Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nolicin pred kraj trudnoće

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Nolicin pred kraj trudnoće

HAj curke, imam pitanje.....

Sad sam 36+1 i na urinokulturi (nakon terapije klavocinom) izolirane su escherichija i klebsiella.....

Gin. mi je prepisala NOlicin....ali kad sam malo čitala i po uputstvima i po netu za nolicin ispada da se njega ne bi trebalo uzimati baš u trudnoći...

Jel ga koja od vas trošila pred kraj trudnoće? Jel bilo sve ok?

:?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nova trudnica očigledno se kod tebe radi o rezistentnijim sojevima E. i Klebsielle pa je tvoj liječnik na osnovi antibiograma propisao kinolone tj. Nolicin. On spada u grupu C lijekova dakle nije sa sigurnošću ispitana njegov učinak na plod u sva tri trimestra trudnoće (dakle postoje kontrolirane studije na životinjama koje su potvrdile teratogeni učinak ali na ljudima tj. ženama te studije ne postoje). Kod ovakvih lijekova uvijek se važe korist lijeka naspram neliječenja. Budući neliječene E. i Klebsiella nose puno veću opasnost onda je prevaga očigledno bila na Nolicinu. Ne znam kakav antibiogram imaš za te dvije bakterije tako da teško mogu više komentirati. Osim kinolona postoje dakako lijekovi B skupine koji se primjenjuju per os (kao Klavocin) ili i.v.

no mislim kako će s tvojom bebom biti sve ok...jer bolje Nolicin nego uzlazna infekcija Klebsiellom na plod i njegove ovoje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na odgovoru!

I ja se nadam da će sve biti ok.....klavocin sam već otpila prije 3 tjedna pa mi nije potamanio te beštije pa se sad prešlo na nolicin iako bih ja radije da je recimo mi dan novocef jer znam da je on manje škodljiv od nolicina, a i jačeg je učinka....

Nadam se da će stvarno sve biti ok s bebom!

Daj netko zna- u porodu kad dijete treba dobiti profilaksu protiv razno-raznih bakterija, jel se to daje cijeli tijek poroda intravenozno ili se daje tek bebi kad se beba rodi?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nova trudnica je napisala:
    Daj netko zna- u porodu kad dijete treba dobiti profilaksu protiv razno-raznih bakterija, jel se to daje cijeli tijek poroda intravenozno ili se daje tek bebi kad se beba rodi?
    Koliko ja znam daje se rodilji odmah na početku poroda (intravenozno - ili kako se več piše) i dalje svaka 4 sata (do završetka poroda). Barem je tako bilo u mojem slučaju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala Anemona na odgovoru!

To onda znači da sam prikopčana na onu infuziju ili dobivam injekcije?

Se može ipak onda roditi na stolčiću ili ne (ako vučem za sobom flašu infuzije)?

Jel još poslije dijete testiraju na bakterije ili ne?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da iskoristim priliku i da ti zaželim da sve prođe u najboljem redu, nakon svega što si prošla, zaista to i ti i beba zaslužujete!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj nova trudnica prvotno napisa
    Hvala Anemona na odgovoru!

To onda znači da sam prikopčana na onu infuziju ili dobivam injekcije?

Se može ipak onda roditi na stolčiću ili ne (ako vučem za sobom flašu infuzije)?

Jel još poslije dijete testiraju na bakterije ili ne?
    Ovako je bilo kod mene (išla sam na dogovorenu indukciju, nevezano za bakterije): najprije sam dobila antibiotik u infuziji. Kad je istekao, prokinut je vodenjak i pušten drip. Da je porod dulje potrajalo, ponovili bi antibiotik za 6 sati, ali ja sam rodila turbo brzo pa nije bilo potrebe. Znači ne curi antibiotik cijelo vrijeme.

Nudili su mi stolčić, ali ja se nisam mogla natjerati da prijeđem s kreveta.

Djetetu su kontrolirali krvnu siku 2. i 3. dan života, CRP i leukociti su bili ok i nisu rasli, pa smo uredno otpušteni doma. Mene više nisu kontrolirali, jer je u pitanju bila bakterija koja za mene nije patogena.

Zbog Nolicina ne brini - puno je manji rizik od uporabe tog lijeka nego od neliječene infekcije. Jedino se nitrofurantoin ne daje pred porod, a po mogućnosti ni cefalosporini.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nova trudnica ti samo lijepo naglasi te nalaze iz svoje trudnoće (bez obzira kaj će imati tvoje papire i sve). Kada budeš na babinjača također lijepo naglasi neonatolozima to kako se ne bi previdjela rana urosepsa. S dobrom početnom zaštitom ne bi trebalo biti problema.
    čuvaj bebicu i puno sreće!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj cure hvala, hvala, hvala!

Skroz ste me umirile, napravila sam si sliku u glavi kome kaj moram reći, što i kako tražti i bit će to ok!

Piplica ja se barem nadam jednom ultra-mega-brzom-nekompliciranom porodu kao nagradi nakon svega u ovoj trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam 34 tjedna trudna, imam e.coli i gljivice (u oba slučaja mali porast), no preporučena mi je terapija Cefaleksinom i vaginalne tbl. Rojazol (mislim da se tako zovu). I strah me antibiotika, pa se evo već drugi dan nećkam za uzimanjem iste...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Popij antibiotik što prije (pod predpostavkom da je terapija određena na temelju antibiograma, a ne napamet), kako bi ti ostalo vremena za kontrolu - obično se konrole rade 2 ili 3 tjedna nakon završetka terapije.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam pred kraj trudnoće imala klebsiellu. nakon terapije garamicinom, još dva tjedna sam morala piti nolicin. sve je prošlo ok. sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •