Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Nismo trudne dok nam to ne kaže doktor?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali problem je jer trudnoća zahtjeva neke promjene u stilu života,
    Moje su trudnoce konkretno bile popracene strasnim mucninama i iscrpljujucim povracanjima. U takvom stanju nisam mogla ici na posao, nisam se uspijevala danima niti izvuci iz kreveta a bome sam i zavrsavala na infuzijama u bolnici. Za tako sta treba jelte otvoriti bolovanje, a za otvoriti bolovanje treba dijagnoza - dakle svakako sam morala potvrditi trudnocu i otvoriti bolovanje za progurati period mucnina.

Jako se razlikuje situacija od zene do zene, i u samom podnosenju trudnoce i u stilu zivota, vrsti posla....

Takodjer i mene zanima sto je sa izvanmaternicnom trudnocom? Nije li jednostavnije utvrditi da je plod tamo gdje treba biti nego riskirati gadne komplikacije? Znam nekoliko zena koje su imale izvanmatenicnu oplodnju i gotovo umrle zbog komplikacija, ja sam iskreno vjerovala da je to puno rjedja pojava.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Što se tiče vanmaternične, sam skužiš da nešto ne valja ,ali možda da o tome nešto više napiše tko je to prošao ( na žalost )
    Ja sam na operaciji završila u zadnji čas. Na uzv je ustanovljeno da je vanmaterična, ništa sama nisam skužila. Niti sam imala ikakve bolove ili smetnje. Bila sam u 7. tjednu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja mislim da smo mi svi različiti i da se tu ne bi uopće trebalo postavljati takvo pitanje zašto netko ide ranije, a netko kasnije. Žena može i dvije trudnoće doživjeti na posve različite načine, kao npr. ja. Ja sam u prvoj morala odmah otići kod ginekologa jer bih pukla od muke dok ne saznam jel je sve uredu pošto sam doživjela spontani i jedva sam zatrudnila. Bile su to stravične borbe u meni sa sto različitih solucija, pripremanja na najgore, nade za najbolje i koliko god ja mozgu naređivala da se smiri nikakvog efekta nije bilo. U drugoj, kada sam neplanski zatrudnila, odradila sam to sasvim cool, smireno, kulturno otišla kod ginekologa, sačekala slobodan termin, srce je već kucalo 8) I nisam se opterećivala količinom ultrazvuka. Koliko ja znam za UZV nije dokazano da je štetan. Možda je više štetan taj stres kojeg doživiš dok izbjegavaš UZV
    No uglavnom bez veze je postavljati pitanje i određivati nekome kada će ići doktoru. Ići će ona kada osjeti potrebu i kada smatra da treba. Kao i kada odlučujemo u kojem je trenutku potrebno svoje dijete odvesti liječniku. Nekome će to biti sam početak, a netko će čekati do 10 tjedna.
    Ginekolozi obično naručuju najranije 2 tjedna od izostanka menstruacije, a ukoliko ima nekakvih problema onda i prije.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Što se tiče vanmaternične, sam skužiš da nešto ne valja ,ali možda da o tome nešto više napiše tko je to prošao ( na žalost )
    ja sam bila dosta mlada kada sam imala prvu vanmateričnu. u stvari sam vrlo malo znala o trudnoći i nisam bila spremna na ništa slično. moj plod se počeo razvijati u trbušnoj šupljini zaljepljen na glavnu arteriju. s obzirom na to da vamaterične trudnoće u nekom trenutku, kako to oni kažu, puknu, moj život je bio izravno i stvarno ugrožen od prvoga dana.. prvi ginekolog (kojem sam otišla odmah od straha što mi se događa) nije vidio plod u maternici , pa je rekao da mu se javim kroz dva tjedna jer sumnja na trudnoću. ja sam se fizički osjećala sasvim dobro. frendica kojoj je tata doktor u Vinogradskoj me nagovorila da ipak odem tamo na pregled.
    tamo su bili zgroženi što me prvi pustio da hodam. ostavili su me na odjelu na strogom mirovanju i nakon 10 dana (zbog delikatnosti operacije nitko nije htio operirarti pa su čekali da samo krene ) su mi napravili laparoskopiju.

moram reći da cijelo to vrijeme, a operirana sam u 8 ili 9-om tjednu nisam osjećala da se išta posebno događa sa mojim tijelom.

naravno desetodnevno ležanje u bolnici, znajući da sam trudna i kako će to završiti, ostavilo je svoje psihičke posljedice.

kasnije sam puno o tome pričala s ljudima i saznala mnoge primjere gdje bi se cure ne znajući da imaju vanmateričnu, jednostavno srušile na mjestu zbog unutrašnjeg krvarenja, tako da sam u svim narednim trudnoćama doslovno odmah trčala doktoru

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    U prvoj trudnoci nisam bas niti sumnjala da sam trudna, imala sam neredovite cikluse i za mengu se nikad nije znalo kad ce doci. Kada sam vec pocela sumnjati otisla sam na desetodnevni sluzbeni put. Na povratku me MM docekao s testom, na prvom pregledu sam bila u desetom tjednu.

Buduci da je prva trudnoca protekla skolski i sve je bilo super, kada sam drugi put zatrudnila nisam niti u primozgu pretpostavljala da nije sve bas kao i prvi put. Osjetila sam da sam trudna i prije kasnjenja menge (sada su ciklusi bili znatno uredniji), bila sam presretna naravno, narucila sam se na pregled za nekih par tjedana, nema zurbe, uzivala u trudnoci, veselila se i planirala buducnost. Pregled u devetom tjednu utvrdio je blighted ovum. :/ Toliko o povjerenju u vlastito tijelo. :/

U trecu trudnocu usla sam oprezno i sa puno strahova.
    Slicno ovako i ja, osim sto sam blighted ovum imala nakon dve uredne, lako postignute, savrsene trudnoce. Rezultat su strah i briga koje sam tek skoro cetiri godine posle tog dogadjaja uspela da prevazidjem i da ne merkam svaki simptom pms-a, eventualne trudnoce ili komplikacije...

Ako bi mi se sad, posle 1001 zdravstvene zavrzlame (koje nisu sve imale veze sa trudnocom), desilo da zatrudnim, verujem da bih bila smirena i optimisticna, ali ta "zrelost" (namerno je stavljam pod navodnike), je na zalost dosla kao posledica suocavanja sa mogucom blizinom kraja, prolaznoscu zivota i potrebe da se u njemu uziva do zadnjeg momenta, a ne nekakve moje pameti ili nekog ko bi mi rekao "kako treba".
    Zaista, sigurna sam da svakome unutrasnji glas govori sta je za njega i njegov psihicki mir i srecu najbolje i niti se na to moze, niti treba uticati...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Nismo trudne dok nam to ne kaže doktor?

Citiraj Poslid prvotno napisa

Zbog čega je tako bitno da napravimo kućni test u roku odmah, da istog trena odlazimo k ginekologu, radimo odmah ultrazvuk, vadimo krv??
    ne znam zašto to cure rade.. ja zazirem od previše UZV prvih 12 tjedana do kada traje organogeneza...
    Ja sam vadila betu svaka dva dana i po tome je doktor vidio da li se moja trudnoća uredno razvija (mjesto radnje Petrova)
    Otišla sam na prvi pravi UZV tek sa 9 tjedana a kada sam hospitalizirana u Petrovu sa 4 tjedna trudnoće napravili su mi onaj rutinski UZV i naravno da se nije vidjelo ništa.

Poslije 12 tjedana kada se završi organogeneza, moram priznati da sam tu onda opuštenija sklonija otići na UZV.

Može li se malo pričekati???
    Naravno da može.... meni je besmisleno ići prije 7-8 tjedna na UZV (sve se može vidjeti pravilnim duplanjem beta HCG hormona)

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Postoje hrpetine postova u kojima se sumnja na štenost UZV-a u ranoj trudnoći , a opet većina je otišla doktoru čim je posumnjala da je trudna :/

Interesantno

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    Naravno da može.... meni je besmisleno ići prije 7-8 tjedna na UZV (sve se može vidjeti pravilnim duplanjem beta HCG hormona)
    Nisam ljubitelj prevelikog broja uzv-a ali moram i ovo prokomentirati.
    Meni se u toj vanmateričnoj trudnoći beta pravilno duplala jer se beba uredno razvijala (kucalo je i srce).

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj mačkulina prvotno napisa
    Nisam ljubitelj prevelikog broja uzv-a ali moram i ovo prokomentirati.
    Meni se u toj vanmateričnoj trudnoći beta pravilno duplala jer se beba uredno razvijala (kucalo je i srce).
    tako je bilo i kod mene

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Nismo trudne dok nam to ne kaže doktor?

Imamo li tako malo povjerenja u svoje tijelo da ne vjerujemo da smo trudne, dok nam to ne kaže doktor, pokaže mašina ili nemamo napismeno.

Može li se malo pričekati?
    Ma, kakvo povjerenje u tijelo...Nakon što smo dvije godine pokušavali imati bebu i dobili dijagnozu zbog koje je to bilo gotovo nemoguće prirodno, napravila sam test (u nedjelju popodne išla u dežurnu ljekarnu) kad su simptomi bili malo jači od onih uobičajenih umišljenih i pokazao je plus. Odmah sam jurila k doktoru i ništa nije mogao vidjeti, a i činilo mi se da baš ne vjeruje da je to uspjelo i nije mi htio davati lažnu nadu.
    Bila sam pred potpisivanjem ugovora za novo radno mjesto i već sam potpisala da odlazim sa starog posla i prihvaćam otpremninu + ugovor o djelu koji sam planirala odraditi paralelno s ovim novim poslom koji mi se nudio.
    Budući da je bilo tak nevjerojatno da sam uopće trudna i sva ta situacija oko posla, bilo mi je jako bitno da čim prije saznam jesam li trudna ili ne.

Da sad zatrudnim ne bih išla tak rano doktoru, ali onda bih bila eksplodirala od muke.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •