Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: MIGRENA ILI ... kod trogodišnjakinje

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno MIGRENA ILI ... kod trogodišnjakinje

tražila san u pretražniku ali sam naišla samo kod odraslih ne kod djece ako postoji ispričavam se
    mala mi se već neko vrime tuži da joj svitlo smeta ili tek kad se ustane ili kad je sunce,rađen je eeg-u granicama normale je i obavili smo okulistu sve u redu
    npr. u subotu ujutro oći nije mogla otvorit nije mogla na sunce,popodne smo bili na rođendanu smetala joj je buka svi su zviždali i nače bi se i ona pridružila ali ovi put san je pronašla kako stoji sama u wc-u i tila je ić kući,pa je imala temp 37.3 ali samo tada i nikako više,tužila se da je glava boli i sve me nekako strah da joj je migrena jer ja san dobila migrenu sa 3g i slični simptomi su mi bili
    ali kako to provjerit :/
    a u četv. smo bili u zubara i zubarica govori da joj 6-ica raste,mogu temp. povezat s tim pa i glavobolju ali smetanje svitla baš i ne :/

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zar nitko :/
    savjet,iskustvo bilo šta :?

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jel ima problema sa sinusima? možda bi mogla biti neka podmukla upala sinusa. :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li svjetle oči?
    mojoj starijoj kćeri jako smeta sunce, također joj smeta svjetlost tek kad se probudi, a stvar je samo u svjetloplavoj boji očiju

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vodi je lijecniku

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ima li svjetle oči?
    mojoj starijoj kćeri jako smeta sunce, također joj smeta svjetlost tek kad se probudi, a stvar je samo u svjetloplavoj boji očiju
    Ovo sam i ja pomislila, i kod nas je ista stvar s plavim ocima.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    vodi je lijecniku
    ja to nessi

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o ja u 10 već spavam
    nema nekih problema sa sinusima osim šta je svako malo prehlađena ali ništa strašno ali ove god je krenila u jaslice pa tako me to ne čudi
    šta se tiće boje očiju čula san to za svijetle oči ali ona ima tamnozelene do svijetlosmeđe tako da ne znam može li i to bit šta
    a kad bi išla njenu anamnezu pisat ona je vođena od strane svih dr,neuroped.,fizijatar,okulista,orl-ovde i u zg, a sad šta se tiče očiju napravila san joj EEG i bili u okuliste,ne znam di bi još mogla :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nis
    nadgledaj joj onda kolicnu namirnica koje izazivaju glavobolje
    recimo cokolada, neki sirevi i tak to
    izbjegavajte žvakaće gume, sladoled, velike količine soli i namirnice koje u sebi sadrže nitrate
    kakao, kava, vrhnje, naranče...

ima toga dosta

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hm to je ok da to jede čokoladu red na tjedan ako i toliko,sladoled rijetko i ni dio ga ne pojede,sir jedino u tostu jednom u tjedan,ne žvače žvake,sol u granicama normale,kavu još nije počela pit a ni vrhnje ne jede ni naranče

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne znam onda, ja imam migrene i to prestrasne, negdje od osnovne skole i znam kako je to grozno - mislim si sad, kad imam 40, da su mi straci regulirari prehranu ili nekaj drugo poduzeli, mozda ih ne bi imala

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ipak mislim da to nema neke velike veze sa hranom ja sam dobila migrenu sa 3g koliko mi i mala sad ima nema kod kojeg dr nisam bila nema koje mi pretrage nisu radili i u zg i ovde i u homeopata i reguliranjem prehrane,3g nisu ni znali šta mi je dijagnoza mi je bila epi 3g san pila tegretol da bi mi mama prekinila th jer je svatila prije svih tih dr da ja nemam epi jer su mi se migrene pojavljivala svako 40-45dana i trajale bi 3dana....
    nemoj krivit svoje jer nema smisla

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E621 ili pojačivač okusa izaziva napadaje migrene
    on je neurostimulator i može pretjerano stimulirati neuroreceptore pa tako izaziva migrenu

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a u čemu se sve pojavljuje taj E621?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odi kod neuropedijatra.
    Ja bih u stvari na tvojem mjestu napravila kompletan pregled djetetove glave, neka svi isključe svoje sumnje.

I još nešto..meni se Lovro zna žaliti na glavobolju neposredno prije nego što mu skoči temperatura.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vegeta, kobasice , instant juhe, goveđe/povrtne kocke ...
    samo pročitaj sastav

našla sam ga čak i u prženom kikirikiju

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

odvest ću je u njene neuroped čim stignem jer ja sad u četvrtak iden u bolnicu pa ne znam šta će bit s menom oću li ostajat ili ne
    MGrubi od toga šta si navela jedino vegetu koristim ali u malim količinama a baš ću počet čitat ambalaže i obratit pozornost na to

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vegeta ti ima onaj poseban okus zbog biljke ljupčec
    ja sam nabavila njeno sjeme, nadam se da ću najesen imati dosta novog sjemena, pa ću staviti oglas da dilam sjeme

izgleda ko prešin

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nessa - meni su doktori u Kanadi dijagnosticirali migrene kada sam imala tek 2 godine. Mama je isto uočila slične simptome, osjetljivost na svijetlo (osobito fluorescentno), osjetljivost na buku, griženje donje usne (od boli), povračanje, cendravost, razdražljivost, itd.

Mislim da treba otići doktoru reći ako u familiji ima migrena (pogotovo ako ih ima sa ženske strane) te tražiti da se naprave svi potrebni pregledi. J

Ja znam da sam ja zbog migrena kao mala jednom godišnje išla na CT mozga i naravno okulistu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •