Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: produktivni kašalj..

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno produktivni kašalj..

pomagajte!
    pročitala sam sve na podforumu kašalj,prehlade...al više ni sama ne
    znam kaj i kako.
    Moja grofica kašlje produktivno (počelo prije dva dana produktivno nakon suhog kašlja..nakon davanja sirupa islandskog lišaja)
    Kašlje u napadajima (nikako prestati) i uz povraćanja šlajma..noć je bila uz tri povraćanja...
    Nema temperature,ponaša se normalno...al taj kašalj ju toliko izmuči...
    i to povraćanje..ajoooj...
    Izbaci nekako taj šlajm koji je žuti,iz nosa ide također žuto-zeleno.
    Uz klasično kapanje nosića,ne znam sad kaj bih joj mogla dat za taj kašalj,nisam pametna - koji sirup?
    Danas je nedjelja...
    možda sljezov korjen? Bisolex? kaj?
    puno hvala....

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

žuto-zeleno iz nosa je znak da je bakterija i da je prijelazno (za drugu djecu) i za to joj treba antibiotik
    bisolex je za iskašljavanje, pa bi joj to trebalo olakšati
    i naravno puno toplih napitaka
    ~~~~~~~~~~da što prije ozdravi

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi vodimo rat sa kašljem od Uskrsa
    Prvo takav suhi i onda produktivan, nos je curio prozirno, pa zeleno, sad opet prozirno.
    U tih 2 tjedna - popio antibiotik (al ne do kraja al to je druga priča, samo 6 dana umjesto 10) zbog upale uha,
    zadnjih 6 dana inhalira Ventolin, na prvu je pomogao ali kašalj je i dalje tu i čini mi se da se opet pojačava.
    Isto tako kako navodiš, u napadajima, s povračanjem po noći

Ja kašljem isto tako i isto dugo (na sirupu od trputca sam) s malim poboljšanjem :/
    MM isto tako, samo još duže.

I sva sam :? nisam pametna više kaj.
    Mislim da ću sutra opet do peda da ga posluša i veli nekaj pametno :/

Jel moguće da je kakva alergija sa produktivnim kašljem?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

probaj joj nos očistiti sa aspiratorom,vjerojatno joj se cijedi niz grlo pa zato i kašlje. da je nekaj drastičnije već bi ti izakurila sa temperaturom.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uh...ma ja sam sva malo zbunjena jer je moja djevojčica dosad
    imala svega 2x temperaturu i jednom u životu je popila antibiotik...
    pokušavam izbjeći antibiotike koliko god je moguće...
    Nismo išle do Klaićeve (nedjelja je) već sam otišla do gradske ljekarne
    po savjet i rekli su mi da bi joj olakšala sa Bisolex sirupom koji mogu umiješati u čaj (mlaki)
    Sad je spavala popodne,stavila sam joj glavu na povišeno i zakašljala je dvaput (bez povraćanja)...
    Eto....
    Imamo onaj aspirator električni pa ću još sa njime pokušati pročistiti...vidjet ćemo...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nama je zadnji kašalj u roku 3 dana sredio MEDEX sirup od borovih iglica i sirup od crvenog luka..

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo već diplomirali na curenju nosića i kašlju.
    Uglavnom problem nam riješe antibiotske kapi (garasone ili rifocin) 3 puta na dan po 3 kapi u svaku nosnicu 10 min nakon Operila da sluznica bude pripremljena. Kašalj ne rješavamo sa sirupima jer smo već od 3 pedijatrice dobile direktivu: samo puno tekućine jer tako malenoj djeci sirup samo odmaže tj stvara im više šlajma nego što je potrebno (razrijeđuje im šlajm ali oni to ne znaju iskašljati pa ih još više opterećuje). Eto, tako. Kad se nos "isuši" kašalj prestane u roku 2 dana. Posavjetuj se sa pedijatrom.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Mi smo već diplomirali na curenju nosića i kašlju.
    Uglavnom problem nam riješe antibiotske kapi (garasone ili rifocin) 3 puta na dan po 3 kapi u svaku nosnicu 10 min nakon Operila da sluznica bude pripremljena. Kašalj ne rješavamo sa sirupima jer smo već od 3 pedijatrice dobile direktivu: samo puno tekućine jer tako malenoj djeci sirup samo odmaže tj stvara im više šlajma nego što je potrebno (razrijeđuje im šlajm ali oni to ne znaju iskašljati pa ih još više opterećuje). Eto, tako. Kad se nos "isuši" kašalj prestane u roku 2 dana. Posavjetuj se sa pedijatrom.
    Tibica, ove antibiotske kapi vam je prepisao pedijatar ili specijalist ORL?

Koliko dugo traje terapija tim kapima?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To nam prepiše naša pedijatrica. Mislim da će nam ih danas opet prepisati nažalost. Ali mogu se kupiti i u ljekarni bez recepta.
    Naš problem je što malena ide u jaslice i svaki drugi tjedan je doma na "bolovanju". Ja to gledam s vedrije strane - nikad joj još nije prešlo na uho i grlo tj. na upalu (osim jednom kad sam mislila da će možda proći samo pa nisam htjela kapati - to je bila moja greška, na kraju je završila na antibioticima).
    Nisam ti ni ja baš pametna što se tiče tog kapanja. Ne znam je li dobro da svaki drugi tjedan kapamo antibiotske kapi, ali alternativa nam je svaki treći tjedan biti na pravim antibioticima. I ja i ona smo već lude od kapanja. Nadam se da će proljeće riješiti problem. I da će druge godine već imati bar kakav takav imunitet. Pedica kaže da je to normalno. :/

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, kapati se treba 7 dana. Najprije OperilP 3 kapi u svaku nosnicu i nakon 10 min Garasone isto po 3 kapi u svaku. Držati glavicu malo nagnutu prema dolje da to uđe kako treba u sinuse.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala najljepša na odgovoru!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bebek (nepuna 4 mj) mi povremeno grozno produktivno kašlje i hropti u njemu (ostalih simptoma nema).
    Zvala sam dr i rekla je da ne dolazimo nego što više dojenja, sljezovog čaja, po potrebi čišćenje nosića i "okretanje" bebe u razne položaje.
    sve savjete sam poslušala osim sljezovog čaja (umjesto toga ga još češće dojim).
    večeras sam mu prsa i leđa po 1x namazala sa onom mucoplantovom masti koju mogu koristiti i dojenčad, pa me zanima imate li još kakav savjet?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bucka mozes ga inhalirati sa fizioloskom par minuta i nakon toga staviti preko svojih koljena i lupkati po leđima..dlan nemas ispruzen, nego onako kao da drzis lopticu u ruci

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemam inhalator :/

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mi smo prije inhalatora pustali vrucu vodu u kadu, pa nagnuli dijete nad to. sad jel pomoglo, nemam pojma, ocajni roditelji svasta pokusavaju

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo prije inhalatora pustali vrucu vodu u kadu, pa nagnuli dijete nad to. sad jel pomoglo, nemam pojma, ocajni roditelji svasta pokusavaju
    slažem se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •