Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: smeta li vas sta pise u bibliji?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno smeta li vas sta pise u bibliji?

neki dan sam sve raspremala, i naisla na bibliju(koja je tu za ukras ) i stala sam malo listati i taman otvorim stranicu o djeci sa samo jednim roditeljem i djeci neozenjenih roditelja, pa je pisalo da su sramota, da su to djeca gresnika i da nikad nece biti ista ko druga, i da su u tome ocevi krivi jer nisu dobro cuvali svoje kceri, koje su time svoje oceve dozivotno sokirale i nanijele im veliku nesrecu i sve u tom stilu i mogu reci da mi nije bilo previse svejedno :?

sta vi mislite o svemu tome? kako se nosite kad procitate tako nesto?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pretostavljam da su samo vjernici pozvani da odgovaraju, pa ću šutit.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zamaram se opce s tim. Biblija je prepuna nonsensa i bedastoca. Nije ovo ni prvi ni zadnji. Osim toga pisana je pred 2000 godina i ne znam kako bi u ovo doba uopce mogla biti mjerodavna.

Jedino sto mi se iz Biblije svidja je 10 zapovjedi. To je ko neki kodeks po kojem bi ljudi trebali zivjeti...

Kao i kod svega u zivotu, tak i s Biblijom - uzmes kaj ti se svidja, ostalo zanemaris i bog...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako je bilo nekada, nažalost

ne smeta mi što to piše u knjizi staroj 2000 godina
    smeta mi što se to događa i dan danas

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    tako je bilo nekada, nažalost

ne smeta mi što to piše u knjizi staroj 2000 godina
    smeta mi što se to događa i dan danas

Potpisujem . Imeni ima puno stvari koje mi nekako nisu sjele u toj bibliji i općenito kršćanskim zakonima danas . Bole me neke stvari i po njoj bez obzira što ne kršimo 10 zapovijedi smo ipak spremni za pakao jer se recimo štitimo od trudnoće na ovaj ili onaj način , jer se ne slažemo s nekim ljudima jer smo smrtnici koji nesvjesno rade pogreške mada žive poštenim životima . Nisu mi jesna pravila o pobačajima jer ipak ima slučajeva gdje je to ipak nažalost najboli izbor , ne ide mi u glavu stav o divljem braku , pa ko voli nek izoli . Ne ide mi u glavu stav o razvodu jer i tu ima nažalost slučajeva da je ipak rastava najbolji izbor . Pitam se kako biti dobar kršćanin i držati se svih tih pravila u današnje vrijeme kad se tolio brzo i teško živi ? Ja vjerujem u Boga , molim se svaki dan , postim , štujem blagdane , odem u Crkvu kad za to osjetim potrebu , ali svi ti zakoni me malo zbunjuju i ne mogu ih pratiti jer sam samo obični smrtnik kao i svatko od nas

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisu pozvani samo vjernici...svi su pozvani za odgovore..bas me zanimaju razliciti stavovi.....
    ja nisam neki preveiki vjernik koji postuje sve zakone....isto tako..jedino sta mi se svida su 10 bozjih zapovjedi.....
    pomolim se Bogu svaki dan, a u crkvu idem rijetko..postujem blagdane...i vecinom odem za koji blagdan na misu.....

mene ne smeta toliko to sta pise tamo, koliko me smeta da se taj stav jos uvijek medu nekim ljudima i svecenicima drzi.....
    razmisljam ako moj sin jednom ode na vjeronauk........ja se sjecam da je moj izbor bio ili vjeronauk ili etika subotom..i naravno izabrala ono prvo...nije mi nimalo zao..ipak donekle i drzim do crkve..ali ima tu toga sta mi i nije bas milo

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: smeta li vas sta pise u bibliji?

Citiraj single prvotno napisa
    neki dan sam sve raspremala, i naisla na bibliju(koja je tu za ukras ) i stala sam malo listati i taman otvorim stranicu o djeci sa samo jednim roditeljem i djeci neozenjenih roditelja, pa je pisalo da su sramota, da su to djeca gresnika i da nikad nece biti ista ko druga, i da su u tome ocevi krivi jer nisu dobro cuvali svoje kceri, koje su time svoje oceve dozivotno sokirale i nanijele im veliku nesrecu i sve u tom stilu i mogu reci da mi nije bilo previse svejedno :?

sta vi mislite o svemu tome? kako se nosite kad procitate tako nesto?
    Gdje to piše? Koji biblijski pisac? O kojoj je Bibliji riječ? Prvi put čujem, pretpostavljam da je Stari zavjet.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

La Sacra Bibbia- edizioni paoline.....na talijanski pise

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u kojoj biblijskoj knjizi (kojem dijelu Biblije) to točno piše, i u kojem poglavlju?

ovak istrgnuto iz konteksta može značiti svašta

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    u kojoj biblijskoj knjizi (kojem dijelu Biblije) to točno piše, i u kojem poglavlju?

ovak istrgnuto iz konteksta može značiti svašta
    I mene zanima.

Već mi pada napamet da sljedeći put kad sretnem Jehovine svjedoke, (odnosno kad oni mene sretnu i zaustavce) da ih priupitam za te navode- Gdje su i kaj zapravo znače?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kakve veze imaju jehovini svjedoci sa time?...evo obecejam cim malcice vremena nadem cu vam sve napisati..i napisati tocno kako pise na talijanski i pokusati sve prevesti......ove dane imam ispite...no kad produ budem napisala i prevela

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne treba prevoditi, dovoljno je da napišeš oznake - knjigu i broj gdje to stoji. (imamo Biblije )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ok...cu potrziti i te oznake...ja vam bas i nisam nikad citala bibliju....slusala je jesam na kojoj misi i na vjeronauku....ali....sve to...ajde ajde kad dodem doma cu pogledat pa cu javiti

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma nemaju Jehovini nikakve direktne veze s tim, nego sam se sjetila kako su me posljednji put zaustavile i započeli smo razgovor, one su na svako moje pitanje našle odgovor u bibliji, točno su znale gdje se kaj nalazi, cijela biblija iscrtana, podcrtana...tumačile su sve to na svoj način, za mene krut, no oduševile su me svojim poznavanjem građe!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne znam jesam li ja jedina koja ima sasvim drugačije viđenje vjere i Boga na način da Bog voli ljude, da ti Bog pomaže i da nije fora u tome da budeš svetac nego da budeš običan čovjek sa svime što to nosi. Biblija je daleko od današnjeg svijeta i današnjeg života. Zato se ne zamaram takvim stvarima. Mada ja nisam razvedena nego onako općenito

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Potpisujem da trebas stavit koji je to dio iz Biblije.

Istina jest i to je prvo, da Bog ljubi SVE, ama bas sve ljude i to full, do kraja,
    zato i imamo slobodu izbora svaki dan, biti s Bogom ili malo dalje.
    Inace, stari zavjet je dosta ostriji sto se tice zakona i obdrzavanja istih,
    ali s dolaskom Isusa Krista doslo je i vise milosrdja

Ako se gleda samo povrsinski, Biblija jest daleko od danasnjeg svijeta,
    ali za covjeka koji duboko zivi svoju vjeru, ona je bezvremenska, a takvih ipak ima i u ovom stoljecu 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da se opet rodi , opet bi ga razapeli
    i proglasili komunistom

nisu se ljudi promjenili, samo tehnologija

meni je Stari zavjet ko priče tipa Vuk i 7 kozlića

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je nevjerojatno da se netko može uzrujati zbog drevne književnosti :?
    mislim, nikome ne pada na pamet uzrujati se zbog ilijade i odiseje, npr. čudno mi je to sve skupa, kao ateisti :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    mislim, nikome ne pada na pamet uzrujati se zbog ilijade i odiseje, npr. čudno mi je to sve skupa, kao ateisti :?
    čuj, mislim da te ipak malo zaboli kad to pročitaš u Bibliji, jer mislim da svi u dubini duše vjerujemo u Boga iako se neke od nas deklariraju kao nevjernice.
    Kad se čita knjiga stara 14 stoljeća (ne 2000 godina) jer Biblija se sastoji od Starog i Novog Zavjeta, a Stari Zavjet je star 14 stoljeća, onda trebate paziti na slijedeće:
    1. do danas su postojali različiti prijevodi i različita tumačenja Biblije od kojih nisu baš svi bili uspješni, tak da ostavite mjesta i za svoju sumnju...
    2.njome su se uređivali odnosi među ljudima i to je u to doba bilo moderno za popizdit, ali je danas zastarjelo: osnovno u ovom što si navela jest po meni: žene su spremne davati, muškarci su spremni koristiti, djeca su u svemu tome u klinču između nerazumnog davanja bez ikakvog kriterija i nerazumnog korištenja bez ikakvih emocija. Po meni je na taj način Biblija zaštitila interese djece na način na koji je tadašnji svijet razumio i tako ja na to gledam. Interes djece je imati oba roditelja i živjeti u obitelji (Povelja o pravima djeteta UN-a).

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja bih samo htjela naglasiti da su Bibliju pisali ljudi, a ne Bog. prema tome volim vjerovati da Bog ne radi razliku među nama, jer smo svi mi djeca Božja, a Crkva mora imati načina da ljude natjera na neki red..

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e da i mislim da nitko od nas ovdje nije mislio da će se razići i biti samohrani roditelj...da li to znači da smo trebali trpjeti sve što nam se događali i zbog čega smo ostali sami i učiniti svojoj djeci pakao od života???

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    čuj, mislim da te ipak malo zaboli kad to pročitaš u Bibliji, jer mislim da svi u dubini duše vjerujemo u Boga iako se neke od nas deklariraju kao nevjernice.
    Kad se čita knjiga stara 14 stoljeća (ne 2000 godina) jer Biblija se sastoji od Starog i Novog Zavjeta, a Stari Zavjet je star 14 stoljeća
    nije u pitanju 14 stoljeća, nego su najstariji dijelovi Bibilje iz 14. stoljeća p.n.e. (što bi činilo starost od 34 stoljeća ili 3400 godine)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nije u pitanju 14 stoljeća, nego su najstariji dijelovi Bibilje iz 14. stoljeća p.n.e. (što bi činilo starost od 34 stoljeća ili 3400 godine)
    da, točno, greška u pisanju, htjela sam napisati upravo ovo, ali sam se malo zeznula jer bi po ovom mome bila stara 1400 godina, zar ne. Zapravo sam htjela napisati da je sama knjiga starija od 2000 godina, pa sam zato i išla raditi razliku između Straog i Novog Zavjeta. Znači Stari je Zavjet star 3500 godina, Novi Zavjet preko 2000 godina.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, točno, greška u pisanju, htjela sam napisati upravo ovo, ali sam se malo zeznula jer bi po ovom mome bila stara 1400 godina, zar ne. Zapravo sam htjela napisati da je sama knjiga starija od 2000 godina, pa sam zato i išla raditi razliku između Straog i Novog Zavjeta. Znači Stari je Zavjet star 3500 godina, Novi Zavjet preko 2000 godina.
    opet greška , Novi zavjet je star nešto manje od 2000 godina (dijelovi Novog zavjet su nastajali od cca. 50. do cca 100. godine)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

opet greška , Novi zavjet je star nešto manje od 2000 godina (dijelovi Novog zavjet su nastajali od cca. 50. do cca 100. godine)
    da, ali ovaj put nije slučajna kao prošli, ovaj podatak nisam znala, hvala, nešto sam naučila.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i drugi put (ako budem i ja znal)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

btw, @single, još čekamo podatak gdje su navedene rečenice u Bibliji

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaš tzv. XXX-Bibliju, nešto kao kompendijum biblijskih citata koji potiču razvrat i netoleranciju, vidi http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/21.html#AE

KOPILE
    [Ponovljeni zakon 23,1-2 ] "Kopile /hebr: mamzer/ neće ući u sabor Gospodov: čak ni deseto pokoljenje njihovo neće ući u sabor Gospodov."

"Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad; vjetar će žarki proždrijeti polja njihova."
    Hošea 5,7
    Aškelon će pust ostati, (6) u Ašdodu stanovat će kopilad! /hebr: mamzer/
    Pa ako niste pod stegom, na kojoj su svi imali udjela, onda ste kopilad, a ne djeca.
    (Poslanica Hebrejima 12, 8)
    Još nedavno se u "Krsni list" upisivalo je li netko izvanbračno dijete, kao i njegova vjerska pripadnost. Crkva je poticala prezir prema takvoj "vrsti ljudi". Ujedno je doprinijela nebrojenim abortusima žena koje su se stidjele roditi takvu "prezrenu" djecu. Nove verzije Biblije na hrvatskom, izraz KOPILE prevode u mješanac (kao da je time nešto popravljeno). Biblija nalaže da se do DESETOG pokoljenja potomaka rođenog na neki drugi način nego što je to propisano vjerskim zakonima, ne primaju u sabor Gospodinov (ne smije se oženiti za Izraelku). Novi pak zavjet pravi sramotnu distinkciju između "kopiladi i djece".

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smajlić je "ispao" nenamjerno, trebalo je pisati "(Poslanica Hebrejima 12,8 )"

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ispravka prva: citat iz Knjige ponovljenog zakona glasi "Ni mješanac neka se ne prima u Jahvinu zajednicu; neka se njegovi ne primaju u zajednicu Jahvinu ni do desetog koljena." Misli se na mješanca između Židova i pripadnika drugog naroda (i točna je oznaka Pnz 23,3)

Drugi i treći citat nemaju apsolutno nikakve veze s našom temom.

A tumačenje koje navodiš je apsurdno: upotrebljava se izraz 'mješanac' jer se o mješancima u dotičnom odlomku i govori (precizno: o mješancima Židova i pripadnika naroda koju su napadali Židove na putu od Egipta do Kanaana)
    Novozavjetna distinkcija između kopiladi i djece uzima se samo kao usporedba: za Crkvu su sva djeca jednaka

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, hvala Bogu, dočekali smo i to.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda je više stvar u tome što vjerovali mi ili ne, većina oko nas pripada toj većini konzervativnih polukatolika dakle ne da su fanatični vjernici, niti se u životu baš toliko drže božjih zapovijedi nego vole osuditi bližnjeg svoga na temelju nečeg što piše u Bibliji.

Dakle, ukratko, smeta vam što oni koji će vas osuditi imaju tako jako zaleđe.

Nisam u toj situaciji, ali pokušala bih se s time ne zamarati, jer pored toga što imam pametnijih briga, razmišljanje mog bližnjeg, katoličkog suseljanina, toliko je daleko od Isusove filozofije, da mi ne pada na pamet ni jedna dobra usporedba na temu udaljenosti isto kao što su od Isusovih riječi daleko i neki citati iz Biblije (premda moram priznati da ni meni nije poznat ovaj dio koji navodi single, no pretpostavljam da je iz Starog Zavjeta).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sad nikako ne mogu naci taj odlomak...cuj nisam bas prakticna citati bibliju...no, cim nadam malcice vise vremena cu potraziti...onako u onom momentu dok sam citala.sam se mislila ma cuj bas cu se zivcirati zbog drevne knjizenosti..i po meni nisu sve to bozje rijeci, nego od svecenika i drugih koji su je pisali ...no, poslije sve vise i vise su mi te rijeci pocele prolaziti po mislila i pocelo me kopkati kako ce se moje dijete jednom osjecati citajuci to..ili uceci na vjeronauku o takvim stvarima.....malo linkajuci po netu...nasla sam ove rijeci od velecasnog Zlatka Sudca:

Ako se to čini svjesno, onda je to vrlo glupo.
    Ako se “dogodilo”, onda ga imam. I odgajam u ljubavi, koliko god mogu jer mi je darovano...
    Ali da ga ja planiram, sad ću ja ići na umjetnu oplodnju ili muškarcu neću ni reći,
    bit ću samohrana majka jer sam “emancipirana žena” - vrlo egoistično i bolesno...

...sta mislite o tome?meni se dopao ovaj dio jer moje dijete zaista smatram kao veliki dar: Ako se “dogodilo”, onda ga imam. I odgajam u ljubavi, koliko god mogu jer mi je darovano...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nasla sam ovaj clanak..mozda je neki od ovih dijelova biblije koji se spominje u ovom clanku........kako gledate na ovaj clanak?...meni se nimalo ne dopada...grozno..ma zar stvarno su nasa djeca najvise izlozena svim tim stvarima........ma ja mislim da se u ovom clanku malo pretjeruje

Društvo bez oca

"Isti si kao otac", govori majka koju je napustio muž.
    Ovom društvu nedostaju očevi. U Njemačkoj svako sedmo dijete mlađe od osamnaest godina odrasta sa samo jednim roditeljem, a to je 2,2 milijuna. 84% samohranih roditelja su žene. Djeca koja odrastaju sa samohranim roditeljima oštećena su na svim područjima. Dugoročne studije pokazuju da djetinjstvo provedeno sa samo jednim roditeljem može ostaviti doživotne posljedice.
    Biblija upozorava na dugotrajne posljedice odrastanja bez oca za društvo.
    Rizik da neće preživjeti mladenaštvo kod dječaka iz obitelji sa samo jednim roditeljem bio je upola veći nego u djece iz netaknutih obitelji. Kod dječaka koji su odrasli uz samo jednog roditelja rizik smrti od nekog oblika ovisnosti bio je pet puta veći.
    Četiri puta više umiralo je uslijed nasilja, pada ili trovanja. Djevojčice koje su odrastale sa samo jednim roditeljem dvostruko su češće bile žrtvom nasilja ili su počinile samoubojstvo. Smrtni slučajevi zbog zloporabe alkohola ili droga bili su triput češći.
    Spadaš li i ti u ta 2,2 milijuna djece?

Ti su brojevi šokantni. Bog je vrlo žalostan zbog toga što se toliko ljudi rastaje. Jer pritom uvijek pate djeca. Zbog toga Bog mrzi rastavu (Malahija 2,16).

Bog je to zamislio sasvim drukčije. On želi da se ljudi žene i da imaju sretnu obitelj koja traje.
    Obitelj je temelj. Obitelj je važna. Obitelj je Božja volja. Obitelj je Božji izum.
    Obitelj je Božje remek-djelo!!!
    Prva rastava dogodila se između Boga i čovjeka. U Postanku 3 čitamo kako se čovjek samovoljnim ponašanjem rastavio od Boga. Raskinuo je odnos s njim.
    U tom slučaju nije otac napustio djecu, već su djeca napustila oca.
    Pobjegli smo od njega.
    No zamislite, Bog nam unatoč tome želi biti ocem, iako smo se odvojili od njega. U pripovijesti o izgubljenom sinu u Luki 15,11-24 čitamo kako je sin (čovjek) napustio oca (Boga) i otišao u drugu zemlju da bi živio po svome. Onako kako hoće.
    Otac ga čeka iz dana u dan i nada se da će mu se vratiti. Upravo je takav Bog otac! Čeka da opet budemo zajedno. Spoznavši da je to što čini krivo, sin se vraća ocu, a otac govori svojim prijateljima: ?sin mi je ovaj bio mrtav i oživio, izgubljen je bio i nađen je!? (s. 24).
    Nije bilo predbacivanja, ni srdžbe, ni osude, dočekala ga je samo i jedino ljubav oca prema sinu. Što da radi onaj tko odrasta bez oca? Među mojim prijateljima više od polovice odraslo je u kućama rastavljenih roditelja. Ni sâm, nažalost, nisam imao mnogo od oca u djetinjstvu jer je stalno radio. Toliko me raduje pomoć i utjeha koju nam pruža Biblija. Svima, koji su oduvijek čeznuli za ocem, Biblija nudi jedino pravo rješenje.
    Rješenje je okretanje k Bogu i Ocu. Očinsko srce Božje čeka svakoga od nas. Bog ti želi biti ocem. Bog čezne za tobom. On te čeka.

Je li to možda neispunjena čežnja?
    "Everybody's got a hungry heart" pjeva Bruce Springsteen.
    Svatko ima gladno srce! I ako smo iskreni, to je istina koju svatko može potpisati. Svi ih poznajemo, te želje i čežnje našega srca. Možda se baš večeras dogodi nešto posebno. Možda je danas "veliki dan". Dan kada ćeš sresti osobu svojih snova ... princa ili vilu, koji mogu promijeniti sve i pobrinuti se da ti život bude sretan! I sve će biti dobro!
    No sljedećeg jutra budilica te, nimalo nježno, vraća u dobro poznatu stvarnost. Još uvijek si sam u krevetu. I opet počinje novi dan. Opet ostaje neispunjena čežnja. Događaju se samo minimalne promjene. Ali, naravno, još uvijek postoji nada. Uvijek stiže sljedeći vikend! I tako čekaš. Dugo. Cijeli život. Čekaš vilu, koja će prolebdjeti kraj tvoga kafića i potom ti sjesti za stol ... Ili još uvijek čekaš princa iz snova koji će ti poslati 100 crvenih ruža, naškrabati I love you ružem na ogledalo i strastveno te poljubiti jedne tople ljetne noći u otvorenom kabrioletu pod vedrim nebom ... Sanjariti je lijepo. I dozvoljeno. Ali vezati vlastitu sreću za čovjeka je slabost! Svaki odlazak pretvara se u nov pokušaj. Svaka večer u novu nadu. No oni koji su te poljubili, nisu se (još) preobrazili - štoviše, odjednom izgledaju sasvim drukčije bez šminke, neobrijani su i smrde po znoju - ukoliko još prije zore nisu nestali ... Ono što ostaje je osjećaj praznine. Opet slomljeno srce. Još jedna rana na duši. I opet si sam ili sama!
    No dolazi nova večer! Možda danas? I tako od vikenda do vikenda. Od zabave do zabave. I tražiš ga. Ili nju.

Postupno ipak slutiš. Kule u zraku i likovi iz bajke gube se u magli. Nade nestaju. Nitko ne čuje krik iz tvoje nutrine. I sasvim polako, sasvim postupno počinje ti razarati životnu radost - neispunjena čežnja ...
    Gladna srca, nezadovoljene čežnje, neuslišani krikovi. Postoji li predah? Netko tko bi razumio? Partner koji bi te saslušao? Netko tko te ljubi premda te poznaje? Da, postoji Jedan takav. Jedna od njegovih najljepših i najutješnijih rečenica glasi: "Dođite k meni!" "Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti." Njegovo ime je Isus. I taj poziv još uvijek vrijedi. I za tebe.

Bog ti želi podariti utjehu i otrti ti sve suze. Ali vjera nije samo vjerovanje u nešto. "Dođite k meni!" nas poziva da s njim stupimo u osobni odnos. On pretpostavlja povjerenje. Vjera znači oslobađanje. Oslobađanje od svega što te veže, priječi ili straši, da bi se s povjerenjem prepustio Isusovim rukama. Samo tu se tvoje gladno srce može trajno zadovoljiti.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koju su napadali Židove na putu od Egipta do Kanaana)
    Novozavjetna distinkcija između kopiladi i djece uzima se samo kao usporedba: za Crkvu su sva djeca jednaka
    znam da će mi biti žao što se opet petljam di mi nije mjesto, ALI boldano jednostavno nije istinito
    ne jednom sam naletila na svećenika (i osobno) koji nije htio krstiti dijete jer roditelji nisu crkveno vjenčani/kršten jedan od njih/votevr

što je dijete tome krivo?

i nemojete mi saad reć jedan svećenik ne čini Crkvu, jer nije jedan

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja uporno trubim, i sad budem opet:

kad god naiđete na takav slučaj - prijavite u nadležnu biskupiju

dok nitko ne prijavljuje - nitko to ne može niti ispravljati

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    znam da će mi biti žao što se opet petljam di mi nije mjesto, ALI boldano jednostavno nije istinito
    ne jednom sam naletila na svećenika (i osobno) koji nije htio krstiti dijete jer roditelji nisu crkveno vjenčani/kršten jedan od njih/votevr

I da dodam vezano za ovo najgornje boldano...sjećate li se akcije "tko je dar,a tko stvar?"
    Žalsno...ali za Crkvu i svećenike sva djeca nisu jednaka....

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Bibliji piše i "oko za oko", pa se svejedno ne držimo toga i ne smatramo osvetu kao nešto prirodno i normalno, zar ne?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imali smo cijelu temu na račun krštenja djece nevjenčanih roditelja
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0
    zaključana izgleda mojom zaslugom

i još jedna:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma imaš pravo. da me se tiče, prijavila bi. al biram bitke otkad sam narasla. a zlo popovi definitivno nisu moja bitka

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma imaš pravo. da me se tiče, prijavila bi. al biram bitke otkad sam narasla. a zlo popovi definitivno nisu moja bitka
    onda se nemoj niti žaliti na njih

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nemoj

baš zato što ih se ima toliko na koje se možeš žaliti ljudi se udaljavaju od crkve

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    U Bibliji piše i "oko za oko", pa se svejedno ne držimo toga i ne smatramo osvetu kao nešto prirodno i normalno, zar ne?
    :?

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da se s krive strane gleda na tu pricu.
    Za Crkvu su djeca sva jednaka, ali krstenje kao sakrament nije tome dokaz.
    Po tome su za crkvu sva nekrstena i djeca dr. denominacija drugacija(?!)
    Nikad.
    A ti pojedini slucajevi.... nikad ne uspijevam shvatiti te roditelje zbog cega im je krstenje tako vazno, i da li uopce znaju sto to zapravo znaci.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    :?
    Kaj to nije Stari zavjet?

Ima toga još puno.... Starozavjetne priče pune su nasilja, nepravde i koječega. Treba ih shvatiti figurativno (jer nastale su u ONO vrijeme) a ne postupati po tome bez kriterija. Uostalom, Biblija je nastajala stoljećima. Već u Novom zavjetu stoji nešto drugo, zar ne???

Opasno je čitati samo jednu knjigu (pa makar to bila i Biblija), a naročito je opasno to činiti bez promišljanja o tome kako i kada je nastala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ode mi post prije nego sam završila misao...

Drago mi je vidjeti ovo što Juroslav piše - da postoji mehanizam kako se može požaliti, ili barem zatražiti obrazloženje od crkvenih dužnosnika za neke odluke. To znači da se stvari s vremenom ipak mogu popraviti. A posao rade ljudi - njih ima svakakvih, pa i među svećenicima.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krivo postavljaš stvar mislim...

nije pitanje zašto je roditeljima krštenje važnio, nego zašto odbijaju krstit a ne bi smjeli

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije pitanje zašto je roditeljima krštenje važnio, nego zašto odbijaju krstit a ne bi smjeli
    zato kaj su ljudi sa svim "greškama" i manama koje to uključuje (kao i svi mi ostali)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, to mi je prihvatljiv odgovor. znači da im nisu sva djeca ista. samo to sam htjela primjetiti

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a kojem čovjeku jesu?

ja sam ovdje napisao da su za Crkvu sva djeca ista

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove