Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 224

Tema: tko se boji gripe još?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Upište u google Nacionalni Plan Pandemije i dobit ćete službeni dokument u wordu, pa možete sami procijeniti da li senzacionalizam ili nas zapravo umiruju. Recimo na vijestima je ovaj podatak o 5-15 % , a u dokumentu 5-30%. No koga zanima nek se informira i procijeni sam. To nije nikakva tajna taj dokument su dobili zdravstveni djelatnici 2005.godine i po tome se priprema sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danas usputno pitala pedijatricu a propos gripe, postavila se dosta ozbiljno - pitala sam je za mišljenje a propos putovanja u Španjolsku (djetetov djed) i Njemačku (tata) i rekla je da navozemo epidemiloge koji je savjet, ali da je čula da se onima koji putuju u Španjolsku savjetuje preventivno uzimanje Tamiflua, vidim da po novinama piše za putovanje u SAD i Meksiko da se preporuča cijepljenje protiv ove obične gripe, a vidim da i Evropska Komisija razmatra zatvaranje letova prema Meksiku, toga se ne sjećam da je dosad u mom životu bilo, mislim, takve razine alarma.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Mondu prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da pretjeruju sa panikom,
    sjetimo se panike oko ptičje gripe
    Je pretjeruje se, ali zaboravljaš da se radi o gripi za koju ovog časa nitko ne može znati kako će se dalje "razvijati", citirat ću Dr M.Chan:

"Let me remind you. New diseases are, by definition, poorly understood. Influenza viruses are notorious for their rapid mutation and unpredictable behaviour...

It is possible that the full clinical spectrum of this disease goes from mild illness to severe disease. We need to continue to monitor the evolution of the situation to get the specific information and data we need to answer this question.

From past experience, we also know that influenza may cause mild disease in affluent countries, but more severe disease, with higher mortality, in developing countries."

Panika oko ove ili one gripe jest baš zbog toga što se ne zna kad će se desiti, i ako će se uopće desiti "klik" kad virus postaje smrtonosan, inače H1N1 ovog časa nije toliko opasan, ali ljudsko tijelo u doticaju sa nepoznatim virusom alarmira imunološki sustav koji te, laički govoreći na kraju dokrajči sam.
    I da ponovim, svakako nisam za paniku, ali ne mogu reći ni da mi se j...
    ako u ovom tekstu zamijenis virus gripe sa rak, zemljotres, rat, cunami, armagedon, mislim da je u ovom trenutku prijetnja 1:1
    pa u tome je i sva poanta:
    -ne možeš predvidjeti

kao ni potres, tcunami
    mislim da jedino rat možeš predvijdjeti mjesecima unaprijed, i meteor, njih će valjda uočiti tisućama km prije Zemlje

cjepivo protiv običn gripe neće djelovati jer djeluje na samo određen soj
    imunološki sustav razvija specijalizirana antitijela za točno određen soj
    nema tu antitijela širokog spketra takvi su samo antibiotici

ostaje samo preventiva

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure s bebama, da li idete s bebačima u shopping centre, hipermarkete itd?nisam paničar i sve mi je to sa svinjskom gripom malo prenapuhano, ali opet mi nije svejedno.nikads se nezna kojim smjerom to sve može krenuti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ljudi sve OK,ali nemojte mi uspoređivati rak, HIV,zemljotres itd.misli tu nema nikakve poveznice....gripa se prenosi zrakom a ove ostale bolesti ne,,...potres pogađa određeno područje i ne znači ako je pogodio npr. Meksiko da će sada pogoditi još pola Svijeta zato su vama usporedbe za puknut od smijeha a ne za smirivanje populacije.....inače stigla sam u Pulu....i ljudi su ovdje dosta uznemireni......

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    cure s bebama, da li idete s bebačima u shopping centre, hipermarkete itd?nisam paničar i sve mi je to sa svinjskom gripom malo prenapuhano, ali opet mi nije svejedno.nikads se nezna kojim smjerom to sve može krenuti.
    Ja imam curicu od godinu dana i idem, ako moramo (mislim, nije da su mi ta mjesta i inače nešto (bila) omiljena, pogotovo kad je bila manja i u seoznama (obične) gripe).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja se nekako ne bojim.
    Smatram da imamo dobre šanse da se oporavimo ako se zarazimo (a moja procena je da ako dođe do pandemije imamo šanse 50:50 da se zarazimo). Vidim da se dosta zaraženih u SAD oporavlja uspešno.
    Zanima me samo ako primetim simptome kod sebe, da li dojiti....?‚Po mojoj logici treba, da bi dete dobilo antitela, a opet....?
    Više me strah da ćemo morati naglo da prekinemo dojenje, nego što me strah da ćemo umreti od gripa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana, pa ne prenosi se gripa - pogledom.
    kada bi se širila i prenosila tako kako si ti zamislila, čovječanstvo bi odavno izumrlo.

zamisli taj avion o kojemu govoriš, pa onda onaj o kojemu govori bubimira, sa 500 putnika.
    ti kažeš da unutra uđe jedan bolestan i zarazi svih 500.
    i još barem 1000 s kojima je došao u "kontakt" na aerodromu.
    pa onda svi ti ljudi s aerodroma neka zaraze putnike u "svojem" avionu, odu na odredišta, zaraze aerodrome na koje su sletjeli...
    u roku od tjedan dana, cijeli svijet bi bio debelo zaražen.
    osim, valjda, gorštaka na Kavkazu :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije baš ovako, ali gripa jest bolest koja se dosta uspješno širi - pa pohara cijelu Zemljinu kuglu svake godine ispočetka

Vissnja, nije za očekivati da će gripa zaraziti 50% stanovništva.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Vissnja, nije za očekivati da će gripa zaraziti 50% stanovništva.
    Nisam to ni mislila, to je moja lična procena za mene i moje ukućane, da imamo 50% šanse da budemo zaraženi. MMov posao je vrlo izložen, a živimo i sa mojim roditeljima koji rade na "prometnim" mestima, voze se gradskim prevozom svaki dan....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

yes, skužila sam naknadno da si sigurno na tako nešto mislila

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo da se i ja javim, potpuno kužim ivanu jer sam svojom panikom zadnjih dana izludila sve oko sebe, ipak čitajući ovaj topic malo sam se smirila 8) , znam da panikom samo štetim sebi i bojim se za mojega b, isto kao i svaka mama ( možda sam malo veća paničarka od većine ), pa nastojim smanjiti to svoje paničarenje, ivana moramo se više ugledati na ove koji su realniji

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa evo danas rekli da svinjska gripa ipak nije tako opasna kao sto se cinilo. :D
    Ne mogu se oteti dojmu da je to sve bilo isplanirano i s razlogom,kao sto su neke od vas vec i rekle.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i bolje da je tako.
    Mene je zbilja uzasno ulovila panika, sad mi je puno lakse moram priznati.
    Iako mislim da su rezultati u brojkama oboljelih / umrlih, vrlo nepouzdani.
    Koliko ljudi nikad nece ni otkriti da su imali tu gripu.
    I sve je dobro dok virus ne mutira...no dobro, necu baksuzariti

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

malo ptičje gripe, malo svinjske, sljedeća je ovčija na redu
    taman dok ovim zalihlama tamiflue istekne rok.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    taman dok ovim zalihlama tamiflue istekne rok.
    Potpis.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo jednog ohrabrujućeg članka za one koje su strahovele ovih dana.. :D
    http://www.javno.com/hr-svijet/virus...se-siri_255107
    ..i samo bi i ja komentirala, kako su meni neki članci, iz nekih novina staaašno isli na živce ..dizala se takva panika, toliko su se truditi nabiti neku senzaciju..mislim, koma
    pročitam dan ranije po nekim site-ovim kako je mala vjerojatnost da kod nas uopće dođe do gripe a još manja da je djevojka iz Os zaražena, a taj dan na naslovnici novina ooogroman naslov.."gripa stiže..djevojka u karanteni!!!"..ma gdje stiže?..(kao da imamo slučajeve)..ustvari, kak se uopće zna da će stići!?
    i sad napokon pišu da su znanstvenici došli do saznanja da uopće nije opasniji od obične gripe..da nije u Mexicu umrlo 170, nego 16 ljudi..i tak..
    šta nam rade ti mediji, samo zbog prodaje senzacije..
    priča mi frendica da kod nje u SAD-u gdje su dijagnosticirani slučajevi, nema takve panike i da nema toliko glupih članaka kao ovdje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Meksiku je 19 umrlih, a 101 sumnjivi - sumnjivi su oni koji su umrli sa simptomima gripe, a prvi testovi nisu bili pozitivni na sezonsku gripu.

Dobro je što se i broj sumnjivih smanjio, tj. za neke sumnjive smrti je dokazano da nije bio H1N1 u pitanju.

