Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Literatura za odgajatelje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Literatura za odgajatelje

Ako ima neka odgajateljica molim preporuku za naj literaturu (knjige).
    Konkretno me zanima i što mislite za "kurikulum za jaslice" i "kurikulum za vrtiće" od udruge korak po korak?

I općenito kako s tete opskrbljuju literaturum i da li nešto dobijaju u samom vrtiću?

Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj zaviriti na forum Udruge odgajatelja (za pristup nekim stvarima treba se logirati) ali mislim da tamo možeš dobiti informaciju, ako ne i literaturu. Uvijek netko ima. Evo linkova:

http://www.udruga-odgajatelja.hr/

A na forum možeš i direktno:
    http://www.udruga-odgajatelja.hr/forum/

Sretno i pozdravi mi društvo odgajateljsko (rijetko svraćam otkad su mi oba sina u školi).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala Peterlin!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da ti odgovorim na početno pitanje postavljeno odgajateljima.
    Svakom odgajatelju je u opisu posla dodatno educiranje, tako da čitanje stručne literature spada u obavezu. Svaki vrtić bi trebao imati svoj fond stručne literature koje su na raspolaganju odgajateljima. U mom bivšem vrtiću smo imali knjižnicu i posuđivali smo knjige. Čak smo znali imati i aktive na kojima bi pedagogica ili neka kolegica prezentirala neku najnoviju knjigu. To je više bilo za one malo manje aktivne na tom polju.
    Ne bi baš davala svoja mišljenja o pojedinoj knjizi jer je to samo moje mišljenje. Po meni je svaka knjiga kvalitetna koliko se ona koristi u radu, a znam da se kurikulumi stalno koriste.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam odgajatelj, no nedavno sam u knjižnici posudila knjigu prvenstevo napisanu za odgajatelju, ali se može primjeniti i na roditelje. Radi se o :

Devet lica jednog odgajatelja/roditelja - Priručnik za odgajatelje i roditelje kako bi bolje razumjeli sebe i dijete (Eneagramski pristup), napisala Edita Slunjski.

Knjiga je odlična!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •