pa joe, kihne u nju dok cakulaju bez da je stavila krilo na kljun, tc, tc, tcJoe prvotno napisa
![]()
pa joe, kihne u nju dok cakulaju bez da je stavila krilo na kljun, tc, tc, tcJoe prvotno napisa
![]()
Inace, priznajem, ne osjecam se ugodno dok citam clanak sa senzacionalnim izjavama, ali ta nelagoda traje dok je i clanka. Dosad nisam stvarno procitala cinjenice od kojih bi se bas prepala. Mislim da trenutno imam vise sanse da me skupi auto nego da obolim od svinjske gripe. A ipak prelazim ceste.
Ali stvarno mi je vise puna kapa clanaka o potresima, meteorima, krajevima svijeta, gripama ovakvim ili onakvim - a u stvari ni na sta ne mogu utjecati nego zivjeti i dalje svoj zivot.
Obolijevaju svi, ali je među populacijom od 25-40 godina značajno veći postotak smrtnosti nego što je to uobičajeno kod 'obične' gripe.cyber-mama prvotno napisa
To je već viđeno za vrijeme pandemija, npr. Španjolske gripe, a pripisuje se pretjeranoj reakciji imunog sustava (pa dođe do tog apsurda da jači imuni sistem zapravo ubije čovjeka). To se naziva Cytokine storm.
Joe![]()
Ma ja mislim da sve ovo (mislim na pticju i svinjsku gripu) kravlji lobi "vraca" lobijima konkurentima da i oni plate danak koji je on snosio tijekom trajanja kravljeg ludila.
Ak nis vise, barem cemo malo odahnut od svinjskog mesa - mi smo ga u zadnje vrijeme pretjerali![]()
kako sam ja shvatila gripa se ne prenosi preko svinjskoga mesa i ne prenose je svinje, već se prenosi s čovejka na čovjeka....
ne znam valjda su se virusi ptičije gripe i svinjske "parili"ma ljudi znate da je nemoguće da to mutira s životinje na čovjeka to je sve u labosu proizvedeno...
nadam se da će nas Bog poštediti, mislim da smo mi svoj rat odradili devedesetih i da bi sad mogli bar malo odahnuti :/ pošto ulazimo u EU i tamo nas čeka opet robovanje, možda se ove počasti odraze samo na "faraone" Europe![]()
![]()
ivana zg prvotno napisa
Jucer na vijestima (ne znam tocno koja TV - jedna od domacih) rekli kako iza pripreme svinjskog mesa treba dobro ocistiti prostor, a meso pripremiti na 70 stupnjeva, barem, da se ubiju svi virusi i bakterije.
Ne znam zasto bi to govorili ako ne postoji mogucnost i prijenosa putem mesa :?
ja sam opet čula da se ne može prenijeti s mesa
meni se svinjetina svakako zgadila u trudnoći
osim pršuta
al to je domaći da domaćiji ne može biti, jedna tura od brata druga od svekra, tad svinjska gripa nije bila ni u povojima
Ma ja više ni ne slušam ni ne čitam vjesti jer jednostavno više nemam živaca za to.
A tješi me da ne izlazim iz HR i da se ne družim s takvima pa je manja vjerojatnost da će mi se nekaj dogoditi. Hi!
Kakvo je to tipkanje, ajd' radit.ana.m prvotno napisa
![]()
ana.m prvotno napisa
evo gripe u austriji
taman da nam ga donesu H&M-ače iz Graza![]()
to kaj ti ne putuješ ne znači da virus ne putuje
http://www.naturalnews.com/026141.htmlhuman influenza
• Bird Flu from North America
• Swine flu from Europe
• Swine flu from Asia
This is rather astonishing to realize, because for this to have been a natural combination of viral fragments, it means an infected bird from North America would have had to infect pigs in Europe, then be re-infected by those some pigs with an unlikely cross-species mutation that allowed the bird to carry it again, then that bird would have had to fly to Asia and infected pigs there, and those Asian pigs then mutated the virus once again (while preserving the European swine and bird flu elements) to become human transmittable, and then a human would have had to catch that virus from the Asian pigs -- in Mexico! -- and spread it to others. (This isn't the only explanation of how it could have happened, but it is one scenario that gives you an idea of the complexity of such a thing happening).
google prijevod:
ukratko:Ljudska gripa
• Bird Flu iz Sjeverne Amerike
• svinja gripe iz Europe
• svinja gripe iz Azije
Ovo je prilično začuđujući ostvariti, jer za to da su prirodni spoj virusne fragmente, to znači zaraženih ptica iz Sjeverne Amerike bi morao zaraziti svinja u Europi, a zatim se ponovno zaraženo nekim od tih svinja s vjerojatno križ -vrste mutacija koja se pticu dozvoljeno da nose ga ponovno, pa da bi ptica imala letjeti u Aziju i tamo zaražene svinje, a oni zatim Azijski svinje mutated virus ponovo (uz očuvanje Europske svinja i ptičje gripe elemenata) da postanu ljudskih transmittable, a zatim ljudski bi morali uloviti taj virus iz azijskih svinje - u Meksiko! - I razvi ga drugima. (Ovo nije samo objašnjenje kako bi to moglo imati i dogodilo, ali to je jedan scenario koji vam daje ideju o kompleksnosti to događa).
bolesna ptica iz Sjeverne Amerike zarazi bolesnu svinju u Evropi, koja zarazi pticu, ta bolesna ptica zarazi svinju u Aziji, ta bolesna svinja zarazi bolesnog čovjeka u Aziji, koji ode u Meksiko i tamo zarazi ljude
(bolesni = pod gripom svoje vrste)
ajme kad je sars bio aktualan.betty blue prvotno napisa
Dobar tekst:
http://dailynewsmn.wordpress.com/200...-pripremljena/
a ovo mi je posebno:
Takođe, 1976. je bila epidemija svinjskog gripa u USA, kada je vakcinisano 25% stanovništva. Od vakcine je pomrlo par hiljada ljudi kod kojih je vakcina izazvala Guillian-Barre sindrom
Par hiljada ??!? Koliko sam ja čitala, 25 ljudi je umrlo.
summer prvotno napisa
![]()
pa ako je parenjem miša i daljinskog mogla nastati iskon tv![]()
MGrubi prvotno napisa
Gdje? Čitala sam na Wikipediji.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swine_influenza
..
1976 U.S. outbreak
..
Overall, about 500 cases of Guillain-Barré syndrome (GBS), resulting in death from severe pulmonary complications for 25 people, which, according to Dr. P. Haber, were probably caused by an immunopathological reaction to the 1976 vaccine. Other influenza vaccines have not been linked to GBS, though caution is advised for certain individuals, particularly those with a history of GBS.[40][41]
(cijepljeno je 40 miliona ljudi)
A meni nije jasno koji to idiot prevozi viruse u putničkom vlaku. I to u Švicarskoj. Zar su preškrti za prijevoz pa makar i običnim automobilom? Ali, kao, taj virus nije zarazan.
al je diga paniku
a bez panike nema rasprodaje ljekova
Pozdrav svima,
kada je bila senzacija ptičija gripa gledala sam emisiju od Oprah koju pamtim i dan danas... jedan od najvećih svijetskih stručnjaka za viruse, bakterije i sl. je izjavio kako kada bi sve bolesti stavio na jednu stranu vage a gripu s druge strane vage da bi se više bojao gripe same koliko je opasna. Upozoravao je još tada na točno ovo što se sada događa. Ovdje vam je link s tom emisijom. Stalno je upozoravao kako nećemo gdje imati kupiti maske i kakvi će problemi nastati ako pričija gripa mutira ili se oblikuje u "drugačiju" gripu...
Na youtobu već sada možete pronaći filmiće ljudi (iz Amerike) koji pričaju kako im je sve sumljivo i kako vlada stišava situaciju, a čovijek kaže kako je već sada pršao 3 ljekarne kako bi kupio masku jer ih nema u prodaji.
I samo da znate što se tiče priča o pticama i njihovome letu... što Vam nije sumljivo kako stalno govore da je ptica prenosi svojim letom sve bolesti i sl... pa svi znamo da ptice ne lete iz amerike u rusiju i sl... price lete sjever/jug a avioni istok/zapad...
http://www.oprah.com/slideshow/oprah..._ss_20060124/1
http://www.net.hr/vijesti/svijet/pag...06.html?pos=n0
meni je ovo nevjerojatno, a posebno rečenica "...a savezna epidemiološka služba je upozorila da očekuje širenje bolesti, uključujući i smrtne slučajeve."
a šta vi mislite da će vas maske spasiti od virusa?
tako su i za kugu nosili one ptičje maske i bili uvjereni da je neće dobiti
kad smo već kod kuge, koja je ubila milijune ljudi u vrlo kratkom vremenu, gledala sam jedan strašno zanimljiv dokumentarac koji se bavio temom preživljavanja kuge.
Zašto su neki ljudi ljudi preživjeli a drugi ne? A svi su bili u kontaktu s bolešću. Pa su naišli na jedno izolirano i "genetički čisto" (oće reći da je populacija ostala uglavnom ista, nije se previše mijenjala tijekom godina, stoljeća) selo, za koje su imali dokumentirane podatke da je kuga bila prisutna i da su današnji stanovnici uglavnom potomci onih koji su preživjeli te su u njihovom DNK otkrili anomaliju, tj, gen koji utječe na sastav membrane stanice koja onda ne dopušta da se virus veže za nju (mislim da se radi o nekom nedostatku proteina, ali ovo je sve po sjećanju, možda sam pogriješila negdje)
Ono što je zanimljivo je da je kasnije utvrđeno da osobe koje su bile u kontaktu s virusom HIV-a a nisu se zarazile istim (radilo se o hemofiličarima koji su preko one njihove infuzije (mislim da se radi o krvnoj plazmi donora) došli u kontakt s virusom, tad se krv nije testirala na HIV) imaju taj isti gen koji im ne dozvoljava da se virus veže za stanicu. I ljudi su imuni na HIV.
maske više koriste da onaj tko je bolestan manje zapljuckava okolinu
širenje panike.Mima prvotno napisa
hm, u New Yorku jest zatvoreno nekoliko škola, a od svake gripe ljudi umiru.
kao što si i sama rekla od gripe ljudi umiru, ali nisam primijetila da se svake godine ljude upozorava na širenje gripe i smrtne slučajeve.Mima prvotno napisa
kao što sam već rekla, poprilično mi je dosta senzacionalističkih napisa u novinama, kao što je nedavno za onog potresa u italiji bio naslov -potresi se šire svijetom![]()
možda sam u krvio, ali trenutno mi je ljepše živjeti u ovom uvjerenju.
Ne znam, meni je nekako normalno da se u novinama više piše o novom virusu koji se očito brzo širi a o kojem se i ne zna previše, nego o sezonskoj gripi za koju vjerojatno svatko zna. Upozorenje o mogućim smrtnim slučajevima je američke epidemiološke službe - znači, jedne institucije u zemlji u kojoj ima značajan broj zaraženih (ili sumnjivih), logično mi je da oni upozoravaju ljude, tako da budu svjesni situacije.
i od upale plućaMima prvotno napisa
i od menignitisa
i od kolere
i od.....
trenutno umiru samo Meksikanci
po čemu su tako posebni?
e onda ja sam ja sigurna, imunitet mi je prilicno bijedan.Mima prvotno napisa
Iliti iz najcuvenije ekranizirane epidemije kod nas "Kljakav, ali ziv"
![]()
Najvjerojatnije po tome što epidemija tamo traje već dva-tri mjeseca.trenutno umiru samo Meksikanci
po čemu su tako posebni
Ali, niti u Meksiku nema puno potvrđenih smrtnih slučajeva od ove nove gripe, što svakako može biti jako dobra vijest.
.. i, nažalost, ne umiru više samo Meksikanci![]()
I ne samo radno sposobni. U Americi umrla beba od 23 mj.
Kamo srece da je teorija zavjere....No mislim da je ovo ipak samo zli virus.
Evo vam članak o bebe od 23 mjeseca koja je umrla u SAD Teksas
http://www.net.hr/vijesti/svijet/pag...06.html?pos=n0
mene nešto zanima, cijepivo protiv ove gripe kažu ne postoji, pa o kojim lijekovima na lageru onda svi govore po Svijetu pa i Sanader???? :?
Je li to Tmiflu?
Pomaže li on preventivno ili kad se već razboliš i smiju li ga piti djeca?
Koliko košta u našim ljekarnama?
Hvala unaprijed na odgovorima![]()
Da li mislite "pripremiti preventivu"?
Npr. maske, taj Tamiflu, ili kako se več zove, ili neki drugi antivirusni lijek koji navodno postoji na tržištu, ili apsolutno ne? :/
Tamiflu- nije mi normalan laptop![]()
LINK 1
LINK 2
LINK 3
http://dnevnik.hr/vijesti/zdravlje/v...a-tamiflu.htmlEdi 20.02. 2005. 15:15
"Tamiflu"
Molim mišljenje o upotrebi Tamiflu-a (oseltamivir) kod 3-godišnjeg djeteta.
Doc. dr. sc. Dražen Stojanović 28.02. 2005. 16:26
Tamiflu i djeca
Ne postoje sigurni dokazi da se Tamiflu smije primjeniti u tako male djece, te stoga i doza koje se može kupiti u ljekarni nije predviđena za davanje djeci već samo odraslima
http://www.almp.hr/?ln=hr&w=farmakov...aci&id=19&p=13
http://hr.wikipedia.org/wiki/TamifluTamiflu je lijek protiv gripe za koji se očekuje da bude djelotvoran i u slučaju zaraze ptičjom gripom. Ne uzima se preventivno, već u slučaju zaraze.
Može se naći u ljekarnama po cijeni od oko 300 kn.
anchie76 popravila linkove koji su prosirivali stranicu
nikada me nije bilo strah ali sada je , virus je već u Austriji a ne u dalekom Meksiku ili Kini, strah me zbog djeteta, ali evo za bebe nema lijeka...nisam za cijepljenje ali kad bi 100% znala da pomaže a ne odmaže cijepila bi sebe i bebu....ali ne vjerujem ti firmama kaj proizvode cijepiva, njima je samo do love, a i prije bi nas moglo ubit cijepivo nego gripa-ne znam neodlučna sam, nitko ne govori kako se to liječi ili kako se spriječava :/![]()
NE znam šta bi mislila, ali nije mi svejedno.ivana zg prvotno napisa
Mama mi je danas osvanula sa dezinficijensima za ruke i maskama... !
Pokušavam biti realna - štititi se od zaraze kako bi se štitila i od obične gripe ali definitivno od kada imam dijete, strah koji osjećam za nju je ogroman, baš me opterećuje.
No, to i nema veze samo s bolestima, strah me za nju na svakom koraku (kontroliram se, nisam još skroz luda!)
Dijete koje je umrlo u USA bilo je iz Meksika.
a evo možda gripe i kod nas...u gospiću
u osijeku je cura kod koje se sumnja na svinjsku gripu.sofke prvotno napisa
u gospiću će biti konferenija za novinare. trebala je doduše već početi :/
sada čitam na 24sata da je neka cura obolila i u Hrv.ali nije još potvrđeno.
ne bojim se gripe,ali mi nije niti svejedno.
naravno nekako mi je lakše bilo dok je bila čim dalje od nas,ali šta je tu je.na to ne možemo utjecati.
prati ćemo ruke još više nego do sada i nadati se da nećemo ništa pobrati.
inače ljudi umiru i od "obične"gripe samo šta nije toliko razvikano.
a pričali su jučer na tv-u da u mexiku umire mlađa populacija jer starih i nema puno,a i siromaštvo,ne odlazak liječniku i ostalo sigurno ima veliku ulogu.
Da, upravo je na teletekstu javljeno da je jedna djevojka hospitalizirana u izolaciji sa vrlo sličnim simptomima, očekuje se Milinovićeva konferencija za tisak.... :?
Ja imam slab imunitet i alergiju na 90% lijekova. Imam kutiju Tamiflua doma jer sam se nedavno vratila iz Afrike, za mjesec dana putujem u Njemačku, a koliko se čini gripa je došla i tu!
Nisam u panici, nije mi svejedno, pogootovo radi malene, ali odlučila sam kupiti tu kutijicu zlu ne trebalo.
Sad se nekako malo sigurnije osjećam.
zurim sada pa da ne duljim previse....ta cura kod nas, valjda je putovala avionom iz floride i dakle oko sebe je vjerojatno imala masu ljudi i ako je ona time zarazena, sta ne bi trebalo ako je zbilja tako jak i ako se zbilja tako lako prenosi na pola ili vise ljudi koji su bili sa njom u prijevoznom sredstvu? kuzite me? govore o apsolutnoj epidemiji, pandemiji, kakogod a vec tjedan dana traje ako ne i dulje (nisam 100posto upucena) i opet se radi o nekoliko stotina ljudi potvrdeno i nepotvrdeno...dakle, ako je tako jaki virus sta se ne bi trebao brze siriti....? sori ako sam napisala kakvu glupost , nisam stigla sve procitati
pa i ne inkubacija traje nekoliko dana, tako da se epidemija ne kreće pravocrtno, a ako se sporo širi tim bolje, samo meni se ne čini nešto sporo, običnoj gripi trebaju tjedni da pređe od austrije do nas, a ova je nekak skoknula