Napisi u nekim našim novinama zaista jesu sramotni, Jutarnji je npr. danas (ili sutra) dijelio kiruršku masku uz novine A veliki naslov na prvoj strani da se svatko sa temperaturom iznad 38 obavezno javi doktoru nije samo sramotan, nego i opasan.

No, senzacionalizam u medijima ne znači da situacija nije potencijalno ozbiljna.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

..joj da MIMA baš to!!..i ja sam se zgrozila nad naslovom.."javiti se hitno doktoru iznad temp. 38!"
    a meni dijete doma baš ležalo sa temperaturom 39-40 (adenoviroza) i pomislim koliko ih takvih ima dom temp a (zamisli!) definitivno nemaju svinj. gripu. da sam malo paničnije to shvatila hrlila bi na hitnu istog trena.
    ..a ovo sa maskama nisam ni znala..
    ja sam jedan dan jedva odustala da ne zovem redakciju jutarnjeg, jer su sigurno uveli strahove u hrpu domova, a nije ih trebalo biti.
    trebali smo samo biti informirani, a ne ovako..

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ah drage moje, ekipa Jutarnjeg pokusava iskoristit priliku da uz pomoc panike podigne prodaju!
    Meni je osobno to jako jako jadno, ma zapravo uopce neznam kako bi to nazvala! :/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovi iz Jutarnjeg su zaista nisko pali!

To s kirurškom maskom je uistinu jadno!

Umjesto da informiraju i smiruju ljude, oni bespotrebno stvaraju paniku.

Fuj!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mene ni nikoga od mojih nije do sad bilo panika ali ove njihove maske me tjeraju na razmisljanje, cak sam na trenutak pomislila tko tu obmanjuje nas, dali ovi sto nas smiruju a mozda nebi trebali, ili ovi iz Jutarnjeg sire paniku bezveze... :?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

No, senzacionalizam u medijima ne znači da situacija nije potencijalno ozbiljna.
    ovo potpisujem...kao što sam već rekla;plašilo me kada su previše dizali paniku oko svega, isto tako me plaši sad i ovo naglo smirivanje situacije...još jedan dokaz da je sve ovo isplanirano, da je virus pušten iz laboratorija i da se radi o teoriji zavjer...kome u prilog, tj. korist, e o tome bi se dalo 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

"Hrvatska je spremna za krizu.".........
    "Hrvatska je spremna za svinjsku gripu."
    Ja sam nabavila T za cijelu obitelj i uopće mi ne će biti žao ako je uzbuna lažna.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kakva gripa, čisti goebbels, propagandna mašinerija nevjerojatnih proporcija..zamisli, koliko, na kraju 17 umrlih? I da je 170, koji je to broj u globalnim razmjerima?

pa više ih umre svaki dan zato što su pušili cigarete, ili jeli one premasne i otrovne stvari po samoposlugama pune hidrogeniziranih ulja, pa ne vidim nikakvu histeriju s tim u vezi..

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    kakva gripa, čisti goebbels, propagandna mašinerija nevjerojatnih proporcija..zamisli, koliko, na kraju 17 umrlih? I da je 170, koji je to broj u globalnim razmjerima?

pa više ih umre svaki dan zato što su pušili cigarete, ili jeli one premasne i otrovne stvari po samoposlugama pune hidrogeniziranih ulja, pa ne vidim nikakvu histeriju s tim u vezi..
    XXXXXXX

Slazem se!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Daj Bože da je tako.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bojim se, ne znam zašto, inače se po tim pitanjima prparoš - ah, da, sjetih se: MOŽDA ZATO ŠTO U HRVATSKOJ NIJE ZABILJEŽEN NITI JEDAN SLUČAJ SVINJSKE GRIPE. U principu čekam da se zabilježi barem jedan, onda ću početi paničariti, kupovati T i kirurške maske (0,30 kn ljekarna, ne treba mi Jutarnji) i sjediti doma, do tad

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moraju proći dva vala pandemije da se vidi kakva je. Prvi val jenjava kakav će biti drugi nitko ne može znati. WHO je posao da budu spremni, a ne da nas tješe.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sve te kvazi svjetske organizacije su nadri tvorevine pune dobro uhljebljenih masnih birokrata

ti neće pomoći nikome

primjerice - ak se tko sjeća našeg predsjedanja Vijećem sigurnosti - taman je bio aktualan napad izraela na palestince, oni su zazivali vijeće sigurnosti da se nešto učini, a kad ono predsjednik Neven Jurica, čije je najveće dostignuće otisak na fotelji na kojoj je sjedio

ista stvar i sa tim dobrotvornim fondacijama - za sve te silne milijarde dolara koje se tamo okreću mogli su cijelu afriku popločati školama i bolnicama

nema altruizma na ovom svijetu, samo lova, kompanija, tamiflu i 10%-tni rast dionica Roche-a i

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve te kvazi svjetske organizacije su nadri tvorevine pune dobro uhljebljenih masnih birokrata

ti neće pomoći nikome

primjerice - ak se tko sjeća našeg predsjedanja Vijećem sigurnosti - taman je bio aktualan napad izraela na palestince, oni su zazivali vijeće sigurnosti da se nešto učini, a kad ono predsjednik Neven Jurica, čije je najveće dostignuće otisak na fotelji na kojoj je sjedio

ista stvar i sa tim dobrotvornim fondacijama - za sve te silne milijarde dolara koje se tamo okreću mogli su cijelu afriku popločati školama i bolnicama

nema altruizma na ovom svijetu, samo lova, kompanija, tamiflu i 10%-tni rast dionica Roche-a i

ovo potpisujem masnim slovima

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ti neće pomoći nikome

sofke, pa nemoj tako, a sve one prekrasne Deklaracije koje donose, tako lijepo napisane na papiru zbog kojih je barem jedna šumica umrla kaj je to tebi ništa...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ok mi je naslov u 24 sata danas...
    RAZLOGA ZA PANIKU NEMA ALI JE PREVENCIJA DOBRA (tak nesto)

A po meni je pranje ruku i osnove higijene nesto cega se uvijek treba drzati (naravno ne bolesno pretjerano nego normalno) a ne samo sada kada je u pitanju svinjska gripa.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da je ta gripa tako strašno opasna već bi Meksiko brojio na tisuće zaraženih
    siromašni ljudi im žive u slamovima, bez osnovnih higijenskih uvjeta, bez kanalizacije itd...
    npr. u Mexico City
    Grad Mexiko ima 8.657.045, dok ukupna gradska aglomeracija ima 22.095.047 stanovnika (stanje 1.siječnja 2005.).

taj grad ima 4x RH stanovnika
    1 oboljeli u tom slamu bi treba u 2 tjedna zaraziti stotine, za 4 tjedna tisuće
    al ništa, prema tim brojkama , imamo samo 590

Broj se odnosi i na 590 zaraženih osoba u Meksiku gdje je od posljedica virusa umrlo 25 osoba. U Sjedinjenim Državama ima 286 slučajeva zaraze i jedan smrtni slučaj.

U SAD-u, Kanadi i u Španjolskoj najviši je porast broja zaraženih osoba u odnosu na podatke objavljene u ponedjeljak. Novi zaraženi pacijent pojavio se i u Portugalu.

Infekcija gripom A (H1N1) bez smrtnih slučajeva potvrđena je u: Austriji (1), Britaniji (8 ), Kanadi (140), Hong Kongu (1), Kostariki (1), Kolumbiji (1), Danskoj (1), Salvadoru (2), Francuskoj (4), Njemačkoj (8 ), Irskoj (1), Izraelu (4), Italiji (2), Nizozemskoj (1), Novome Zelandu (6), Portugalu (1), Južnoj Koreji (1), Španjolskoj (54) i Švicarskoj (1
    pa brže se HIV širi od ovog

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Očito je da se ne širi niti približno koliko su u WHO željeli pa sada izmišljaju "drugi val", incidente s uzorcima i slične predstave.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Očito je da se ne širi niti približno koliko su u WHO željeli pa sada izmišljaju "drugi val", incidente s uzorcima i slične predstave.
    ne, očito je da je ostalo još tamiflua na tržištu

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ne, mislim da računaju s dobrom prodajom cjepiva. Obzirom na zanemarivi broj oboljelih od gripe u zadnjih 10 godina trebalo im je nešto čime će opravdati zastrašivanje gripom i ekstra profite na cjepivu.

Najfora mi je da se službene brojke oboljelih i umrlih od gripe prepisuju iz studije koja je brojku "odvalila" pomoću turbo nabrijanog računalnog modela prije više od 5 godina. Stvarnost s tim brojkama nema dodirnih točaka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da je u golemom Meksiku 590 zaraženih, onda se ne bi toliki broj putnika iz Meksika zarazio virusom. Isto tako, da je tako malo zaraženih stopa smrtnosti bila bi ogromna. Brojke koje se navode odnose se na slučajeve koji su definitivno potvrđeni testiranjem, a svakom je jasno da je broj zaraženih puno, puno veći, samo što (hvala Bogu) ljudi imaju blagu bolest.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bllage bolesti su nebitne
    svake godine imamo pandemije prehlade, pa nećemo dizat paniku oko toga

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prema WHO-ovoj definiciji pandemiju uzrokuje novi virus na koji nitko nema imunitet, pa se prema tome može očekivati veliki broj zaraženih.

Kad se pojavi novi virus gripe, to jest razlog za oprez i zabrinutost - kao prvo, nikako se ne može znati kakv će biti kad se tek pojavi, kao drugo virusi gripe nisu stabilni, mijenjaju se.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    A ne, mislim da računaju s dobrom prodajom cjepiva. Obzirom na zanemarivi broj oboljelih od gripe u zadnjih 10 godina trebalo im je nešto čime će opravdati zastrašivanje gripom i ekstra profite na cjepivu.
    Naravno, o tome i govorim... pa eto nam tako i prilike za novo cjepivo.
    http://www.who.int/csr/disease/swine.../en/index.html

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kao drugo virusi gripe nisu stabilni, mijenjaju se.
    jedino ej mjenja stalna
    mjenja se sve, ali i naš imunosustav je prilagodljiv
    samo mu treba dati pravilnu prehranu

da je WHO stvarno zabrinut za zdravlje, zabranio bi GMO, pesticide, hebricide i ostale otrove

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    da je WHO stvarno zabrinut za zdravlje, zabranio bi GMO, pesticide, hebricide i ostale otrove
    upravo tako, ne kažem ja da čovijek ne treba biti razumno oprezan, ali naglašavam razumno. Ali ako u RH nije zabilježen niti jedan slučaj svinjske gripe, a u svijetu je zabilježeno par stotina od kojih je smrtnost točno kolika, ne znam niti sama, ne znam iz kojeg bi razloga radila sve te kerefeke tipa kupovala maske i t i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Uzasno me zivcira ovaj senzacionalizam... U najmanju ruku prezentiraju informacije kao da smo svi stoka (svinje jel te ). Bezveze. Dosadni su DOSADNI!
    Anchie dobro zbori, današnji mediji imaju svoja pravila rada, principe koji počivaju na informaciji kao proizvodu koji se prodaje, a ne humanom modelu objektivnog i trezvenog obavještavanja (a kamoli smirivanja) neupućene javnosti .
    Kad samo jedan medij objavi bilo što vezano uz bilo kakvu bolest (skandal, zločin, svejedno....) , ne dao Bog drugom, konkurentskom mediju da ne ode korak dalje i objavi još, još... i tako se trka nastavlja, dok ne kolabiraju i teme se ispušu.
    Bez brige, nema šansi da se događa bilo što ozbiljno, a da to nećete saznati, do tada spavajte slatkim snom, nemojte da vas u tolike brige bacaju moćni farmaceutski lobiji i mediji.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="MGrubi"]
    samo mu treba dati pravilnu prehranu

XXXXXXXXX

koliko god se bojala te gripe nikad se ne bi cijepila, NIKAD!!!!!!

Danas sam jako tužna zbog ovoga što se dogodilo u Sesvetama, mladi život nestao u sekundi, zbog novaca...zbog šugavih papira....ovaj virus je isto pušten zbog love....ljudi moji mi smo svi tako jadni, na što smo spali...poubijat ćemo jedni druge zbog love, a sami nismo svijesni da ćemo i mi jednom umrijeti i da nismo vječni, a lovu iz banke, od cijepiva itd. ne bumo nosili gore s sobom!!!!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zdravstveni Stožer djeli letke s uputama o pripremi za pandemiju. Dobit ćete u aopteci ili kod svojeg liječnika. Ništa posebno - osnovne informacije, ali pouzdanije od dnevnog tiska u svakom slučaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pikula, što piše u tim letcima?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Otprilike da je pandemija normalna pojava i što je i da se očekuje i da treba pripremiti antipiretike, podizati imunitet(izbaciti alkohol itsl.), kronični bolesnici zalihu lijekova koje troše, za djecu rehidracijske soli - zalihe za najmanje mjesec dana da se tijekom pandemije ne mora odlaziti u apoteke i kod dr po recepte ako nije nužno. Da se na poč pandemije treba javljati u zaraznu, a kad bude posvuda svom dr koji će tad već imat isve info da samo teže slučajeve šalje u bolnicu. Javiti se liječniku u roku 24h od pojave stimptoma će biti ključno. Otprilike po sjećanju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala, puno bolje nego što sam mislila - mislila sam da su napisali opće upute o pranju ruku i sl.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •