Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 224

Tema: tko se boji gripe još?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno tko se boji gripe još?

Bojite li se pandemije gripe? MM bi rekao ti se bojiš- točka, ali ne znam nije li neodgovorno nemati neki plan za slučajeve pandemije ili elementarne nepogode ili je to paranoja, a stav pa "neće valjda" i "neće baš nas" zdrav i poželjan? Nekako ne vjerujem da će Bandić imati čudesno efikasan plan za nas, ako nas strefi neka ozbiljna nedaća...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ne, MM da.
    Već ga hvata panika kaj svi kašljemo 2 tjedna.
    Baš mi je jutros zabrinuto komentirao

Ako dođe do toga, neću ići van iz kuće i to je to.
    Drugo niš ne mogu,
    a briga mi neće pomoći.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa i ne baš...zato jer se povijest ovakvih paranoja stalno ponavlja...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    pa i ne baš...zato jer se povijest ovakvih paranoja stalno ponavlja...
    potpis potpis
    već mi je dosta bombastičnih vijesti o epidemijama i pandemijama ovih ili onih vrsta gripa.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene samo birine što su se "slučajno" skombinirale 3 vrste gripe
    preslučajno

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    preslučajno
    potpis!

ja uvijek pomislim da su to neka jelte testiranja na toj sirotinji u nekim zabačenim selima nerazvijenih zemalja

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni je to daleeeeko...

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bojim se, mislim ne bi je htjela pobrati, ali ne bojim se u smislu da bi imala nekakav plan u smislu pandemije.
    Zapravo, kako nisam ovih dana gledala TV, ne kužim, zar je počela gripa? Ne bi li do sad već zapravo moralo proći? I MM i ja smo ove godine propustili cijepljenje, a godinama smo bili redoviti cjepiše :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo baš moja svekrva danas na ručku komentirala, pa ću samo ponoviti svoj komentar: "Od nečeg se mora umrijeti". :/ Ne plaši me, nije baš da ću ići na put u Meksiko, ali ne planiram preventivno šetati okolo s maskom na licu ili kupovati Tamiflu za kućnu ljekarnu. Te pandemija mi dođu ko potresi i sl- ne mogu puno utjecati, ako mi bude blizu nosit ću se nekako s tim. Ili neću, ni prva ni zadnja...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lucij@ - dobra je vijest da se ne moraš brinuti što ste propustili cijepljenje

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    lucij@ - dobra je vijest da se ne moraš brinuti što ste propustili cijepljenje

pa daj pojasni ženi tctctc

lucij@ http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...New-Yorku.html

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

preslučajno
    Ovo sam i ja odmah pomislila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nije se to baš prvi puta dogodilo.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nimalo - već su prozirni, šire strah iz više razloga a virus izmixaju sami da bi prodavali cjepivo. Glupost obična. Mislim ok - žao mi je oboljele i preminule no....
    nimalo se ne bojim.
    nerviraju me više što šire strah i što iz profita rade SVE što im na bolesni um padne.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala kahna!
    Živim u informacijskom mraku

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koje cjepivo :? Nema cjepiva.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    preslučajno
    potpis!

ja uvijek pomislim da su to neka jelte testiranja na toj sirotinji u nekim zabačenim selima nerazvijenih zemalja

slažem se.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne samo da su kombinacije 3 gripe, nego ta nova gripa napada ljude u snazi: 25-45 godina
    obične gripe napadju slabije: djecu i starce

ptičja gripa je "slučajno" pobjegla iz laboratorija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nevjerojatno! Sve to isto dogodilo se i 1918. Tko li je tada napravio virus

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koje cjepivo :? Nema cjepiva.
    bilo bi presumnjivo da kažu nakon 2 dana: imamo cjepivo, triba proći bar tjedan dana, da se panika dobro ukorjeni

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nevjerojatno! Sve to isto dogodilo se i 1918. Tko li je tada napravio virus
    ne onda, ta gripa je prešla prirodno
    da bi svinjska gripa postala ljudska treba zaražena svinja zaraziti čovjeka sa ljudskom gripom
    da bi ptičja gripa postala ljudska treba zaražena ptica zaraziti čovjeka sa ljudskom gripom

da a bi dobio 3u1?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

joooj kako mene to sve skupa živcira...
    stalno neke paranoje, ostat ćemo bez benzina, bez grijanja, ptičja gripa, svinjska gripa, SARS-a, treći svjetski rat će izbiti svaki čas, iranci će okrenuti one svoje bombice prema nekome, ako ne iranci, onda će korejci, pa će nam potopiti maldive i Zadar u roku 50 godina jer se tako brzo diže more, ako svi kinezi u kini poskoče....
    eto toliko su me izšokirali u ovom mom životnom vjeku da sam oguglala i na gripe i na ratove, ne bojim se više ničega i nitko mi ništa ne može 8)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da bi svinjska gripa postala ljudska treba zaražena svinja zaraziti čovjeka sa ljudskom gripom
    da bi ptičja gripa postala ljudska treba zaražena ptica zaraziti čovjeka sa ljudskom gripom

da a bi dobio 3u1?
    skraćena verzija : ptica zarazi svinju koja je već bolesna od svoje gripe i taj pajcek zarazi čovjeka koji ima svoju gripu
    Voljela bih da sam kul kao vi svi, iako ne vjerujem u te teorije zavjere.
    WHO je na 3. stupnju razine pripreme za pandemiju i u utorak odlučuju da li će je dići na 4. ili 5. stupanj. Iskreno koliko god ne vjerujem da suoni Majka Tereza, sumnjam da se zafrkavaju s tim. Kao da je državama u ovoj financ situaciji zeka oslobađati X postotke buđeta za dobru foru... Sumnjam.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim meni u tim teorijama zavjere uvijek ne štima jedna stvar - u svim udrugama i strankama i vladama uvijek info cure na sve strane, ako zbog ničeg drugog ono zbog tog jer se međusobno počupaju zbog pohlepe, ne znam zašto bi ovi nasvjetskoj razini bili imuni na uobičajene slabosti pohlepnih i moćnih, kaj su to neki nadljudi :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Mislim meni u tim teorijama zavjere uvijek ne štima jedna stvar - u svim udrugama i strankama i vladama uvijek info cure na sve strane, ako zbog ničeg drugog ono zbog tog jer se međusobno počupaju zbog pohlepe, ne znam zašto bi ovi nasvjetskoj razini bili imuni na uobičajene slabosti pohlepnih i moćnih, kaj su to neki nadljudi :?
    ?
    ne kužim šta pitaš

nije u pitanju neka globalna zavjera
    samo profit

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa pitam kak su ti koje zanima samp profit tako jedinstveni bezgrješni da njihvoe planove ne mogće razotkriti i dokazati? Oni ne izlaze iz službe, ne pišu knjige, ne zapiju se i izbrbljaju, ne ožene se x puta, pa jednoj i kažu šta rade? Eto zanima me od onih koji vjeruju u tu globalnu zavjeru,kako misle da to funkcionira? Za to treba više od stege unutar jedne stranke ili tvrtke, to bi morala biti sprega žešća nega u mafiji, a ako upucaju baš svakog koga trebau šutkati na globalnom planu to bi bila povelika hrpa leševa? Vidjela bi s googla

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa pitam kak su ti koje zanima samp profit tako jedinstveni bezgrješni da njihvoe planove ne mogće razotkriti i dokazati? Oni ne izlaze iz službe, ne pišu knjige, ne zapiju se i izbrbljaju, ne ožene se x puta, pa jednoj i kažu šta rade? Eto zanima me od onih koji vjeruju u tu globalnu zavjeru,kako misle da to funkcionira? Za to treba više od stege unutar jedne stranke ili tvrtke, to bi morala biti sprega žešća nega u mafiji, a ako upucaju baš svakog koga trebau šutkati na globalnom planu to bi bila povelika hrpa leševa? Vidjela bi s googla

očito se nisi susrela s takvim ljudima, ja recimo radim u firmi - oko 200 zaposlenih i svjedok sam mnogih mnogih i zavjera i podmetanja i podmićivanja i svega i svačega. dokaza nemam. ali to je tako. ne znam kak da objasnim.... gotovo su svi upleteni u nešto - onda onaj jedan neće reći za onoga jer bi taj pak rekao to što on zna o njemu ili šuti iz koristi neke druge. ili straha. za neke i postoje dokazi ali ih se ne dira jer imaju neke tajne/dokumente kojima ucjenjuju glavne..... ajoj.... mogla bi sapunicu napisati --i to u firmi sa 200 zaposlenih, a kako je onda to na razini država? ..... ja nije da čvrsto vjerujem u te teorije zavjere ali mi to uopće nije neki SF- meni je to nešto skroz "normalno" i za očekivati.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pikula napisa:
    Za to treba više od stege unutar jedne stranke ili tvrtke, to bi morala biti sprega žešća nega u mafiji, a ako upucaju baš svakog koga trebaju šutkati na globalnom planu to bi bila povelika hrpa leševa?
    Ne treba stega - samo da jedni druge podržavaju u INTERESIMA...
    ...pa zar nikad nisi vidjela kako lojalno funkcioniraju likovi po stranačkim mjestima...
    ...od mjesnog odbora do lika u vladi...
    ...ja tebi ti meni....

Da, prljave poslove obavljaju 'znanstvenici' koji 'rade svoj posao' - ne pitajući se o moralnim i etičkim problemima istog...ako ti dobiš zadatak da proizvedeš cjepivo na majmunskim bubrezima ili svinjskoj jetri - bolit će te ona stvar u koje će to svrhe biti upotrijebljeno...
    ...pa ako i proizvedeš cjepivo 'najbolje moguće što možeš' - nisi možda znala da ćeš štogod nečistoća pokupiti iz te podloge - pa će doći do rekombinacija i mutacija...A HTIO SI SAMO NAJBOLJE! Ali ponekad se otme kontroli...

A oni koji donose zakone - donose ih iz vlastitih interesa - a ne tvojih, mojih i neše djece...

Imali smo priliku vidjeti kako se donosi 'Zakon o golfu' - kad je nekom u interesu...A to je mala stvar... Kad pomislim na velike - ježim se!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mgrubi napisa:
    bilo bi presumnjivo da kažu nakon 2 dana: imamo cjepivo, triba proći bar tjedan dana, da se panika dobro ukorjeni
    Ma pričaju već danas o Tamiflu-u kao o možebitnoj zamjenskoj varijanti!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni baš i nije svejedno, nekako se ne bojim u RH, ali s obzirom da za dva tjedna odosmo u Pariz, bojim se da će se do tada čisto fino namnožiti virus po EU....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, u SAD da bi FDA odobrila upotrebu nekog bojila za hranu (i sl. aditivi) trebaš proći kroz analize, dokazati pokusima neštetnost itd...

ali za GMO ne trebaš ništa, apsolutno nikakav dokaz da nije štetnoo ! :shock:

jer kad su pisali zakon, netko je pritisnuo (ujedno i veliki donator političke kampanje) i sad piše da GMO nije porblem, jer je GMO skoro isti ka i orginal tj. čovjetk tisućljećima jede DNK-a i prema tome ne može biti problema

kako je moguće da to uopće piše?

ako znamo da pesticidi i hebricidi truju ljudsko tijelo, kako može biti ne-opasna GMO hrana koja ima u sebi pesticidni gen ili podnosi prskanje ogromnim količinam hebricida?

štakore su morali na silu hraniti GMO rajčicama (već su bile u prodaji) jer ih nisu htjeli jesti
    štakori su crkli
    taj pokus je zanemaren

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Postoji velika mogućnost da virus mutira, a kad virusi mutiraju, jasno je da mogu postati puno opasniji za populaciju", rekao je direktor za zdravstvenu sigurnost i okoliš pri WHO-u Keiji Fukuda, dodavši kako je svjetska organizacija počela s preliminarnom suradnjom s laboratorijima koji bi, ako bude potrebno, trebali pripremiti odgovarajuće cjepivo.

"Vjerujem da je svijet puno, puno bolje pripremljen za ovakav razvoj događaja nego što je ikada do sada bio u sličnim situacijama", rekao je Fukuda na telekonferenciji iz sjedišta WHO-a u Ženevi.

"U posljednjih pet godina na najbolji smo se način pripremali upravo za ovakvu situaciju", rekao je Fukuda.
    WHO bi u utorak trebao donijeti odluku hoće li stupanj opasnosti od potencijalne pandemije na ljestvici od jedan do šest poveća s dosadašnja tri, za jedan ili dva stupnja.

"Ako situacija eskalira, javit će se i veća potreba za antiviralnim lijekovima, pa će osim postojećih zaliha biti potrebna i pojačana proizvodnja", rekao je Fukuda.

"Prije odluke o povećanju stupnja opasnosti od potencijalne pandemije treba imati dobar razlog, a odluku o tomu u utorak bi trebalo donijeti petnaest međunarodnih stručnjaka WHO-a", istaknuo je Fukuda.

WHO savjetuje "svim zemljama svijeta da intenziviraju pozornost i nadzor nad svim neuobičajenim slučajevima bolesti koja podsjeća na gripu ili težu upalu pluća
    http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...ipremljen.html

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko je meni poznato, to je nekakva vrsta genski modofociranog virusa. Dobro je , dakle, poznato kako se i gdje može sa razno raznim oblicima gena manipulirati. Vjerojatno je i ova gripa kao i mnoge pandemije koje su stoljećima kosile milijune ljudi, proizvod agresora, uzročnika tihih ratova, bijedan pokušaj da se javnosti zamažu oči i jednim potezom priroda optuži za selekciju cjelokupne populacije. Jutros na vijestima upozorenje:"ne zna se do kada će gripa trajati i neće se moći samo tako lako iskorjeniti". Dakle... ako ova ne ubije dovoljno ljudi pridružit će se ovim trima gripama i kravlje ludilo pa di smo onda?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    joooj kako mene to sve skupa živcira...
    stalno neke paranoje, ostat ćemo bez benzina, bez grijanja, ptičja gripa, svinjska gripa, SARS-a, treći svjetski rat će izbiti svaki čas, iranci će okrenuti one svoje bombice prema nekome, ako ne iranci, onda će korejci, pa će nam potopiti maldive i Zadar u roku 50 godina jer se tako brzo diže more, ako svi kinezi u kini poskoče....
    eto toliko su me izšokirali u ovom mom životnom vjeku da sam oguglala i na gripe i na ratove, ne bojim se više ničega i nitko mi ništa ne može 8)
    ovak i ja.
    A i mislim da se više treba brinuti od stvari koje se ne provlače po novinama s naslovima "senzacionalno" i sl.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naravno da nije slučajnost da su se zaraženi Ameri izliječili dok u Meksiku umiru, i dok se gripa širi po ostatku svijeta.

Osobno, trenutno imam većih problema u svom životu i životu svoje obitelji i ne zamaram se gripom. Žao mi je svih oboljelih, preminulih i njihovih obitelji . Ionako ne putujemo okolo, ne hodamo po kojekakvim događanjima i ne krećemo se u velikim skupinama ljudi, tako da mislim da svojim načinom života ne izazivamo vraga. A ukoliko gripa ipak dođe u Hrvatsku, mislim da se opet nećemo zatvoriti u svoja 4 zida, niti se panično cijepiti ili piti tko-zna-što. Dam glavu da su i ti lijekovi protiv gripe zapravo neki veliki medicinski eksperiment.

8)

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam jučer gledala Otvoreno i umirala od smijeha
    onaj pročelnik iz zarazne lijepo kaže da se je zadnjih 10 godina obrnuo proces - prvo ćemo izmisliti lijek pa onda će nas odjednom napasti bolest koju taj lijek liječi
    a gospođa iz hrvatskog WHO-a je tu da valjda širi paniku i učestalo spominje riječ pandemija
    pandemija
    antipandemijsko
    pandemija
    cjepivo
    cjepivo
    cjepivo
    treba mjesec dana da se razvije cjepivo (samo!!!???) pa onda još 4 mjeseca da se počne s masovnom proizvodnjom istoga a dotad može nastati šta? - pandemija!!!
    od obične gripe godišnje umre preko 200 000 ljudi
    od ove je umrlo stotinjak i odmah panika
    daj virusu životinjsko ime i eto ti panike

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meksiko, SAD, Kanada, Španjolska, VB .. sve zemlje koje uzgajaju GMO

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je fascinantno da u gotovo niti jednom medijskom napisu o ovome ne možete pročitati da su simptomi kod svih zaraženih van meksika za sada vrlo blagi. Svugdje samo o tome gdje se pojavila i koliko je zaraženih. Također se vrlo rijetko spomene da je samo 20ak smrti u Meksiku potvrđeno kao posljedica virusa, ostali se vode kao sumnjive smrti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa posvuda se navodi broj oboljelih, sumnjivih i smrtnih slučajeva.
    Naši stručnjaci su jučer u Otvorenom naglašavali upravo tu činjenicu da
    je virus izvan Meksika za sada slab.

No, sve u svemu, očito je da se o svemu još vrlo malo zna.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jesam li ja to jutros dobro cula na radiju najavu vijesti da je u Svicarskoj eksplodirao vlak prepun epruveta s virusom svinjske gripe?

Vec sam morala izac iz auta - nisam cula cijelu vijest.

btw. ja se kod ovakvih uzbuna uvijek sjetim Dosjea X i onoga iz sjene s cigarom

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je, dobro sam cula:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/a...oj/431520.aspx

Nego, sta je s nama koji se spremamo na ljetni godisnji u Sp.?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zašto su prevozili javnim vlakom? nemaju osobne aute?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.javno.com/hr-svijet/tko-c...j-gripi_253815

evo ja sam jedna od onih koja vjeruje u teorije zavjere 8) možda nemam pojma o virusima i kako mutiraju ali stvarno mi nikada nije bilo jasno kako mutira virus životinjski tako da postane opasan za čovjeka a ne za svinju? Nije mi jasno kako virus ne gripe A mutira to mi je nekako logično, ali kako životinjski može osim u labaratoriju

Sad jesu li pustili virus iz labosa slučajno ili namjerno jer već imaju cijepivo pa će se dobro prodavati, ili je to zbog recesije da ljudi ne razmišljaju o njoj i tome kako će si neki ovim cijepivima lijepo napuniti buđet i dignuti cijene dionica, benzin je danas već poskupio....uglavnom bilo kako bilo zbog love je.
    Pandemije u dalekoj prošlosti nisu bile od mutiranih virusa, pitam se zašto, možda zato što nije bilo laboratorija i velikih farmaceutskih tvrtki, i manjka u proračunu za zdravstvo

Bojim se za bebu!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Jesam li ja to jutros dobro cula na radiju najavu vijesti da je u Svicarskoj eksplodirao vlak prepun epruveta s virusom svinjske gripe?

Vec sam morala izac iz auta - nisam cula cijelu vijest.

btw. ja se kod ovakvih uzbuna uvijek sjetim Dosjea X i onoga iz sjene s cigarom
    http://www.javno.com/hr-svijet/u-vla...-gripom_254167

Izrael potvrdio svinjska gripa i u Aziji
    http://www.javno.com/hr-svijet/izrae...u-aziji_254206

Inače ako je virus svinjske gripe po simptomima isti kao kod običe i po običnim pretraga se ne može skužiti da je to svinjska gripa kako su rekli u Otvorenom, kako su onda jadni i siromašni zdravstveni djelatnici u Meksiku skužili? Od kud im lova za tu posebnu virusnu pretragu i jesu li tražili baš virus svinjske gripe?
    Sve mi to smrdi!!! :/
    Inače čudno je to, prvo ptičija gripa pobije siromašne Azijate, pa sada Meksikance, a u ostalim bogatijim zemljama je slabijeg inteziteta kakti zbog higijene isto je sumnjivo.
    Fino ovako Meksikanici više ne mogu migrirati u SAD, kao i Kinezi nekoć 8) -previše ih se selilo, pa su ih na taj način zauzdali 8)

Mene samo zanima ako se to proširi kakavi su simptomi i kako zaštititi djete, jer evo dolazi turistička sezona i dolaziti će ljudi sa svih strana Svijeta k nama?
    Problem je jer je tip na Otvorenom rekao da simptomi nekada mogu biti skriveni, znaći ne moraš imati ni temp.39C itd.

Prokleti novci!!!!!!!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ivana, slazem se s tobom.

A, i mene zanima isto ovo: -

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Mene samo zanima ako se to proširi kakavi su simptomi i kako zaštititi djete, jer evo dolazi turistička sezona i dolaziti će ljudi sa svih strana Svijeta k nama?

jer il ce ljudi dolaziti ovdje, il cemo mi odlaziti negdje...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

niste primjetili da je ta gripa opasna samo za Meksikance?

napominjem: Meksiko je kontaminirano sa GMO uzgojem kukuruza, možda smrti u Meksiku (20 dokazano od gripe, ostalih 130 nisu dokazane) nisu sve posljedice neuhranjenosti i gripe
    možda su testirali neku novu GMO hranu

ostali ju prebole ka i svaku drugu gripu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijete i sebe zastititi vjerojatno kao i kod obicne gripe - jacanje imuniteta. Prenosi se kapljicnim putem kao i obicna gripa. Dakle na to paziti. (cuj mene glavnog epidemiologa ) Ak se prenosi ko obicna gripa, to bi bio moj zakljucak.

I ne, ne bojim se ni najmanje. Kak bude bit ce.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja samo ne kontam kako to ptica zarazi svinju, zvuči kao horror basna

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bojim se toliko da više ne funkcioniram normalno.
    Konstantno imam u glavi najgore moguće scenarije, najgore mi je što smo ovaj put stvarno bespomoćni, Bog ili neki drugi "bogovi" su uzeli stvar u svoje ruke.
    Nije mi jasno ko uopće obolijeva od te gripe? Navodno ne djeca ni stariji ljudi, nego zdravi i mladi ljudi ??

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •