske kontakte koji su oboljeli od parotitisa i aseptičkog meningitisa.

Iz navedenog razloga imunokompromitirane osobe ne smiju doći u kontakt s cjepljenikom u razdoblju od 1. do 4. tedna nakon cijepljenja.

Također , zbog toga što se virus izlučuje slinom, treba izbjegavati doticaj sa slinom cjepljenika (npr. Uporaba istog pribora za jelo) u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja, te se strogo pridržavati osobne higijene.

http://www.pedijatrija.org/default.a...1&sid=&jezik=1[/quote]

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

HORIZONTALNI PRIJENOS CJEPNOG SOJA VIRUSA ZA CJEPIVO protiv Parotitisa i MoPaRu (Cjepivo protiv parotitisa, živo liofizirano, L-Zagreb; Cjepivo protiv morbila, rubele i parotitisa, živo liofizirano Edmonston-Zagreb, HDS, RA 27/3, L-Zagreb)

objavljeno 12.03.2008

Zabilježeni su pojedinačni slučajevi simptomatskog horizontalnog prijenosa cjepnog soja parotitisa L-Zagreb s cjepljenika na bliske kontakte koji su oboljeli od parotitisa i aseptičkog meningitisa.

Iz navedenog razloga imunokompromitirane osobe ne smiju doći u kontakt s cjepljenikom u razdoblju od 1. do 4. tedna nakon cijepljenja.

Također , zbog toga što se virus izlučuje slinom, treba izbjegavati doticaj sa slinom cjepljenika (npr. Uporaba istog pribora za jelo) u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja, te se strogo pridržavati osobne higijene.

http://www.pedijatrija.org/default.a...1&sid=&jezik=1
    [/quote]

Pod "imunokompromitirane osobe" se valjda misli na osobe koje imaju ozbiljno narusen imunitet (kao npr. oboleli od AIDSa ili neke teske hronicne bolesti).
    Nije bas pretesko mesec dana kontrolisati decu da ne koriste isti pribor za jelo i uopste da ne razmenjuju pljuvacku

Moja sestra i ja smo prelezale zauske kao deca, nista strasno, narocito sestri. Hocu da kazem pa sve i da se desi da se dobiju zauske, kod ljudi sa normalnim imunitetom nece doci do komplikacija.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Moja sestra i ja smo prelezale zauske kao deca, nista strasno, narocito sestri. Hocu da kazem pa sve i da se desi da se dobiju zauske, kod ljudi sa normalnim imunitetom nece doci do komplikacija.
    Zbog cega onda cijepiti protiv zausnjaka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima od Richtera odgovor na sličnu dilemu, no tu se radi o bebi od 2 mjeseca i predškolarki

Mi smo dobili od školske doktorice tj. sestre forumular za zubara, uputnicu za vađenje krvi i termin za pregled kod školske doktorice. Sad jedino muku mučim s čime da ju cjepim. Prvo cjepivo je bilo MopPaRo, , pa još nisam uvjerena da mogu sada Priorix.
    A ako se odlučim za Priorix vjerojatno ću muku mučit gdje da ju cijepim.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nas je med. sestra na školskom pitala dal da oni naruče Priorix ili ćemo kod našeg pedijatra, pa probaj vidjeti na školskom!

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    ...navodno zato jer je vrlo veliki postotak sterilnosti kod muše djece koja prebole zausnjake :/ .... nisam tražila u literaturi potvrdu...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bila sam danas kod školske po uputnicu za laboratorij i formular za zubara pa sam pitala za cjepljenje.
    Ova naša je dobra. Nema nikakvih problema niti da se cijepi Priorixom niti da to obavimo kada želimo. Samo je zamolila da to bude do kraja 1. razreda i da joj onda donesemo potvrdu, tj. knjižicu cijepljenja.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa

...navodno zato jer je vrlo veliki postotak sterilnosti kod muše djece koja prebole zausnjake :/ .... nisam tražila u literaturi potvrdu...
    Koliko sam ja uspjela vidjeti, to se veze za djecake u pubertetu i starije. Tako da mozda opet dolazimo do onog da ih cijepimo protiv bolesti koje su benigne kad ih se prebole kao djeca a koje postaju problem ako ih se dobije kasnije (a cjepivo ne traje zauvijek).. :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to se i ja pitam
    mi Novija nismo vakcinisali s MMR, srecom do sada nismo "morali".

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Bila sam danas kod školske po uputnicu za laboratorij i formular za zubara pa sam pitala za cjepljenje.
    Ova naša je dobra. Nema nikakvih problema niti da se cijepi Priorixom niti da to obavimo kada želimo. Samo je zamolila da to bude do kraja 1. razreda i da joj onda donesemo potvrdu, tj. knjižicu cijepljenja.

Je li vec jednom vakcinisan?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anchie, ja sam imala jako tezak oblik zauska, ali bih radije da to prodje i moje dete da ne mora na vakcinu.
    bila mi je otekla cela glava i obrazi su me danima toliko boleli da sam samo pila na slamku, nista nisam jela. Temperatura preko 40 sa halucinacijama. Zbog oblika glave zvali su me Guta, po onom gusanu iz Paje Patka.
    Sestra, inace sklona ORL bolestima za razliku od mene koja ni upalu grla ne dobijem lako, prosla s minimalnom otecenoscu i temp oko 37.
    Imale smo 11 (ja) i 7 (seka).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je li vec jednom vakcinisan?
    MoPaRu sa godinu dana.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure, blago cu skrenuti s teme, ali pravim neki materijal koji moram prevesti na hrvatski, sad ovdje vidim razne varijante kako se pise cjepivo, cjepljenje....Moze li mi neka jezikara potvrditi je li JE ili IJE
    cIJEpljenje? cIJEpivo? ili cJEpljenje-cJEpivo?

(btw ja nikad nisam dala MoPaRu Viktoru)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie, ja sam imala jako tezak oblik zauska, ali bih radije da to prodje i moje dete da ne mora na vakcinu.
    I ja sam isto prebolila zausnjake. Je da sam smijesno izgledala, al nije bilo tragicno ni blizu

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Cure, blago cu skrenuti s teme, ali pravim neki materijal koji moram prevesti na hrvatski, sad ovdje vidim razne varijante kako se pise cjepivo, cjepljenje....Moze li mi neka jezikara potvrditi je li JE ili IJE
    cIJEpljenje? cIJEpivo? ili cJEpljenje-cJEpivo?

(btw ja nikad nisam dala MoPaRu Viktoru)
    cIJEpljenje - cJEpivo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Grazie.

Ubola sam onda

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M se cijepila danas Priorixom.
    Poslije Uskrsa ćemo i J. Bit će 17 mjeseci, moramo to riješiti jer nas čeka i 6u1.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Samo da se nadovežem, jučer sam bila kod školske i kad sam joj rekla da je L kao mali imao reakciju na Mo-pa-ru, da bi ja Priorix, ona je rekla da ga uopće neće sada cijepiti, a za dalje ćemo se ona i ja dogovoiti, žena je super. :D

Apri molim te broj/adresu od labosa gdje ste vadili krv, hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Maksim...a/labor-centar

ono što je dobro je da nalaze šalju mailom, pa ne moraš ići opet gore
    to ti je između Petrove i Maksimirske, na spoju Rendićeve, Mašićeve, Mandrovićeve i Pokornoga
    2. parking zona, mjesta uvijek ima

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

imam pitanjce.

maleni je s godinu dana trebao dobiti Priorix, no nema ga već duže vrijeme.da li da kupim sama ili da čekam da stigne. do kada bi ga trebao primiti? nije dosada imao nikakvih reakcija....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •