daisy may prvotno napisa
joj, da sam na tvom mjestu hitno bih malo poradila s djetetom na ponašanju....
pa nemože vriskat sa svaku sitnicu, kaj ne?! :/
ja volim svoju djecu neki vele da sam stroga - nisam stroga već samo hoću da se znaju kasnije ponašat pa da i nama i njima bude ljepše i bolje, a ne da muku mučimo npr s oblačenjem majice koju ono neželi taj tren obući.....ili slično da ne nabrajam.....
eto nisi na mom mistu.....a moj svakodnevni rad na ponašanju očito nije rad dobrog roditelja :?
ah valjda će kad odraste neki psiholog imat pune ruke posla s njom i mojim krivim odgojem
sve mi volimo svoju dicu najviše na svitu i nasdtojimo ih odgajat kako smatramo da je najbolje uz pregršt ljubavi. ali nekad nas u našim nastojanjima i njihov karakter malo omete pa ne završi sve idealno, zar ne???
vidim da imaš dicu upola mlađu nego je moja L. i očito puno lakše odgojivu nego je moja L.
.kala. prvotno napisa
sorciere prvotno napisa
i ne, ne vjerujem da je urlanje dio "karaktera" djece.
nisam ni ja vjerovala dok nisam dobila jednog takvog
..i ne bih ga mijenjala za nikakvu tišinu i smirenost ma koliko god je nekad potrebno upregnuti i posljednji atom snage za ostati smiren.
i zapravo, nije "urlanje" dio karaktera već je stvar u tome da su to klinci koji su osjetljiviji i impulzivniji, a (ubojita
) kombinacija to dvoje konkretno znači ovo: za nešto što djetetu s "mirnijim" karakterom nije po volji i ono reagira tihim gunđanjem i parsekundnim tihim plakanjem, dijete sa vrlo živahnim karakterom će reagirati urlanjem koje bi se dojmilo i "apaurin roditelja".
i kao što rekoh,
vjerovat neće roditelji djece s mirnijim karakterom ma koliko god ovi drugi objašnjavali (nažalost, neće se izbjeći ni daljnja etiketiranja takvih roditelja, pa će oni i dalje za večinu ostati "nesposobni", jer evo jadno im dijete toliko frustrirano a oni ga ne znaju utješiti....)
.kala. ti si ovo tako genijalno objasnila
moja L. ima karakter takav da za nju triba bit komirani apaurin roditelj jer običan apaurin ne djeluje ni pod razno.
evo scene zbog koje je danas plakala ko ljuta godina:
idemo vani i njoj ispred kuće padne na pamet da bi ona mogla otići kupit kruh (nikad to nije napravila niti bi joj dozvolila jer mora prijeći cestu). ja ne dozvoljavam i počnem objašnjavat zašto ne može. kako sam ja rekla "ne" i zaustila objašnjavat ona je počela plakat. ja opet finim i tihim tonom objašnjavam zašto ne može. ona sve glasnije plače. ja stojim ko kreten na sred ulice, ona urla. pokušavam naći kompromis: ja ću te dopratit do ruba ceste, vidjeti kako gledaš lijevo i desno i dati ti signal za prelazak ceste. eee ne može, ona će sama a ja moram ostat 50 m dalje od ruba ceste. ma kako da ne.
na kraju balade, ipak dođem s njom do ruba ceste, dam joj signal kad je slobodno za prelazak i ode ona kupit kruh. vrati se cila ponosna s kesicom i kruhom. sidnemo u auto, njoj smješak od uha do uha, a ja počnem objašnjavat zašto je nisam pustila samu. ona udre u plač, a razgovor se nastavi (točnije njen monoglog jer ja ne mogu doći do riječi): ti se meni moraš izvinit jer si napravila štetu :shock: :?
kakvu pobogu štetu, šta sam ja tebi napravila osim što te želim naučit neke stvari i ne pustit te pod nečije auto???
ti si napravila štetu jer si me sad rasplakala, a znala si da ja mogu sama priko ceste. ti si kriva jer plačem i roditelj ne smije tako rasplakat svoje dite :shock: (ovo su doslovno njene riječi jer ona odavno priča sa mnom ko odrasla osoba i s vokabularom skoro pa srednjoškolke).)......i tako se taj monolog neko vrime nastavio dok se na kraju nismo "pomirile".
i šta radit s takvim ditetom koje je tvrdoglavo do boli, a kad nije po njenom onda se izvade suze iz džepa i montiraju glasnice na turbo visoki C. :?